English

روحانی در کنفرانس خبری؛

تحریمی باقی نمانده که آمریکا بخواهد در آبان انجام دهد/از اول هم موشک در برجام نبود

رئیس جمهور در نشست خبری در نیویورک گفت: تحریم‌هایی که قرار بود در نوامبر انجام بگیرد در سپتامبر انجام دادند. بنابراین هیچ چیز جدیدی برای نوامبر وجود ندارد و این کاملاً یک بحث تبلیغاتی و روانی است.

تحریمی باقی نمانده که آمریکا بخواهد در آبان انجام دهد/از اول هم موشک در برجام نبود

به گزارش خبرگزاری موج، حسن روحانی در کنفرانس خبری سازمان ملل عنوان کرد: خوشحال هستم که امسال هم فرصت دیدار با اصحاب رسانه و خبرنگاران عزیز را پیدا کردم و امیدوارم در این جمع برخی از سؤالاتی که در ذهن خبرنگاران است مطرح شود و من پاسخ دهم.

وی ادامه داد:‌ در آغاز می‌خواهم بگویم که مهم‌ترین مسئله‌ای که از سال گذشته تاکنون در مسائل مربوط به منطقه ما و مسائل بین‌المللی رخ داده است خروج یکجانبه آمریکا از توافق چند جانبه مورد تأیید سازمان ملل و شورای امنیت بود.

روحانی خاطرنشان کرد: این خروج یک خروج غیرقانونی بود و ما در مجمع عمومی شاهد بودیم که اکثریت قاطع رهبران کشورها در ملاقات‌ها و سخنرانی‌های خود از برجام به عنوان یک دستاورد دیپلماسی حمایت کردند و این به معنای آن است که آمریکا در این اقدام تنها مانده است.

رئیس جمهور تأکید کرد: خروج آمریکا از برجام مورد موافقت و تأیید کشورهای جهان نیست و به جز چند کشور همه این کار را یک اشتباه سیاسی قلمداد می‌کنند.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: امروز هم جلسه شورای امنیت که به طور غیر معمول آقای ترامپ برگزار کرده بود ابتدا تصمیم‌شان این بود که راجع‌به ایران این جلسه باشد و ظاهراً با مخالفت اعضای شورای ا منیت مواجه شد و ناچار شدند حرف‌شان را پس بگیرند و راجع‌به مسئله عدم اشاعه این جلسه را ادامه دادند.

وی ادامه داد: در جلسه امروز هم کاملاً در شورای امنیت روشن شد که آمریکا تنها است. همه کشورهایی که در شورای امنیت صحبت کردند از برجام حمایت کردند و با لحن مستقیم یا غیرمستقیم اقدام آمریکا را به عنوان یک اقدام نادرست قلمداد کردند. من هم در ملاقات‌هایی که با ۱۶ نفر از رهبران کشورهای جهان داشتم یکی از مباحث ما مربوط به برجام بود و در واقع دو نکته را همه تأکید می‌کردند. یکی اصل اهمیت برجام برای روابط کشورها، موضوع عدم اشاعه، موضوع صلح و امنیت و موفقیت دیپلماسی و همچنین ناخرسندی خودشان را از خروج آمریکا از برجام اعلام می‌کردند. نکته دوم که همه آنها گفتند حمایت از ایران در باقی ماندن در برجام بود و این را به عنوان یک تدبیر و هوشمندی ایران ذکر می‌کردند.

 

تصمیم دولت ایران بود که آمریکا را منزوی کرد

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در این دیدارها می‌گفتند آمریکا منتظر بود که ایران از این توافق خارج شود تا بتواند راحت این مسئله را پیش ببرد و در واقع این تصمیم ما بود که می‌توانست ترامپ را موفق کند و یا به شکست منجر کند و این تصمیم دولت ایران بود که آمریکا را منزوی کرد و اقدامات و برنامه‌های آنها را منجر به شکست کرد.

روحانی اضافه کرد: البته این به آن معنا نیست که ما در فشارهایی که آمریکا بر ملت ایران وارد می‌کند مشکل نداشته باشیم اما همیشه ملت ایران در مقاطع سخت‌تر از این هم با صبوری، وحدت، اتحاد و مواضع قاطع و با استقامت خودش توانسته از این موانع عبور کند امروز هم اینچنین خواهد بود.

رئیس قوه مجریه تأکید کرد: در بخش دیگری از مباحثی که خود من با رهبران کشورهای اروپایی داشته‌ام و همچنین در جلسه  ۱+۴ که در سطح وزرا در نیویورک برگزار شد نکته مهم این بود که پنج کشور دیگر مصمم هستند که از برجام حمایت و نقش و تعهد خود را اجرایی کنند و اقداماتی که آمریکا برای فشار بر اقتصاد می‌خواهد انجام دهد آن فشارها را به حداقل کاهش دهد و بیانیه‌ای که صادر شد نشان داد که اروپا، چین و روسیه مصمم‌تر از گذشته در پی تحکیم برجام هستند و بنابراین امیدواریم با حمایت همه کشورهای قانونگرا و چند جانبه‌گرا بتوانیم از این مسئله راحت‌تر از آنچه قبلاً فکر می‌شد عبور کنیم.

روحانی تصریح کرد:‌ ملت ما، ملت صبور و مقاومی بوده و امروز هم اینچنین خواهد بود. البته این تحریم ضمن فشار یک شرایط جدیدی هم برای تولید و صادرات به وجود می‌آورد که در آن بخش‌ها هم می‌توانیم به عنوان یک فرصت از آن استفاده و بهره‌برداری کنیم.

وی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران گفت:‌ در موضوع توافق هسته‌ای چیزی به نام موشک وجود ندارد. ما از ابتدا کاملاً روشن بوده که در مورد چه چیزی بحث کردیم. اگر کسی می‌خواهد تعهدش را زیرپا بگذارد خوب زیر پا بگذارد این همه بهانه‌جویی نمی‌خواهد. توافق هسته‌ای کاملاً روشن است. قطعنامه ۲۲۳۱ کاملاً روشن است و بنابراین آنچه وجود دارد این است که آمریکا یک اشتباه کرده یا از این اشتباه به نقطه درست خودش برمی‌گردد و یا به اشتباه خودش ادامه می‌دهد. آمریکا روزی بازخواهد گشت، دیر یا زود، آمریکا نمی‌تواند این روند را ادامه دهد، این به نفع ملت آمریکا نیست، کاری که دولت آمریکا انجام می‌دهد نه به نفع ملت ایران، نه به نفع ملت آمریکا، نه به نفع ملت اروپا و نه به نفع دیگران است.

روحانی تأکید کرد: همه ما از جمله شما خبرنگاران و نخبگان باید تلاش کنند فردی که خطایی را مرتکب شده به او کمک کنیم از آن خطایش برگردد و در نقطه درست قرار گیرد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری اظهار داشت: من فکر کردم می‌خواهید برای همه زندانیان عالم دلسوزی کنید؛ همه ما باید تلاش کنیم از لحاظ انسانی اگر می‌توانیم به فردی که در زندان است کمکی کنیم و به او یاری برسانیم و دولت ایران به سهم خودش این کار را  انجام می‌دهد. برای تسهیل ملاقات‌ها و تسهیل اطلاعات اما اصل محاکمه و حکم در اختیار یک دستگاه دیگر که همانا قوه قضاییه است در همه کشورها هم همین‌طور است.

رئیس جمهور در این باره اضافه کرد: اگر یک ایرانی هم در آمریکا در زندان است وقتی بپرسیم می‌گویند دادگاه آمریکا او را محکوم کرده و در زندان است و حداکثر ما می‌توانیم دسترسی کنسولی و یک تسهیلاتی را فراهم کنیم بنابراین سخن شما در این باره وقتی به من به عنوان رئیس دستگاه اجرایی خطاب می‌کنید من می‌توانم حداکثر سعی خودم را برای تسهیلات انجام دهم. وزارت خارجه من و دولت این کار را انجام می‌دهد. برخی از اسم‌هایی که شما بردید همین اواخر توانست چند روز مرخصی بروند. این همان تسهیلاتی است که انجام می‌گیرد.

 

تحریم‌هایی که قرار بود در نوامبر انجام بگیرد در سپتامبر انجام دادند

روحانی افزود:‌ در عین حال ما در گذشته با دولت آمریکا نسبت به اینکه ما کمک کنیم به افراد مورد نظر آنها که در ایران زندانی بودند یا افرادی که از طرف ما به عنوان اتباع‌مان در زندان بودند کمک‌هایی انجام گرفت ما هیچ وقت در این زمینه مخالفت نکردیم که دولت‌ها بتوانند در این زمینه مذاکراتی داشته باشند و به راه‌حل دست پیدا کنند.

رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دیگری خاطرنشان کرد: هیچ تحریمی نیست که بعداً آمریکا بخواهد انجام دهد همه کارها را قبلاً انجام داده است. بعضی از افرادی که در آمریکا به اصطلاح خودشان دنبال تحریم ایران بود بیش فعال بودند. تحریم‌هایی که قرار بود در نوامبر انجام بگیرد در سپتامبر انجام دادند. بنابراین هیچ چیز جدیدی برای نوامبر وجود ندارد و این کاملاً یک بحث تبلیغاتی و روانی است.

انجام بگیرد در سپتامبر انجام دادند. بنابراین هیچ چیز جدیدی برای نوامبر وجود ندارد و انی کاملاً یک بحث تبلیغاتی و روانی است.

وی افزود: آمریکا می‌خواهد برای فروش نفت برای روابط بانکی و تجاری فشار بیاورد و همه کارها را انجام داده و انجام می‌دهد و هیچ چیزی را باقی نگذاشته که بخواهد در ماه نوامبر انجام دهد.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد:‌ بنابراین حرف ماه نوامبر حرفی است که کاملاً تبلیغاتی است اما اینکه ما با بقیه شرکا می‌توانیم چکار کنیم می‌دانید که ما تصمیم‌مان بر این است با بقیه کشورها کار کنیم. به نظر من برای هر کشوری که بتواند تحریم آمریکا را زیر پا بگذارد یک افتخار بزرگ است. برای اینکه این تحریم آمریکا یک تحریم غیرقانونی و ضد قطعنامه شورای امنیت است و بنابراین طبق وظیفه همه کشورهای دنیا باید تلاش کنند تا این اقدام غیرقانونی آمریکا منجر به شکست شود.

روحانی با تأکید براینکه با دوستان‌مان در این زمینه در تماس هستیم، ادامه داد: ما با اروپا در تماس هستیم تا کانال‌هایی را پیدا کنیم ضمن اینکه اقدامات اقتصادی خود را انجام می‌دهیم حمایت لازم را از شرکت‌هایی کنیم که با ایران مشغول فعالیت هستند. ما فعلاً در برجام باقی مانده‌ایم و به همه تعهداتی که داشته‌ایم پایبند بوده‌ایم و تا زمانی که ماندن ما در برجام به نفع منافع ملی ما باشد در برجام خواهیم ماند و هر زمانی که ببینیم همه منافع ما تضمین نمی‌شود راهکارهایی در خود برجام پیش‌بینی شده و از همان‌ها آغاز خواهیم کرد.

رئیس جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار بی‌بی‌سی  مبنی براینکه پس از بازداشت بعضی از ایرانیان مقیم در کشورهای دیگر چگونه برای سفر دیگر ایرانیان می‌توانید اطمینان دهید، گفت: نادرست است اگر افرادی که دو تابعیتی هستند برای ورود به ایران نگرانی داشته باشند دو تابعیتی بودن جرم نیست ما از نظر حقوقی دو تابعیتی را قبول نداریم اما اگر کسی دو تابعیتی باشد جرمی مرتکب نشده که بخواهد دستگیر و در دادگاهی محاکمه شود چنین چیزی وجود ندارد.

وی در این باره افزود: این یک تبلیغات بی‌اساس است. فردی ممکن است وارد یک کشوری شود و به دلایلی دستگیر شود این ربطی به تابیعت او ندارد. بنابراین اگر فردی دستگیر شده این موضوع ارتباط با تابعیت او ندارد بلکه باید ببینیم پرونده‌ او چه چیزی است و چه اقدامی انجام داده، اقدامش اگر خلاف قانون و مجرمانه بوده البته که به آن رسیدگی شده است.

روحانی در پاسخ به سؤالی در مورد اینکه که آیا نشست ۱+۴ به خواسته‌های ایران جواب داده و اروپایی‌ها چه اقداماتی در این باره انجام داده‌اند، خاطرنشان کرد: این نشست منتهی به یک بیانیه شد. این بیانیه علاوه بر تأکید کشورها برای حفظ برجام در واقع برنامه‌ها و ا قدامات عملی برخی از آنها را در این بیانیه ذکر کرده بودند که باید عملی شود من جمله شیوه ارتباط مالی بین این کشورها و ایران که در این بیانیه تصریح شده است. بنابراین این بیانیه یک قدم پیشرفت بسیار خوب در زمینه همکاری‌های ایران با پنج کشور در زمینه حفظ برجام بوده اما توقعات ما خیلی بیشتر از این است و این توقعات در جلسات با طرف ما یعنی پنج کشور دیگر مطرح شده و آنها کاملاً از نظرات ما آگاه هستند.

وی با اشاره به جلسات خود با ۴+۱ اضافه کرد: این کشورها به ما وعده دادند که قدم به این قدم این روند را پیش ببرند تا اینکه ایران بتواند از منافع لازم در برجام استفاده کند.

 

آمریکا به قانون عمل کند

روحانی در پاسخ به سؤال خبرنگار واشنگتن‌پست در مورد اینکه شما با زبان بسیار محکم و قوی با آمریکا صحبت می‌کنید و گفته‌اید آنها به سراغ شما می‌آیند، گفت: گفتارها خیلی جدید نبود که شما تعجب کردید. در ۴۰ سال گذشته همیشه از این گفتارها بوده است.

وی اظهار داشت:‌ در دولت جدید لحن‌ها کمی متفاوت شده و تندتر حرف می‌زنند. خیلی از آنها در سیاست و حکومت جدید هستند و تازه وارد سیاست شده‌اند و قبلاً نبوده‌اند. بنابراین طبیعی است آنهایی که تازه وارد سیاست می‌شوند لحن‌شان با آنهایی که سابقه در سیاست دارند متفاوت باشد. 

رئیس قوه مجریه  اظهار داشت: ما هیچ لحن ویژه‌ای نمی‌خواهیم نسبت به آمریکا به کار ببریم آنچه برای ما مهم است این است که آمریکا به قانون عمل کند. ما به آمریکا می‌خواهیم بگویم زورگویی را کنار بگذارد و به مقررات احترام بگذارد و وفای به عهد کند و بر عهد خود باقی بماند و به قطعنامه شورای امنیت عمل کند. ما می‌گویم کار آمریکا ضد حقوق بشر است و دارد یک ملتی را به بهانه‌های واهی تحت فشار قرار می‌دهد. اگر آمریکا به قانون برگردد ما مشکلی نداریم. البته یک اختلافاتی بین ایران و آمریکا از گذشته بوده است که آنها باید به تدریج در زمان خودش حل و فصل شود.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه شما نسبت به اقدامات سردار قاسم سلیمانی چه واکنشی دارید و همانطور که پمپئو گفته بود اتفاق‌هایی که ایران در قبال متحدان شیعی خود در منطقه انجام می‌دهد مسئولیت دارد و سخنان جان‌ بولتون هم گفته بود ایران باید عذرخواهی کند، گفت: آن دومی که اسم بردید همه مردم به لحن و شیوه‌اش از گذشته آشنا هستند و برای کسی لحن او ناآشنا نیست این یکی هم که تازه وزیر شده و قبلاً در سمت‌های دیگری بوده و در سمت‌های دیپلماتیک نبوده حرف‌هایی که می‌زند در یک چارچوب منطقی نمی‌گنجد. اینکه در عراق و یا یک کشور دیگری حادثه‌ای رخ دهد یا ندهد چه ربطی به ایران دارد. بله، ما در تمام دنیا طرفدارانی داریم. مگر هر کس طرفدار ما است و به ایران علاقه دارد ما مسئول اعمال او هستیم این چه حرف نادرست و غیرحقوقی و غیرسیاسی است. 

رئیس قوه مجریه اضافه کرد: بله، اگر کشوری به یک گروه دستور دهد به عنوان آمر مسئول است. اکثریت مردم منطقه ما به ایران علاقه‌مند هستند. گروه‌های مختلفی هستند که فعالیت‌های سیاسی و آزادیبخش انجام می‌دهند ممکن است به ایران علاقه‌مند باشند اما اعمال آنها ارتباطی با ایران ندارد و مستقل هستند و در چارچوب منافع خود و کشورشان عمل می‌کنند.

روحانی بیان داشت: آمریکا برای چه رفته به عراق که برای ماندنش مشکل داشته باشد. سؤال اصلی این است آن وزیر خارجه‌ای که می‌گوید باید پاسخ دهد به چه دلیلی به آمریکا رفته است. ما خیلی مایلیم یک نظرسنجی و همه‌پرسی در عراق بگذاریم ببینیم چند درصد مردم موافق هستند که آمریکا در عراق باقی بماند.

رئیس جمهور افزود: خود آقای ترامپ هم که بارها گفته کار ما در منطقه بی‌خاصیت بوده و رفته‌ایم میلیارد دلار پول خرج کرده‌ایم و به جایی هم نرسیده است. خود او هم گفته گروه‌های تروریستی که در منطقه فعالیت می‌کنند توسط خود دولت آمریکا درست شده است اینها حرف‌های رئیس جمهور کشور شما است. 

وی اظهار داشت: آمریکا به چه دلیلی می‌خواهد در عراق هر کاری را انجام دهد و از مردم عراق ناراحت است و بعد مسئولیتش را می‌خواهد گردن ما اندازد به ما ارتباطی ندارد. آمریکا باید برای حضورش در منطقه یک بار دیگر تجدیدنظر کند. در خلیج فارس، دریای عمان، در افغانستان، در عراق و در سایر جاهایی که آمریکا می‌خواهد حضور داشته باشد باید دلایلش را بگوید و مردم آن کشور و دولت‌های قانونی آن کشور باید تأیید کنند.

روحانی اضافه کرد: آمریکا الان برخلاف مقررات بین‌المللی در سوریه است و دولت سوریه هم این را رد می‌کند. بنابراین حضور آمریکا در سوریه غیرقانونی است و اگر صدمه‌ای ببیند یا نبیند ارتباطی به ما ندارد. ما قصد جنگ با نیروهای آمریکایی در هیچ کجای منطقه را نداریم و نمی‌خواهیم به نیروهای آمریکایی حمله کنیم و تنش را با آمریکا بالا ببریم. اما از آمریکا می‌خواهیم به قانون و حاکمیت ملی کشورها عمل و احترام بگذارد.  

 

اتحادیه اروپا اولین شریک تجاری ما است

وی با اشاره به دیدار خود با نخست‌وزیر ایتالیا بیان داشت:‌ با نخست‌وزیر ایتالیا راجع‌به روابط دو جانبه کشورمان گفت‌وگو کردیم اتحادیه اروپا اولین شریک تجاری ما است و روابط ما همیشه از لحاظ اقتصادی و سیاسی روابط خوبی بوده است. نخست‌وزیر ایتالیا راجع‌به برجام صحبت کرد و حمایت ایتالیا را مانند سایر کشورها دیگر اعلام کرد. گفت‌وگوی مفصلی در مورد شیوه‌های همکاری در ماه‌های آینده داشتیم. البته بخشی از مذاکرات ما هم مربوط به مسائل منطقه بود و من تفاوت خاصی در نظرات سران اروپا که با آنها ملاقات کردم ندیدم. تقریباً همه آنها یک نظر واحدی برای حمایت از برجام و اقدامات عملی دارند.  

رئیس قوه مجریه در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی براینکه شما احساس می‌کنید آمریکا منزوی شده و به حمایت‌های خود از حزب‌الله و گروه‌های دیگر منطقه می‌دهید، خاطرنشان کرد: ما که تنها نیستیم آمریکا تنها است. آمریکا الان در مجمع عمومی تنها است و امروز در شورای امنیت هم تنها بود. همه با او مخالفت کردند و از برجام حمایت کردند و با لحنی گفتند که راهی که آمریکا انتخاب کرده راه نادرستی است. 

وی اضافه کرد:‌ در منطقه‌‌‌مان تنها نیستیم ما اهل منطقه‌مان هستیم. آمریکایی‌ها غریبه هستند از راه دور در منطقه ما آمده‌اند و مشکلات فراوانی دارند. ما در منطقه خودمان هستیم و با کشورهای منطقه روابط بسیار نزدیک و دوستانه‌ای داریم. بنابراین مشکل، مشکل آمریکا است. شما گفتید از گروة‌های تروریستی حمایت می‌کنیم من نفهمیدم مقصود چه گروهی است. آیا گروه‌هایی که با داعش مبارزه می‌کنند تروریستی هستند!؟ بالاخره به ما بگویید داعش تروریست است یا نه، آنها با داعش دارند مبارزه می‌کنند و یکی از آنها بالاخره تروریست است. داعش، النصره و القاعده مورد اتفاق نظر همه است که تروریست هستند. حزب‌الله دارد با اینها می‌جنگد، حزب‌الله همان گروهی است که اینها را از لبنان اخراج کرده و مردم لبنان از امنیت جدیدی که پیدا کرده‌اند متشکر هستند. حزب‌الله در کنار مردم سوریه داعش را از بسیاری مناطق سوریه خارج رانده است آنها که با تروریسم مبارزه می‌کنند جایگاه دیگری دارند.

وی افزود: خود آقای ترامپ گفت که همین گروه‌های تروریستی را دولت آمریکا درست کرده است. بنابراین ما حرف چه کسی را این وسط گوش کنیم. قاعدتاً رئیس جمهور آمریکا اطلاعاتی داشته که این مسائل را مطرح کرده است. 

روحانی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری بیان داشت:‌ موضوع اقتصادی مردم ایران سر جای خودش محفوظ است. ارزی که عده‌ای برای مصارف خاصی خریدوفروش می‌کنند نمی‌تواند معیار اقتصاد ایران باشد کل ارزی که به صورت غیررسمی انجام می‌گیرد حدود یک درصد اقتصاد ایران است و حتی از یک درصد هم کمتر است. زندگی مردم با او نیست. عده خاصی هستند که ممکن است از آن ارز استفاده کنند. آنچه مورد نظر مردم برای زندگی‌شان و کالاهای اساسی است نرخش معلوم  است.

 

رابطه ایران با آمریکا وابسته به رفتار آمریکاست

وی افزود: اینکه گفتید روابط ایران با آمریکا چگونه است و یا ملاقات وزیرخارجه ایران با آمریکا چه زمانی ممکن است اینها وابسته به رفتار آمریکا است. وزیر خارجه ما با وزیر خارجه آمریکا در همین نیویورک در سال گذشته هم با هم صحبت کردند آقای ظریف اینجا با تیلرسون صحبت کرد. بنابراین ما مشکلی نداریم. در صورتی که آمریکا به تعهدات خود برگردد و آنها را انجام دهد آن وقت یک شرایط دیگری خواهد بود. ما در برجام با هم بودیم و کارشناسان و وزرا با هم دیگر دیدار می‌کردند و خود آمریکایی‌ها از برجام خارج شدند و این فرصت را از دست دادند ما مقصر نیستیم و در این میان خود آمریکایی‌ها مقصر هستند.

رئیس قوه مجریه در پاسخ به این سؤال که حمله به ادلب تروریستی بوده و آیا شما می‌دانید نقطه‌نظری داشته باشید که مردم غیر تروریست در سوریه در جای امنی باشند، تأکید کرد: ما در سوریه به دعوت دولت این کشور رفته‌ایم و مشاورین نظامی ما حضور دارند هدف ما هم مبارزه با تروریسم بوده است. به نظر من در این هدف موفق شده‌ایم و قدرت اصلی تروریسم در سوریه از بین رفته است.

وی با اشاره به موضوع ادلب گفت: آنجا تروریست‌ها در میان مردم هستند تلاش همه ما این است که بتوانیم تروریست‌ها را از مردم جدا کنیم باید به این گروه‌های تروریستی مبارزه شود و مردم هم نباید صدمه ببینند این دو هدف بزرگی است که وجود دارد.

رئیس جمهور ادامه داد:‌ در نشست تهران با روسیه و ترکیه گفت‌وگوها و رایزنی‌های متعددی داشتیم و فعلاً به یک راه‌حلی رسیده‌ایم که در حال اجرا و عمل است و این در راستای آن است که تروریست‌ها از مردم جدا شوند و ما امیدوارم در باقیمانده سرزمین سوریه که در دست ترویست‌ها است از جمله ادلب به گونه‌ای عمل شود که مردم عادی صدمه نبینند و موضوع مبارزه با تروریست هم هرچه زودتر پایان بپذیرد.

 

رفتار دولت آمریکا نسبت به مسلمانان و از جمله فلسطین بسیار بد است

روحانی در پاسخ به سؤالی در مورد مسائل فلسطین و کمک به اهداف و آرمان‌های این سرزمین بیان داشت: موضوع فلسطین یک موضوع بسیار پیچیده در منطقه ما است بسیاری از مسائلی که در منطقه ما وجود دارد اگر ریشه‌یابی کنیم به اشغال فلسطین برمی‌گردد. اگر هفتاد سال پیش این اتفاق نمی‌افتاد و سرزمین فلسطین توسط گروهی از صهونیست‌ها اشغال نمی‌شد امروز ما یک منطقه و شرایط دیگری داشتیم. 

وی افزود: اصولاً نابسامانی و ناامنی‌های منطقه ما بخشی از آن در سایه اشغال و بخشی دیگر در سایه دخالت نادرست قدرت‌ها در منطقه است البته به مسائل دیگر هم برمی‌گردد. رفتار دولت آمریکا نسبت به مسلمانان و از جمله فلسطین بسیار بد است به گونه‌ای است که آدم به یاد تفکرهای نژادپرستانه می‌افتد آن تعبیری که من در سخنرانی خود داشتم به این دلیل بود که دولت فعلی آمریکا رفتارش به گونه‌ای است که ما را یاد نژادپرستی می‌اندازد. رفتاری که در ویزا و برخورد با دیگران از جمله مسلمانان و به ویژه فلسطینی‌ها دارد. خطای بزرگی که آمریکا مرتکب شد که سفارتخانه خودش را به بیت‌المقدس برد که موجب جریحه‌‌دار شدن احساسات همه مسلمانان جهان شد. 

روحانی اضافه کرد: آمریکا برای قرابت بیشتر با رژیم صهیونیستی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مسلمان را عصبانی کرد. مسئله بیت‌المقدس تنها مربوط به فلسطینی‌ها نمی‌شود و مربوط به تمام مسلمانان می‌شود. جمهوری اسلامی ایران از ابتدا به عنوان حامی فلسطین بوده و هست و روزی هم به این نام نامگذاری شد و مردم در سراسر کشور راهپیمایی می‌کنند.

وی با تأکید بر علاقه مردم ایران به فلسطینی‌ها اظهار داشت: در بسیاری از مسائل ما به مردم فلسطین کمک‌های معنوی و مادی کرده‌ایم الان هم این کمک‌ها را ادامه می‌دهیم اما حل مسئله فلسطین در سایه آن خواهد بود که همه مسلمانان با هم در این زمینه تلاش کنند.

رئیس قوه مجریه در پاسخ به سؤال دیگری گفت:‌ما در سوریه هدف‌هایی را دنبال می‌کردیم که اولین آن مسئله مبارزه با تروریسم بود. در این هدف پیشرفت‌های بسیار قابل ملاحظه‌ای به دست آوردیم حضور ما در سوریه تا زمانی است که دولت سوریه نیازمند حضور ما باشد و از ما درخواست کند. نیروهای روسیه، ترکیه و ایران حضور دارند. ما امیدواریم هرچه سریع‌تر قانون اساسی جدید سوریه تدوین شود و انتخابات دولت جدید انجام شود. فکر می‌کنم اگر این مراحل در کنار نیازمندی‌های مردم برای بازسازی و بازگشت آوارگان انجام شود اینها هدف‌های اصلی ما در سوریه است.

وی در پاسخ به این سؤال مبنی براینکه ترامپ از اعضای شورای امنیت خواست که از توافق‌نامه ۲۲۳۱ حمایت نکنند، گفت: جای شگفتی است کسی که به صورت نوبه‌ای رئیس شورای امنیت سازمان ملل است خواستش این است که به مصوبه همین شورا عمل نشود.  قطعنامه ۲۲۳۱ مصوب همین شورا است و اتفاقاً آمریکا به آن رأی داده است. امروز داعیه‌اش این است کسی که به این قطعنامه عمل کند من تنبیه و مجازاتش می‌کنم فکر می‌کنم دو تشکر به شورای امنیت بدهکار هستیم یک تشکر به خاطر موضع بسیار خوب شورای امنیت برای حادثه تروریستی اهواز بود که موضع بسیار خوب، قاطع و با اتفاق آرا بود و ما این بیانیه شورای امنیت را مورد استقبال قرار می‌دهیم و تشکر دهم نسبت به جلسه امروز بود که همه اعضای شورای امنیت غیر از آمریکا از برجام حمایت کردند. شورای امنیت یک بار دیگر از ایران و برجام حمایت کرد. بنابراین جلسه امروز شورای امنیت بسیار جالب‌ توجه بود و شما دیدید بسیاری از رهبران جهان با قاطعیت از برجام حمایت کردند و کسی جز آمریکا نبود که با برجام مخالف باشد. آمریکا یک بار دیگر منزوی شد و جلسه‌ای را تشکیل داده که به ایران فشار وارد کند اما موفق نشد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه