English

غریب آبادی:

تحریم ظریف یک عقب گرد جدی برای دیپلماسی است

سفیر و نماینده دائم کشورمان گفت: تحریم ظریف یک عقب گرد جدی برای دیپلماسی و همچنین ضربه اسفناک به قوانین و رویه نامه‌های دیپلماتیک است.

تحریم ظریف یک عقب گرد جدی برای دیپلماسی است

به گزارش خبرگزاری موج، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان‌ های بین المللی مستقر در وین، با ارسال نامه‌ ای به مدیران کل سازمان‌ های بین المللی و همچنین سفرای مستقر در وین، نسبت به اقدام غیرقانونی ایالات متحده آمریکا در تحریم ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، هشدار و خواستار اقدام جامعه بین المللی در مقابله با این رویه و جلوگیری از عواقب منفی آن بر دیپلماسی و چندجانبه گرایی شد.

سفیر و نماینده دائم کشورمان در این نامه ضمن اشاره به اینکه علت اصلی تحریم ظریف توسط آمریکا، توانمندی و ظرفیت‌های بالای او در نمایندگی از مردم کشورش در عرصه بین المللی، همچنین حمایت صادقانه از گفت وگو، دیپلماسی، صلح و چندجانبه گرایی است، افزود: این اقدام، نمونه بارز دیگری از اقدامات غیرقانونی بی شمار آمریکا در راستای سیاست فشار علیه ایران از جمله از طریق تروریسم اقتصادی و گستاخی جسورانه آمریکا به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل درخصوص برجام می‌باشد.

غریب آبادی با تاکید بر اینکه تحریم وزیر خارجه یک دولت عضو سازمان ملل نقض فاحش اصول و هنجار‌های اساسی حقوق بین الملل از جمله منشور ملل متحد بوده و خدشه‌ای بر دیپلماسی و چندجانبه گرایی می‌باشد، اضافه نمود: این تصمیم خودسرانه آمریکا، بار دیگر دوگانگی سابقه دار مقامات این کشور در ارائه اظهارات متناقض را افشاء نمود. این اقدام همچنین در ضدیت با اصول و قوانین تاسیسی حقوق دیپلماتیک و مصونیت مقامات عالیرتبه کشور‌ها است.

این دیپلمات کشورمان با ابراز نگرانی درخصوص اینکه تحریم ظریف یک عقب گرد جدی برای دیپلماسی و همچنین ضربه اسفناک به قوانین و رویه نامه‌های دیپلماتیک است، این اقدام را تضعیف کننده حرفه دیپلماسی و به خطر انداختن تعاملات دیپلماتیک برای ارتباط دولت‌ها با یکدیگر دانست. ایشان همچنین با اشاره به محدودیت‌های اعمالی از سوی دولت آمریکا در تردد و فعالیت‌های ظریف در سفر اخیر خود به نیویورک، آن را تعرض حرمت شکنانه به بند دوم ماده ١٠۵ منشور ملل متحد، کنوانسیون ١٩۴۵ مزایا و مصونیت‌های سازمان ملل، و همچنین اصول عرفی بین المللی مندرج در کنوانسیون روابط دیپلماتیک ١٩۶١ وین عنوان نمود و چنین اقدامی را نشان دهنده نقض تعهد آمریکا به عنوان کشور میزبان سازمان ملل بر اساس توافقنامه مقر در سال ١٩۴٧ و تمامی قطعنامه‌های مرتبط مجمع عمومی سازمان در این خصوص دانست. در قطعنامه ٢١٢/٧٣ مجمع عمومی که آخرین نمونه آن می‌باشد، به صراحت از کشور میزبان می‌خواهد که محدویت‌های اعمالی نباید ناشی از روابط دوجانبه کشور میزبان باشد و از میزبان می‌خواهد تا بدون هیچ وقفه ای، هر گونه محدودیت‌های اعمالی را برطرف نماید.

*تحریم ظریف توهین به همه دیپلمات‌ ها در سراسر جهان است

سفیر و نماینده دائم کشورمان با هشدار به مقامات سازمان ملل و سفرای مستقر در وین درخصوص عواقب جدی نقض بی وقفه بنیان‌های گفتگوی میان دولتی، همکاری بین المللی و چندجانبه گرایی، تحریم وزیر خارجه ایران را توهین به همه دیپلمات‌ها در سراسر جهان دانست و افزود: دولت آمریکا، اهانت آشکار خود به دیپلماسی را بواسطه تحریم دکتر ظریف، یک دیپلمات مورد احترام در سطح جهانی که نقش بزرگی را در برقراری صلح جهانی از طریق تعاملات حرفه‌ای با دیگران ایفاء نموده، آن هم در زمانی که جهان به شدت به دیپلماسی نیازمند است، نشان داد.

غریب آبادی در پایان با تاکید بر اینکه نیاز است تا جامعه بین المللی این رفتار غیرقانونی آمریکا را به شدیدترین وجه ممکن محکوم نماید، افزود: سازمان ملل، نهاد‌های فرعی و سازمان‌های تخصصی آن، و همچنین دولت‌های عضو آن بایستی در دفاع از اصول تاسیسی حقوق بین الملل و نفی تعصبات جهانی در کنار یکدیگر بایستند؛ چرا که در غیر این صورت، با پیامد‌های منفی طولانی مدت برای دیپلماسی و عملکرد حیاتی آن مواجه خواهند شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه