English

موسوی در نشست خبری:

باید از توجه به موضوعات خارج از برجام فاصله گرفت/ امیدی به اینستکس نداریم

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما معتقدیم باید از توجه به موضوعات خارج از برجام که چیزی جز حاشیه نیست، فاصله گرفت و صرفاً روی موضوع برجام نه یک کلمه بیشتر نه یک کلمه کمتر متمرکز شد.

باید از توجه به موضوعات خارج از برجام فاصله گرفت/ امیدی به اینستکس نداریم

به گزارش خبرگزاری موج، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی خود  اظهار داشت: درخواستی برای خرید سامانه دفاعی از روسیه نداشتیم و نیازی نداریم چرا که مهندسان ما مشابه داخلی همین سامانه را ساختند و دست کمی از سامانه روسی ندارد.

وی در خصوص اجرای تعهدات اروپا در برجام گفت: انتظار ما از اروپا این بود که به تعهدات برجامی خود بعد از خروج آمریکا عمل کند که یا نتوانستند یا نخواستند این کار را انجام دهند. در جهان امروز اینکه کشوری قانون داخلی خود را به فراتر از مرزهایش تعمیم دهد و یکجانبه گرایانه سیاست خود را پیش ببرد، جای تأسف است.

موسوی در خصوص اقدامات اروپا در زمان طی شده از ضرب الاجل ایران افزود: ما شاهد اقدام عملیاتی ملموسی از سوی اروپا در فرصت طی شده نبوده‌ایم و امیدواریم در زمان باقی مانده بتوانند گامی عملیاتی بردارند چون می‌دانند در غیر اینصورت ایران گام دوم خود را بر خواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: آنچه اروپایی‌ها ابراز کردند را به صورت علنی جواب دادیم. ما مبنایی به نام برجام داریم و به چیزی فراتر از برجام نمی‌پردازیم و معتقدیم آنچه باید انجام شود تعهدات همه طرف‌های برجام است.

وی تصریح کرد: ما معتقدیم باید از توجه به موضوعات خارج از برجام که چیزی جز حاشیه نیست، فاصله گرفت و صرفاً روی موضوع برجام نه یک کلمه بیشتر نه یک کلمه کمتر متمرکز شد.

موسوی با بیان اینکه آنچه اروپایی‌ها قرار بود انجام دهند و دادند در این مدت ما را راضی نکرده است، گفت: گام اول آنها بعد از خروج آمریکا دیر هنگام بود. تعلل‌های مربوط به اجرای سازوکار مالی اینستکس را هم به حساب ناتوانی آنها گذاشتیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: امیدی به اینستکس نداریم و اگر این سازوکار چاره ساز بود تا به حال می‌توانست کارآمد باشد. رئیس اینستکس به همراه هیئت آلمانی به تهران سفر کرده و قرار است با همتایان ایرانی خود مذاکره داشته باشد.

وی گفت: باید دید طرف اروپایی چه راه حل ملموسی را پیشنهاد می‌دهد و پس از آن متناسب با آنها اقدام خواهیم کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر نخست وزیر ژاپن به تهران گفت: سفر آقای آبه به ایران، تاریخی و منحصر به فرد است که برای اولین بار در این چهل سال انجام می‌شود و به دلیل اهمیت این دو کشور در شرق و غرب آسیا، این سفر در کانون توجهات قرار گرفته است.

موسوی افزود: دو کشور نگرانی‌هایی از شرایط منطقه‌ای و بین المللی دارند. طبیعتاً این رابطه و سفر دوجانبه است و گام‌های خوبی برای توسعه روابط و همکاری‌های دوجانبه خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: طرفین نظرات خود را در این سفر مطرح خواهند کرد و ایران هم تمایل دارد نظرات دوستان خودش را در موضوعات منطقه‌ای و بین المللی بشنود.

وی با بیان اینکه ایران آمادگی داشته و دارد که با تک تک کشورهای خلیج فارس وارد گفتگو شود، تصریح کرد: پیشنهاد اخیر آقای ظریف شامل حال همه کشورهای خلیج فارس می‌شود.

موسوی گفت: دولت آقای ترامپ با خروج غیر قانونی از برجام در موقعیتی نیست که برای ایران تعیین تکلیف کند یا حداقل اینکه وقتی فشارهای حداکثری بر ملت ایران وارد می‌آورند نباید دم از مذاکره بزند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: خواسته ما از طرف‌های برجام این است که اگر اراده محکمی دارند جلوی تروریسم اقتصادی علیه ایران را بگیرند. آنها باید روابط تجاری ایران با دیگر کشورهای جهان را عادی سازی کنند نه اینکه خودشان بخشی از فشارها علیه ایران باشند.

وی در خصوص اجلاس اخیر شانگهای که در آینده برگزار خواهد شد و وضعیت عضویت ایران در آن سازمان افزود: ایران عضو ناظر سازمان شانگهای است. البته بحث عضویت دائمی ایران در سازمان شانگهای مطرح بوده اما نیاز به برخی موارد و مسائل فنی وجود دارد.

موسوی در خصوص برخی اظهار نظرات مقامات آلمانی و اروپایی و ابراز نگرانی از اقدامات ایران گفت: چه مقامات آلمانی و چه اتحادیه اروپا در موقعیتی نیستند که برای ایران تعیین تکلیف کنند یا ابراز نگرانی از ما داشته باشند. این ما هستیم که از اقدامات آنها در منطقه و بی ثباتی در تصمیم‌های اروپا نگران هستیم. بنابراین آنکه طلبکار است و نگرانی دارد ایران است و آنها هیچ حقی در این خصوص ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: ایران در بعد کلان سیاست خارجی خود یکدست است و صدای واحد از ایران شنیده می‌شود. بنابراین همه در حال اجرای یک سیاست واحد هستیم که با قدرت تمام در حال اجرا و ادامه است و امیدواریم اروپایی‌ها هم متوجه این موضوع باشند.

وی در خصوص مذاکرات صلح افغانستان تصریح کرد: همواره کشورهای همسایه برای ایران دارای اولویت بوده و عدم نتیجه گیری در مذاکرات صلح منطقه ای را باید در دخالت های بیگانگانی جستجو کرد که از فرای منطقه به اینجا آمده اند. ایران همواره خواهان صلح و ثبات در افغانستان بوده و خواهد بود.

موسوی در خصوص همراهی سیاست‌های برجامی روسیه با ایران گفت: از مواضع روسیه در قبال برجام تشکر می‌کنیم. اینها در کنار چین پایبندی خودشان به برجام را در حرف و عمل نشان دادند و ابتکارات خوبی را هم با ایران مطرح کردند ولی این قبیل اقدامات ناکافی است و لازم است دوستان ما و بقیه اعضای برجام در برابر سیاست های یکجانبه گرایانه آمریکا و تروریسم اقتصادی آن کشور علیه ایران ایستادگی کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص طرح مجدد آمادگی آمریکا برای مذاکره با ایران و اینکه آیا کسی از طرف ایران ماموریتی جهت وساطت برای مذاکره را دارد یا خیر، گفت: اینکه کسی از طرف ما ماموریتی در این زمینه داشته باشد را تایید نمی‌کنم ولی شنوای حرف دوستان خود برای کاهش تنش ها هستیم. ما معتقدیم باید به کانون تنش ها در منطقه بپردازیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ایران اهمیتی برای این قبیل لفاظی ها قائل نیست چرا که ما شاهد جنگ روانی، تروریسم اقتصادی و فشار حداکثری علیه ملت ایران هستیم.

موسوی تصریح کرد: این موضوع که بحث مذاکره را مجدداً مطرح می‌کنند برای ما قابل قبول نیست. تا روزی که سیاست های فشار و تحریم آمریکا علیه ایران ادامه داشته باشد ما اهمیتی برای صحبت ها و مواضع آنها قائل نیستیم.‌

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه