وزیر سابق اطلاعات در گفتگوی تفصیلی با موج (۱)؛
تلاش دشمن برای پیشبرد جریان نفوذ بسیار جدی است
وزیر سابق اطلاعات اهداف دشمنان در پیشبرد جریان نفوذ در کشور را با ذکر مصادیق تشریح کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، حجت الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات و جانشین دفتر عقیدتی ، سیاسی فرماندهی معظم کل قوا مهمان خبرگزاری موج بود و ضمن بازدید از این خبرگزاری، در گفتگویی تفصیلی به پرسشهای خبرنگار ما پاسخ داد.
بخش نخست مصاحبه حجت الاسلام والمسلمین حیدر مصلحی را با هم می خوانیم:
شما در سخنرانی ها و مصاحبه های مختلفی که داشته اید، همواره بر ضرورت آگاهی بخشی به جامعه در حوزه شناسایی توطئه های دشمن برای نفوذ در میان مردم و ارکان نظام تاکید کرده و این خطر را هشدار داده اید؟ به چه علت تا این اندازه بر موضوع جریان نفوذ حساس هستید؟
اگر به فرمایشات مقام معظم رهبری در سال های اخیر دقت کنیم، در می یابیم که یکی از مباحث جدی ایشان، مربوط به خطر نفوذ است.
البته تلاش دشمن برای نفوذ موضوع جدیدی نیست. از اول انقلاب بحث جریان نفوذ را داشته ایم. اگر اسناد لانه جاسوسی را نگاه کنیم، می بینیم که دشمن از ابتدای انقلاب به دنبال نفوذ بوده است.
در چهل سال اخیر و در حقیقت گام نخست انقلاب، ما با موضوعات سنگین نفوذ روبه رو بودیم. اوایل انقلاب نفوذ تا حد زیادی وجود داشت. ماجرای بنی صدر را مگر می توان خارج از مقوله نفوذ بررسی کرد. مجموعه های دیگر در کشور ارتباطات سنگین با دستگاه های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس داشتند که بخشی از اسنادش در لانه جاسوسی کشف شد.
منافقین به بسیاری از عملیات های ما در دوران دفاع مقدس لطمه زدند
این نفوذ در دوره های مختلف و متناسب با زمان های متفاوت، از سوی دشمن باز تعریف و طراحی شده است. نفوذ در دوران دفاع مقدس شکل متفاوتی داشت. منافقین جنایات بسیاری در دوره دفاع مقدس با نفوذ در جبهه های ما انجام دادند. به صورتی که به بسیاری از عملیات های ما لطمه می زدند.
بدون تعارف باید گفت که منافقین می آمدند در بین رزمندگان ما نفوذ می کردند برای اینکه اطلاعات را بدست آورند و حتی به عنوان تک تیرانداز به جبهه ها نفوذ کرده بودند.
هر چه جلوتر می آییم، در مراحل مختلف انقلاب نفوذ دشمن با شکل های مختلف خودش را نشان می دهد. یک روز با هجمه و شبیخون فرهنگی جلو آمدند و یک روز با حربه های اقتصادی.
دشمن همه این مراحل را طی کرد، اما به نتیجه نرسید. خوشبختانه با مدیریت و هدایت های مقام معظم رهبری این توطئه ها تاکنون نتایج نداده است. به همین دلیل امروز دشمن طراحی نفوذ در مقوله سیاسی و اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده است.
آیا توطئه نفوذ دشمن یک شکل واحد دارد؟
نه خیر. ما دو نوع نفوذ داریم. یک نفوذ موردی و دیگری نفوذ جریانی. هر کدام از اینها زیرکدهایی دارد که متاسفانه نمی توانم به دلیل مسائل امنیتی و اطلاعاتی همه آنها را تشریح کنم.
اما به طور خلاصه باید گفت که در نفوذ موردی چند زیرکد اصلی داریم. نخستین زیرکد این است که دشمن یک نفر جاسوس می فرستد تا این فرد ترور فیزیکی انجام دهد. به عنوان نمونه در ترور دانشمندان هسته ای کشورمان، صهیونیست ها یک نفر را در داخل کشور اجیر کردند تا دانشمندان هسته ای ما را به شهادت برساند.
حال یک سوال اینجا وجود دارد که اگر دشمن دست از ترور فیزیکی برداشت، بیوتروریسم را پیگیری نمی کند؟ به طور قطع این کار را انجام می دهد و شناسایی و رصد و مقابله با بیوتروریسم کار پیچیده ای را می طلبد و همه باید هوشیار باشیم. باید در این مسیر مراقب دانشمندان خود به ویژه دانشمندان جوان باشیم.
خوشبختانه ما در سال های اخیر پیشرفت های علمی گسترده ای داشته ایم که به دلایل اطلاعاتی و امنیتی آنها را علنی نکرده ایم. بنابراین دشمن دست از ترور فیزیکی برنداشته و تنها شیوه های خود را تغییر داده است.
این بیوتروریسم با همان هدف حذف فیزیکی و موردی افراد در دستور کار دشمن قرار می گیرد یا اهداف دیگری را هم دنبال می کند؟
هدف حذف فیزیکی است. اما حذفی که برای دشمن هزینه نداشته باشد. زیر کد دوم در نفوذ موردی، ترور شخصیتی است. به نحوی که دشمن در کنار شخصیت های ما آدم هایی را قرار می دهد تا آن فرد را بی آبرو کند.
برای نمونه باید به یک واقعه تاریخی اشاره کنم. آقای منتظری چه کسی بود؟ آقای منتظری کسی بود که تا رده قائم مقام رهبری انقلاب در نظام مقدس جمهوری اسلامی جلو رفته است. اما دشمن یک مهدی هاشمی کنار منتظری قرار می دهد. این مهدی هاشمی عامل CIA آمریکا است و اسنادی در همین رابطه موجود است. مهدی هاشمی وقتی کنار منتظری قرار گرفت، منتظری را ترور شخصیتی کرد و در مقابل امام (ره) و انقلاب قرار داد.
حال این پرسش مطرح می شود که آیا دشمنی که در اول انقلاب این کارها را انجام می داد، امروز از این شیوه ها دست برداشته است؟ آیا امروز تلاش نمی کند در کنار شخصیت های انقلاب افراد خودش را قرار دهد؟ باید برای ما جای سوال باشد که چرا در بسیاری از حوادث، افرادی که نسبت به مسائل مختلف انقلاب حساسیت های سنگین داشتند و اگر کسی می خواست در مسیر انقلاب حاشیه ایجاد کند، این افراد در مقابل توطئه ها ایستادگی می کردند، امروز از کنار بسیاری از مسائل به سادگی عبور می کنند و احساس تکلیف نمی کنند؟
ماجرای معاویه و جریان نفوذ در صدر اسلام
زیرکد بعدی جریان نفوذ موردی، این است که دشمن می آید روی افراد سرمایه گذاری می کند و عجله ای هم برای نتیجه گرفتن ندارد. ممکن است سی سال یا چهل سال در این زمینه یک اقدامی را انجام دهد و منتظر گرفتن نتیجه نباشد.
در صدر اسلام هم چنین نفوذی داشتیم. به عنوان مثال حضور معاویه در اسلام است. معاویه از سوی یهود و صهیونیست به اندازه ای به رسول الله (ص) نزدیک می شود که لقب کاتب وحی می گیرد. یعنی بسیاری از آیات قرآنی که به رسول الله (ص) وحی شد را همین معاویه کتابت کرده است.
همین معاویه بعدها حاکم کل دنیای اسلام می شود. سال ها بعد جهان اسلام متوجه می شود که دشمن یک عامل نفوذی را با سرمایه گذاری به کنار رسول الله می فرستد تا چهل سال بعد نتیجه اش را بگیرند. وقتی 1400 سال قبل این کارها را انجام می دهند، امروز انجام نمی دهند؟
آیا امروز ما شاهد اثرات جریان نفوذ در ساختار حاکمیتی کشور هستیم؟
در این موضوع شک نکنید که همین امروز هم دشمن در کار است. به همین دلیل است که مقام معظم رهبری به طور مرتب هشدار می دهند. چندی پیش معظم له در رابطه با حوزه علمیه قم فرمودند همانطور که تز انقلاب از قم منشا گرفت، می خواهند آنتی تز انقلاب را هم از قم صادر کنند. یا در جای دیگری فرمودند در بحث نفوذ، دشمن می آید کاری می کند که در بیت مرجع تقلید ما افسر انگلیسی می شود یک فرد مورد اعتماد! چرا رهبری این حرف ها را در ملاعام بیان می فرمایند؟ یعنی همه جا در خطر است؟
پس نمی توان گفت که نفوذ تنها دولت را تهدید می کند؟ این تهدید در همه دستگاه ها از جمله مجلس و قوه قضاییه و نهادهای حاکمیتی نیز وجود دارد؟
بله. می خواهم بگویم که دشمن برای نفوذ در همه دستگاه های ما برنامه ریزی و طراحی کرده است.
پس دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی ما چه کاری انجام می دهند؟ آیا در شناسایی و خنثی سازی توطئه دشمنان برای نفوذ موفق بوده اند؟
به طور قطع ما هم موفقیت های قابل توجهی داشته ایم که به دلیل مسائل امنیتی نمی توانم آنها را بیان کنم. البته نفوذ به این راحتی قابل کشف نیست و کار اطلاعاتی پیچیده ای را طلب می کند.
پایان قسمت نخست مصاحبه با حجت الاسلام والسلمین حیدر مصلحی. این مصاحبه ادامه دارد.
ارسال نظر