معاون استاندار سیستان و بلوچستان در گفتگو با موج
مرزنشینان سیستان و بلوچستان کارت پیلهوری دریافت می کنند/۲۰ درصد مدیران استانداری اهل سنت هستند
سکینه اشرفی گفت: از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تغییرات زیادی در زمینه به کارگیری اهل سنت در ساختار های دولتی ایجاد شده است که در نتیجه این روند تنها در استانداری سیستان و بلوچستان ۲۰ درصد مدیران از میان اهل سنت انتخاب شده اند.
سکینه اشرفی درباره تعیین وضعیت معبرهای کوله بری در مرزهای استان سیستان و بلوچستان به خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: ما تقریبا ۶ معبر غیررسمی موقت در استان داشتیم که از طریق آن افراد امرار معاش می کردند اما نه به آن شکل کوله بری در سایر استان ها. زیرا استان سیستان و بلوچستان بیشتر صادرکننده است. براین اساس هیات دولت و مجموعه وزارتخانههایی که در اقتصاد مرزی دخیل هستند تصمیم گرفتند معابر موقت که در اختیار کوله بران قرار دارد، سازمان دهی شود.
وی افزود: تا پیش از این افراد سود جو با سو استفاده از کوله بران منافع خود را از طریق قاچاق کالا تامین می کردند که باید جلو این وضعیت گرفته می شد. از طرفی لازم بود شان انسانی مرزنشینان رعایت شود که نتیجه این امر، مصوبه مرداد ماه سال جاری بود. طبق این مصوبه هر ۶ معبر باید به بازارچه تبدیل می شد و تمام افرادی که سابقا در این مرزها فعالیت می کردند از تسهیلات و مشوق هایی برای تبادلات مرزی خود بهره مند می شدند از جمله آنکه معافیت گمرکی شامل حالشان می شد.
اشرفی تصریح کرد: همچنین مرزنشینان و افرادی که تا شعاع ۵۰ کیلومتری مرز زندگی می کنند می توانند کارت پیله وری دریافت کنند منوط به اینکه شاغل در ادارات دولتی، کشوری و لشکری نباشند، جز اصناف نباشند و تنها راه معیشتشان مرز باشد. این کارت که غیر قابل انتقال به غیر است در مبادلات تجاری از طریق بازارچه های مرزی استفاده شود. بر این اساس هر نفر که کارت پیله وری دارد در هر ماه از حداکثر ۵۰۰ هزار تومان معافیت گمرکی برخوردار است.
معاون هماهنگی اقتصادی و توسعه منابع سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: برای نهایی کردن این طرح لازم به ایجاد زیرساخت ها در معابر مرزی بود. زیرا تا پیش از این، این مناطق بیابان برهوتی بود که صرفا مرزبانی در آنجا استقرار داشت. اما برای تبدیل شدن به بازارچه مرزی باید سایت هایی برای حضور گمرک، نیروی نظامی و انتظامی، قرنطینه های دامی و مواد غذایی ایجاد می شد. در نتیجه از مرداد تا امروز ما موفق شدیم با مشارکت مردم سه بازارچه مرزی را آماده کار کنبم. صدور کارت های پیله وری هم توسط سازمان توسعه تجارت در دستور کار است.
وی در پاسخ به این سوال که در این مدت، مرزنشینان از چه طریق قادر به امرار معاش بودند گفت: ما به جز این 6 معبر، 7 بازارچه مرزی دیگر در استان داریم که چندان هم با دیگر فاصله ندارند و مرزنشینان می توانستند از این بازارچه ها کار مبادله را انجام دهند.
اعتراضات به تغییرات معابر مرزی مربوط به مافیای قاچاق کالا بود و ارتباطی به کوله بران نداشت
اشرفی در ادامه با اشاره به اینکه اعتراضات و تجمع های اعتراضی که گفته می شد مرزنشینان در مقابل استانداری به وضع موجود داشته اند تاکید کرد: افراد ضعیف از نظر اقتصادی معمولا صدای بلندی در جوامع ندارند. اگر کوله بران را هم جز این افراد دسته بندی کنیم می بینیم که این صدای بلند مربوط به مافیایی است که تا پیش از این با استفاده از کوله بران از معابر غیررسمی به منافعی دست می یافتند. لذا با توجه به همکاری خود مردم ما در حال حاضر 13 بازارچه مرزی در استان داریم که در برخی بازارچه ها تمام کار از صفر تا صد توسط خود مردم انجام شد.
امکان واردات هفت هزار قلم کالا از طریق بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان
وی در خصوص اینکه آیا محدودیت هایی در زمینه صادرات و واردات از این بازارچه های مرزی وجود دارد یا خیر بیان کرد: در صادرات کالا محدودتی نیست اما در واردات کالا تا پیش از این طبق مقررات سازمان توسعه تجارت تنها 42 قلم کالا مقدور بود. اما با رایزنی های که شده و از آنجا که بازارچه های مرزی تحت قوانین و نظارت گمرک خواهند بود، تقریبا همان 7 هزار قلم کالایی که از مرزهای رسمی امکان واردات وجود دارد، در اینجا نیز صدق می کند البته منوط به اینکه کالاها استاندارد باشند و ممنوعیت فصلی نداشته باشند.
معاون هماهنگی اقتصادی و توسعه منابع سیستان و بلوچستان در مورد به کارگیری اهل سنت در ساختار سیاسی این استان اظهار داشت: از زمان استقرار دولت تدبیر و امید تلاش شده است در این استان تعادل قومیتی و جنسی برقرار شود. در حال حاضر در استانداری سیستان و بلوچستان حدود 20 درصد از مدیران از میان اهل سنت هستند که در چهار سال اخیر به کار گرفته شدند. در زمینه بحث مدیران دستگاه های اجرایی استاندار قبلی و فعلی استان الزام گذاشته بودند که در میان افراد معرفی شده حتما یک نفر اهل سنت و یک نفر خانم باشند.
در بحث مدیران پایه به بالا در استان سیستان و بلوچستان 70 مدیر زن حضور دارند
اشرفی ادامه داد: در بحث مدیران پایه به بالا در استان سیستان و بلوچستان 70 مدیر زن داریم که فکر نمی کنم هیچ استانی در زمینه تعادل جنسیتی مثل استان ما به زنان و قومیت ها توجه کرده باشد. در حال حاضر مدیر شرکت های صنعتی استان اهل سنت است و 3 مدیر از 6 مدیر بخش اقتصادی و توسعه استانداری از میان اهل سنت انتخاب شدند. براین اساس دیگر مانعی برای حضور افراد شایسته اهل سنت در بخش های کارشناسی و مدیریتی استان سیستان و بلوچستان وجود ندارد.
ارسال نظر