آیت الله مصباح یزد
امام حکمفرمایی عدالت در جامعه را مبنا انقلاب اسلامی قرار می داد
آیت الله مصباح یزد گفت: قدرت حقیقی و کمال حقیقی کیست و چگونه باید آن را به دست آورد مبنای اختلاف مکتب هاست و اینکه رشد انسانی واقعی چیست سوالی است که باید شما اساتید دانشگاه به آن پاسخ دهید که آیا این علوم و همچنین دروس طلبگی ما وسیله رسیدن به کمال است؟ امام رحمت الله حکمفرمایی عدالت در جامعه را مبنا قرار می داد و متدینین وجود مقدس امام عصر را مبنا می دانند و امام فرمودند که عدالت هم وسیله است و هدف معرفت تبارک الله است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، آیت الله مصباح یزدی در هجدهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید و آغاز دوره تمدنی اسلامی گفت: خدای متعال را شکر می کنیم که امروز در خدمت اساتید انقلابی هستم و به نظر می رسید با توجه به اینکه این جلسه توسط بسیج اساتید تشکیل شده و دو کار معنوی بسیج مستضعفین در این واژه است که حرکتی فراگیر و با سرعت و شتاب است.
وی افزود: ابتدا بسیج فقط از نیروهائی بود که در جبهه شرکت می کردند و کم کم این مسئولیت ابعاد گسترده پیدا کرد و کثرت یافت و بسیج در ابعاد غیر نظامی و تولید وسعت یافت و اختصاص به گروه خاص نبودند و سایر نیازهای اجتماعی را شامل شد.
آیت الله مصباح یزدی در بخشی از سخنانش به توسعه بسیج در سایر اقشار اجتماعی اشاره کرد و گفت: مسئولیت های اجتماعی بیشتری را عهده دار شدند و این حرکت در طول چند دهه تحولاتی را ایجاد کرد و مانند تحولات اجتماعی رشد کرد.
وی ادامه داد: هدف از تشکیل بسیج چیست؟ ابتدا دفاع نظامی اولین هدف بود و در توسعه یافتگی به حوزه های علمی رسید که مورد هجمه دشمن بود.
آیت الله مصباح یزدی به ویژگی منحصر به فرد اسلامی بودن انقلاب پرداخت و بیان کرد: انقلاب ما بر خلاف انقلاب های دیگر با ویژگی اسلامی که متمایز از سایر انقلاب هاست و برداشت های متعددی از جمهوریت و اسلامیت وجود داشت و قید اسلام را با دیدگاه های مختلف تعریف می کردند در حالیکه تمام اصرار بر جمهوری اسلامی بدون کسری در کلمه و یا افزودن واژه داشت و هر انسانی به طور فطری طالب کمال است.
وی ادامه داد: اینکه قدرت حقیقی و کمال حقیقی کیست و چگونه باید آن را به دست آورد مبنای اختلاف مکتب هاست و اینکه رشد انسانی واقعی چیست سوالی است که باید شما اساتید دانشگاه به آن پاسخ دهید که آیا این علوم و همچنین دروس طلبگی ما وسیله رسیدن به کمال است؟ امام رحمت الله حکمفرمایی عدالت در جامعه را مبنا قرار می داد و متدینین وجود مقدس امام عصر را مبنا می دانند و امام فرمودند که عدالت هم وسیله است و هدف معرفت تبارک الله است.
آیت الله مصباح یزدی در همین رابطه خاطر نشان کرد: گروه هایی با معرفت به موارد حقیقی در عمل به دانسته های خود عمل نمی کنند مانند پزشکانی که خود سیگار می کشند و دانستن آنها مشکل را حل نمی کند و اراده و ارزش و تعهد هم مفاهیم آشنایی است و باید عنصری باشد که دانستن را با خواستن تکمیل کند.
آیت الله مصباح یزدی نقش اساتید در توسعه اجتماعی را مهم برشمرد و افزود: باید شرایطی ایجاد کنیم که جوانان امور درست را درک کنند و این کافی نیست باید شرایط نا مطلوب را هم از جامعه دفع کنیم که اینها مانع رشد عوامل اثباتی است.
وی در بخشی از سخنانش، تصریح کرد: کسانیکه از ابتدا به مسائل روحی و خدایی اهمیت نمی دادند و قضاوت سوئی هم نمی کردند و از اینجا یک مرحله بالاتر می رفتند که شک می کردند علم آنها قد نداد و تا آخرت علمی پیدا نکردند و گروهی در حد بی علمی باقی نماندند و یک قطره پیشرفت کردند.
استاد فلسفه اسلامی افزود: برخی از منکران وجود الهی با آنها که باور دارند مبارزه می کنند و در صدد خفه کردن ندای اطراف خود هستند و این آفت های نداشتم معرفت است.
آیت الله مصباح یزدی گفت: در بعد تزکیه باید شرایط متناسب با فراگیران مختلف فراهم شود و استعداد افراد سنجیده شود و در آموزش و پرورش توجه شود.
وی افزود: افرادی هستند که هر چه برای آنها زحمت بکشید فایده ندارد اما همه اینطور نیستند و بر عکس کسانی حاضرند برای رشد معنوی خود متحمل هر زحمتی بشوند و جامعه از استعدادهای متفاوتی تشکیل شده و مربیرباید متناسب با استعداد افراد را رشد دهد و این مهم بر عهده دانشگاه است.
بنیانگذار و مدیر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی تصریح کرد: مسئولیت روشنگری همیشه بر عهده قشر فرهیخته جامعه است و هر کسی که نعمت بیشتری دارد مسئولیت بیشتری دارد.
آیت الله مصباح یزدی یادآور شد: تکلیف در برابر نعمت است در هر زمینه ای چه مادی و چه معنوی و تکالیف دینی هم به همین شکل تناسب وجود دارد.
وی با طرح این مطلب که شغل استادی نعمتی است، افزود: در هر جامعه ای اساتید تکلیف سنگینی دارند و این اصل همیشه ثابت است و تناسب نعمت و تکلیف وجود دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به آموزش های نظامی اجباری در عموم کشورهای پرداخت و گفت: نیاز وقتی باشد آموزش ها به امور نظامی محدود نمی شود و بسیج برای همین تشکیل شد و آن زمان که همه دنیا عراق را حمایت کردند امام فرمودند بسیج جبهه ها را پر کند.
آیت الله مصباح یزدی بیان کرد: شاید به زحمت می شود بین صدها کشور دنیا، کشوری را پیدا کنین که با ما دوست باشند و اکثریت قدرتمندان ضد ما هستند و تجربه به ما نشان داده و شرایط نشان داده که انواع دشمنی ها وجود دارد و میکروب هم برای ما وارد می کنند و دارو را تحریم می کنند و یا گران می فروشند چرا که یک کشوری می خواهد ترقی انسانی داشته باشد.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی که عوامل فساد متراکم شده وظیفه اساتید چندین برابر است و علاوه بر تعلیم و تربیت به مراتب وظایف سنگین تری وجود دارد.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت تاکید کرد: به هر اندازه که ما مسئولیت داشته باشیم باید بیشتر نگران انجام آن مسئولیت ها باشیم و امیر مومنان همواره نگران مسئولیت خود بود.
آیت الله مصباح یزدی گفت: باید خود را آماده کنیم برای آنکه تعلیم و تربیت صحیحی انجام دهیم و ذات نایافته از هستی بخش کی تواند تشنه را هستی بخش؟ و اول باید اینها را در در خود تقویت کنیم.
ارسال نظر