English

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به موج؛

۶ ماه یک بار با فرانسه جلسه داریم!/ در مورد مسائل موشکی با هیچ کس صحبتی نداریم

سخنگوی وزارت خارجه در حالی هرگونه مذاکره با فرانسوی ها درباره توانمندی موشکی ایران را تکذیب می کند که مدعی است ایران هر ۶ ماه یک بار با طرف فرانسوی جلسه و گفتگو دارد!

6 ماه یک بار با فرانسه جلسه داریم!/ در مورد مسائل موشکی با هیچ کس صحبتی نداریم

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری موج، بهرام قاسمی امروز نشست خبری خود را با رسانه ها برگزار کرد و طی این نشست به پرسش های خبرنگاران پاسخ داد.

در جلسه فوق خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اظهارت عجیب ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه درباره توانمندی موشکی ایران و تهدید کشورمان به اعمال تحریم های بیشتر، از سخنگوی وزارت خارجه پرسید:"اطلاعاتی در دست داریم مبنی بر اینکه از سال گذشته تا امروز حداقل سه بار ایران و فرانسه گفتگوهایی را در رابطه با توانمندی موشکی ایران برگزار کردند که یک دور گفتگو در سطح کارشناسی و یک دور در سطح وزیران خارجه بوده و حتی گفته می شود که یک دور نیز در سطح روسای جمهور این گفتگوها برگزار شده است. حال این پرسش مطرح می شود که اساسا این گفتگوها با مجوز کدام نهاد به وزارت خارجه انجام شده و در ثانی آیا گفتگوهای فوق یکی از عوامل وقیح تر شدن فرانسوی ها و دخالت آشکار آنها در مسائلی که تنها به ایران مربوط می شود، نیست؟"

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به این سوال اظهار داشت: باید به شما جواب بدهم؟

خبرنگار موج در پاسخ گفت: شما مختار هستید که به این پرسش جواب داده و یا پاسخی ارائه نفرمایید.

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه اظهار داشت: شما یک فرضی را ثابت قرار داده و بر اساس آن یک سناریویی را تنظیم کرده و بعد نتیجه گیری می کنید و در نهایت می خواهید من پاسخ بدهم. از اسنادی صحبت می کنید که در اختیار شما است. اسناد پنهان و سری که من ندارم و آنها را ندیدم، ولی مثل اینکه شما این اسناد را دارید. مدعی می شوید که سه دور مذاکرات مخفیانه و سری درباره مسائل موشکی با فرانسه داشته ایم. 

بهرام قاسمی سپس با اعتراض به خبرنگار موج گفت: من می توانم منتظرم بمانم تا شما اسنادی که مدعی هستید را در جمع ارائه کنید و بعد پاسخ بدهم، یا اینکه پاسخ ندهم. آیا شما می توانید اسنادی که ادعا می کنید را در جمع ارائه دهید؟

خبرنگار موج در واکنش تاکید کرد: آقای ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به صراحت در جلسه با فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس این موضوع را تایید کرده و تعدادی از نمایندگان در این جلسه حضور داشته اند و اسناد آن هم موجود است.

سخنگوی وزارت خارجه سپس اظهار داشت: من چنین چیزی نشنیده ام و چنین چیزی هم وجود ندارد. ما در خصوص مسائل موشکی مواضع روشن داریم و به کرات در این خصوص صحبت کرده ایم. مواضع ما را همه جهانیان و به ویژه اروپاییان می دانند.

قاسمی در ادامه سخن از نشست های متعدد ایران با کشورهای مختلف به ویژه فرانسوی ها به میان آورد و گفت: این نشست ها تحت عنوان گفتگوهای سیاسی برگزار می شود و این گفتگوها به صورت مستمر در تهران و دیگر پایتخت های جهان در جریان است و طی آن مسائل فی مابین را بررسی می کنیم. مانند سفر فعلی معاون سیاسی وزارت امور خارجه به اتریش، اسلواکی و بلغارستان.

وی تاکید کرد: با فرانسه نیز چنین نشست هایی داریم و خواهیم داشت. هر ۶ ماه یک بار در پاریس و تهران این نشست ها برگزار شده است. در این نشست ها طیف وسیعی از همکاری ها، دیدگاه ها و مسائل مختلف فی مابین را در روابط دو جانبه مورد بحث و بررسی قرار می دهیم. مسائل را مرور می کنیم و مسائل منطقه ای، جهانی و بین المللی نیز می تواند در نشست های دو جانبه سیاسی مورد گفتگو قرار گیرد.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: آن چیزی که ما با فرانسه انجام دادیم ، گفتگوهای سیاسی همه جانبه ای است که با سایر کشورهای دیگر نیز انجام می دهیم و صرفا با فرانسه نبوده است. اینکه شما از آن فرضیه اول به یک نتیجه خاص برسید، باید گفت که تا حدی به خطا رفته اید و موضوع چنین نیست.

خبرنگار موج از بهرام قاسمی پرسید، آیا در گفتگو با فرانسوی ها در مورد مسائل موشکی نیز مسائلی مطرح شده است؟

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: در مورد مسائل موشکی با هیچ کس صحبتی نداریم. سیاست های ما داخلی است و به خود ایران مربوط است. این سیاست ها ادامه پیدا خواهد کرد و توان دفاعی و سرنوشت خودمان را به دیگران نخواهیم سپرد و با جدیت سیاست های جمهوری اسلامی که در تهران تنظیم می شود، ادامه خواهد یافت.

قاسمی گفت: ما همواره توضیح داده ایم و روشنگری کرده ایم که این سیاست، سیاستی است دفاعی و بازدارنده و تهاجمی نیست و دلایل مشخص برای اتخاذ چنین سیاستی وجود دارد و کشورهای اروپایی باید بدانند که جمهوری اسلامی ایران با توجه به مسائل مختلف و شرایط منطقه و میزان سلاح مخربی که توسط اروپایی ها به زرادخانه کشورهای منطقه سرازیر شده است، برای افزایش توان دفاعی خود از همه امکانات موجود استفاده کرده و این موضوع به دیگران مربوط نیست.

سخنگوی وزارت امور خارجه صبح روز دوشنبه در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی در رابطه با اظهارات اخیر رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه روسیه در زمان حمله اسرائیل به سوریه پدافندهای هوایی S۳۰۰ خود را از کار انداخته بود و در واقع حمله اسرائیل به سوریه را می‌توان به نوعی با هماهنگی روسیه دانست و آیا موضع وزارت امور خارجه ایران چنین چیزی است، گفت‌: با تمام احترامی که برای آقای فلاحت پیشه قائل هستم باید بگویم که موضع ایشان موضع رسمی ایران نیست. موضع وزارت امور خارجه موضع روشنی است و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نظراتشان را بر اساس دیدگاه‌های خود بیان می‌کنند.

 

وی با اشاره به روابط ایران و روسیه، خاطر نشان کرد: روابط ایران با روسیه با تمام ابعاد در جریان است. دو کشور درباره مسائل دو جانبه و منطقه‌ای با یکدیگر همکاری و رایزنی دارند. این همکاری‌ها ادامه می‌یابد و ممکن است طی هفته‌های آینده هیأت‌های زیادی بین دو کشور در حوزه‌های مختلف تبادل شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه رایزنی‌ها و همکاری‌های ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف ادامه پیدا می‌کند، در این باره توضیح داد: در مورد منشأ این سخن و یا درستی و یا نادرستی آن بهتر است شما از آقای فلاحت پیشه توضیح بخواهید و این می‌تواند یک توضیح اطلاعاتی و امنیتی باشد و نیازی نیست که من به آن پاسخی دهم.

وی در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دادگاه عالی بحرین برای دبیر کل حزب الوفاق بحرین حکم ابد صادر کرده و نظر ایران در رابطه با این حکم چیست؟ خاطر نشان کرد: این اقدام، اقدام محکومی است. البته ما در مسائل داخلی بحرین دخالتی نمی‌کنیم ولی همواره توصیه داشته‌ایم که مقامات بحرین برای تضمین حکومت خود باید حقوق تمام مردم بحرین را به رسمیت بشناسند و در این ارتباط اقدام و رفتار دوگانه‌ای انجام ندهند. امیدواریم که مقامات بحرین واقعیت‌های درونی کشور خود را پذیرا باشند و با آن کنار آیند و از انجام اقداماتی که ممکن است منجر به بی‌ثباتی در این کشور شود، خودداری کنند.

این دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با حمله نظامی ترکیه به شمال سوریه و محکومیت این موضوع از سوی دولت دمشق، تصریح کرد: طبیعی است که دولت سوریه از کیان خود دفاع کند و همه کشورهای دیگر نیز بر اساس یک اصل مشخص موظف هستند که این اصول را رعایت کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: با رایزنی‌هایی که با دیگر شرکای خود در روند آستانه داشته ایم برداشت ما بر این است که دولت ترکیه تمامیت ارضی سوریه را به رسمیت می‌شناسد و علاقه‌ای ندارد که این تمامیت ارضی را مخدوش کند. ترکیه نگرانی‌ها را در مورد شمال سوریه دارد که باید در این خصوص با رایزنی‌ها و تماس تلاش شود که این نوع نگرانی‌ها بر طرف شود. چنان که ما شاهد یک فضای بهتری در منطقه باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در واکنش به پرسش دیگری در مورد تحریم هواپیمایی "ماهان" از سوی دولت آلمان با اشاره به موضعی که پیش از این وزارت امور خارجه در رابطه با آن اتخاذ کرده بود، گفت‌: اقدام دولت آلمان، اقدامی نا به جا و مخالف روح حاکم بر روابط فیمابین است. امیدواریم آنها هر چه زودتر این اقدام اشتباه را جبران کنند و این وضعیت را به وضعیت قبلی بازگردانند. چنین انتظاری از دولت آلمان وجود دارد.

وی با اشاره به تفاسیر و نگاه‌های مختلفی که در مورد این اقدام دولت آلمان مطرح شده است، ادامه داد: در ایران اعتراضات لازم به سفیر این کشور در ارتباط با این موضوع انجام شده است و تا آن جایی که اطلاع دارم شرکت ماهان نیز از طریق ساز و کارهای حقوقی در اروپا این کار را دنبال می‌کند و پیگیر این مساله است.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در مورد آخرین تحولات ونزوئلا و نگاه و راهکار ایران برای حل مناقشه به وجود آمده در این کشور، تاکید کرد: همان طور که پیش از این نیز گفته‌ایم مسائل داخلی ونزوئلا به داخل این کشور باز می‌گردد. آمریکا حق ندارد که در ادامه سیاست‌های زیاده خواهانه خود در مسائل داخلی این کشور دخالت کند و باید توجه داشته باشد که دوران این نوع دخالت‌ها به پایان رسیده است. تصمیم‌گیر نهایی در رابطه با آینده ونزوئلا مردم این کشور هستند. ما حمایت خود را از دولت قانونی و مردم ونزوئلا اعلام کرده‌ایم و خواهان این هستیم که دیگر کشورها در امور داخلی ونزوئلا دخالت نکنند و اگر موضوعی در داخل جامعه ونزوئلا وجود دارد این موضوع می‌تواند با رایزنی و گفت‌وگو برطرف شود و مردم این کشور هستند که تصمیم‌گیری کنند. دخالت دیگران ممکن است فجایع سنگینی را به بار آورد و این گونه دخالت‌ها نه به نفع مردم ونزوئلا و نه به نفع دیگران است.

این دیپلمات ارشد با اشاره به نوع نگاه ایران به مسائل به وجود آمده در ونزوئلا و رایزنی‌هایی که وزیر امور خارجه با همتایان خود در این ارتباط داشته است، گفت‌: ما سیر تحولات در ونزوئلا را با دقت دنبال می‌کنیم و امیدواریم که هر چه زودتر شاهد حل و فصل مسائل و ایجاد ثبات در این کشور باشیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه ایران از پیشنهاد برگزاری انتخابات زودرس در ونزوئلا حمایت می‌کند و نگاهش در ارتباط با این موضوع چیست، در این باره گفت‌: ما درباره مسائل داخلی ونزوئلا دخالت نمی‌کنیم و عادت نداریم مثل دیگران برای دیگر کشورها نسخه بپیچیم و به دیگران نیز هشدار می‌دهیم که به مسائل داخل کشورها از جمله ونزوئلا ورود پیدا نکنند و مردم ونزوئلا تعیین کننده سرنوشت خود هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه سخنان خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در ویدئو کنفرانسی در نشست داووس اعلام کرد که آمریکا یک اجلاس جهانی علیه حکومت ایران و در دفاع از مردم ایران ایجاد کرده، نظر وزارت امور خارجه در مورد این سخنان چیست؟ خطاب به خبرنگار پرسش کننده، گفت‌: صحبت‌های آقای پمپئو واکنش نمی‌خواهد. آقای پمپئو مثل ترامپ هر روز عادت دارد که زندگی و روز خود را با این نوع موضع‌گیری‌ها نسبت به ایران طی کند و ظاهراً اگر این کار را نکند، این موضوع باعث تولید عوارض و بیماری‌های خاصی می‌شود. او احساس می‌کند ترک عادت موجب مرض است. در صورتی که ما این طور تصور نمی‌کنیم و می‌گوئیم ترک عادت امکان‌پذیر است و این در ضرب المثل ایرانی نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

وی با بیان این که امیدواریم آقای پمپئو، سخنان خود را درست، دقیق و با توجه به جایگاه دقیق ایران مطرح کند، اظهار کرد: او باید به یاد داشته باشد که چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد و چندین هزار سال نیز از تاریخ این سرزمین و او نمی‌تواند هر سخنی را نسبت به این ملت و دولت مطرح کند و احتمالاً ایشان نیز با ادامه این رویه به سرنوشت اسلاف خود دچار می‌شود و روزی فرامی‌رسد که ایشان باید از گفته‌های خود شرمگین باشد.

این دیپلمات ارشد ایرانی با تاکید بر این که ملت ایران در طول تاریخ نشان داده است که در برابر زورگویی‌ها به صورت متحد از سرزمین و کیان خود دفاع می‌کند، گفت: ما توصیه می‌کنیم که آقای پمپئو در فرصت‌های لازم بیشتر فکر کند و در اتخاذ مواضع در مورد ایران مشورت بیشتری کند و از مشاورانی که از برخی از گروه‌های تروریستی تغذیه می‌شوند استفاده نکند، چرا که با این کار در جهت تخریب منافع آمریکا حرکت می‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی در ارتباط با مذاکرات آمریکایی‌ها با طالبان و اخبار منتشر شده در این ارتباط و این که آیا ایران با طالبان هنوز ارتباطی دارد و در مورد تحولات اخیر با آنها رایزنی داشته است یا نه، تصریح کرد: مواضع ما در ارتباط با تحقق صلح و امنیت در افغانستان کاملاً روشن و شفاف است. ما مسائل افغانستان را با جدیت رصد و دنبال می‌کنیم. گفت‌وگوهای ما با طرف‌های افغانی در تمامی سطوح ادامه‌ دارد و علاقه‌مند هستیم که افغانستان هر چه‌ سریع‌تر به یک صلح پایدار دست پیدا کند.

وی با اشاره به روابط دیرینه ایران با افغانستان به عنوان دو کشور همسایه که دارای مرزهای طولانی با یکدیگر هستند، اظهار کرد: ما امنیت افغانستان را، امنیت خود می‌دانیم. در این‌ راستا تلاش کرده‌ایم و این تلاش‌ها در صور مختلف ادامه پیدا می‌کند به نحوی که بتوانیم به تحقق صلح در افغانستان کمک کنیم. در مورد این که طالبان در آخرین نشست خود با آمریکایی‌ها به چه تفاهمی رسیده است ما ورودی نمی‌کنیم. ولی بر این نکته نیز تاکید داریم که ایران حضور آمریکا در افغانستان و دیگر کشورهای منطقه را با یک واقع‌بینی، با سوءظن تمام نگاه می‌کند و معتقد است یکی از عوامل مخرب و تخریب کننده صلح و ثبات در کشورهای منطقه، سیاست‌های غلط و نابه جای آمریکا در طی دهه‌های گذشته در منطقه بوده و ادامه این سیاست‌ها چیزی به جز ناامنی و تخریب صلح و ثبات به همراه ندارد.

این دیپلمات ارشد کشورمان در مورد آخرین پیگیری‌های وزارت امور خارجه در رابطه با آخرین وضعیت اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی که در آلمان بازداشت و به بروکسل استرداد شد، تصریح کرد: من نمی‌توانم توضیحات ریزی در مورد این موضوع دهم. موضوع مورد اشاره، موضوع مهمی است. ایشان با یک اتهام واهی و به صورت کاملاً بی‌گناه در زندان هستند. تلاش‌های دیپلماتیک وسیعی برای اثبات بی‌گناهی ایشان و رهایی وی از زندان صورت گرفته است. پرونده ایشان، پرونده مفتوحی است که روزانه دنبال می‌شود. در دستور جدی ما قرار دارد. ایشان از وکلای مجربی برخوردار هستند و با کمک وکلای خود پروسه قضائی را طی می‌کند. امیدواریم هر چه‌ زودتر دولت آلمان و محاکم قضائی این کشور بر اساس شواهد و واقعیت‌هایی که وجود دارد به این درک و آگاهی برسند که ایشان فردی بی گناه است و باید متوجه این موضوع باشند که برخی که از روابط ایران با اروپا خرسند نیستند، می‌خواهند روابط ایران را با این اتحادیه تحت تأثیر قرار دهند.

وی گفت‌: پرونده مورد اشاره، پرونده مهمی است و امیدواریم که هر چه‌ زودتر با آزادی ایشان بتوانیم این پرونده را مختومه اعلام کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر این که عربستان به دنبال راه‌اندازی سایت تولید موشک‌های بالستیک است و چرا اروپایی‌ها در برابر این اقدام عربستان سکوت کرده‌اند ولی موضوع فعالیت‌های موشکی ایران که جنبه بازدارنده دارد را با جدیت مورد پیگیری قرار می‌دهند، خاطر نشان کرد: در مواردی شاهد استانداردها و رفتارهای دو گانه کشورهای غربی در ارتباط با برخی از مسائل در مورد ایران بوده‌ایم و ما هنوز این برخوردهای ناعادلانه و غیر متعارف را مشاهده می‌کنیم.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان این که من نمی‌توانم در مورد سیاست‌های دولت عربستان در رابطه با فعالیت‌های موشکی این کشور صحبتی کنم و ورودی در این زمینه ندارم ولی می‌توانم بگویم که بهتر آن است که کشورهای اروپایی به جای تخریب یک موضع روشن و شفاف در ایران نگاهی به برخی از کشورهای منطقه و خارج از منطقه داشته باشند که در چه شرایطی در پی افزایش توان سلاح‌های مخرب خود هستند که از آنها علیه دیگر کشورها مورد استفاده قرار دهند و ما اکنون نمونه‌های روشن آن را در منطقه مشاهده می‌کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه