محمدرضا باهنر در پاسخ به خبرگزاری موج:
اصلاح طلبان از عملکرد دولت روحانی نمی توانند شانه خالی کنند
عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: افکار عمومی دیگر نخواهد پذیرفت که اصلاح طلبان بخواهند فرار رو به جلو کنند و بگویند ما نبودیم و گردن دیگران بیندازند
محمدرضا باهنر در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری موج در مورد اینکه بسیاری معتقدند که با این وضعیت افکار عمومی، اصلاح طلبان در دوره بعدی ریاست جمهوری شانسی برای موفقیت در انتخابات ندارند، گفت: طبیعی است که در دوره بعدی، اصلاح طلبان از عملکرد این یک و نیم دوره دولت نمی توانند شانه خالی کنند. یعنی فرافکنی کنند و بگویند که ما نبودیم.
*خاستگاه روحانی اصولگرایی است اما وامدار اصلاح طلبان است
وی افزود: گرچه من معتقد بودم و هستم که خاستگاه آقای روحانی در گذشته اصولگرایی بوده و هست؛ اما در این دو دوره که رای آوردند، اصلاح طلبان به ایشان رای دادند و ایشان هم وام دار اصلاح طلبان هستند؛ در اکثر موارد هم از نیروهای اصلاح طلب استفاده کرده اند. بنابراین افکار عمومی دیگر نخواهد پذیرفت که اصلاح طلبان بخواهند فرار رو به جلو کنند و بگویند ما نبودیم و گردن دیگران بیندازند؛ و اصطلاحا دیگر دم خروس بیرون زده است.
*مجلس دهم اولین مجلسی بود که فراکسیون اکثریت نداشت
مشاور رییس مجلس شورای اسلامی افزود: در مجلس هم اگرچه آقای دکتر عارف، که من برایشان احترام قائل هستم، موفق نشد ریاست دوره دهم مجلس را به عهده بگیرد، اما آقای علی لاریجانی هم یک فراکسیون اکثریت کامل را در اختیار نداشت؛ چرا که اصولگراها هم در اکثریت نبودند. شاید بعد از انقلاب، مجلس دهم اولین مجلسی بود که فراکسیون اکثریت نداشت، بلکه سه فراکسیون اقلیت اصلاح طلبان، اصولگراها و مستقلین را داشت که در برخی موارد اینها با هم جمع می شدند و یک اتفاقاتی در مجلس می افتاد. بنابراین اصلاح طلبان باید پاسخگوی عملکردشان در این شش هفت سال باید باشند که هم نقاط مثبتی داشته اند و هم اشکالاتی؛ که اینها را باید بیشتر تحلیل کنند.
*مردم از عملکرد مسئولین راضی نیستند
وی تصریح کرد: شاید برای امروز و فردا و در بازه زمانی کوتاه اکنون، بتوان حدس زد که اگر مردم پای صندوق بیایند چه اتفاقی می افتد؛ اما عموما انتخابات در کشور ما بیش از آنکه مبتنی بر برنامه، تجربه و عملکرد باشد، بیشتر هیجانی است یعنی موقع انتخابات عده ای دیو و فرشته، چپ و راست و امثال این را درست می کنند و باید ببینیم که فضا تا آن موقع چگونه خواهد شد. اما اگر فکر کنیم که مردم از عملکرد مسئولین راضی هستند، قطعا چنین چیزی نیست.
*در شهرهایی مثل تهران، اصلا امکان غیر لیستی رای دادن وجود ندارد
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این سوال که آیا فکر می کنید در انتخابات پیش روی مجلس، باز هم مردم لیستی رای بدهند گفت: لیستی یا غیر لیستی رای دادن مردم امری ثابت است؛ چرا که در شهرهایی مثل تهران، اصلا امکان غیر لیستی رای دادن وجود ندارد. زیرا حتی فعالان سیاسی هم نمی توانند سی اسم را به خاطر بسپارند. معمولا همه یک کاغذی را به دست می گیرند و از روی آن می نویسند. حالا یا کاغذ آبی یا قرمز را انتخاب می کنند. تجربه نشان داده است که در تهران، معمولا افراد هر چقدر هم که مشهور و قدرتمند باشند، خارج از لیست رای نمی آورند. گرچه طی هشت دوره گذشته نسبت های سی – صفر، صفر- سی، پانزده - پانزده، ده – بیست و ... داشتیم اما همه اینها از کاندیداهای در لیست بوده اند و خیلی استثنایی است که فردی مانند دکتر غفوری فرد عضو هیچ لیستی نباشد اما در یک دوره رای بیاورد. بنابراین مردم در شهرهای بزرگ چاره ای جز لیستی رای دادن ندارند؛ اشکالی هم ندارد که حزبی رای دهند. در واقع به جای اینکه به افراد رای بدهند، به امضاها رای می دهند؛ یا به این جریان یا به آن جریان دیگر اعتماد می کنند.
*در بسیار یاز شهرها لیست معنا ندارد
باهنر با اشاره به اینکه از حدود ۲۹۰ نماینده مجلس، حدود ۱۸۰ نماینده از حوزه های تک نماینده ای می آیند گفت: در این شهرها لیست اصلا معنا پیدا نمی کند و رقابت ها بین اشخاص حقیقی صورت می گیرد. در شهرهای بزرگ افراد حقوقی با هم رقابت می کنند که لیستی و سیاسی است و در شهرهای کوچک می تواند فردی، قومی، صنفی یا جناحی باشد. تهران ۳۰ نماینده دارد، بعد از آن تبریز شش نماینده دارد ما بقی شهرهای بزرگ مرکز استان هم تا پنج نفر نماینده دارند که در همه اینها لیست اثر دارد. در تهران علی الاطلاق لیست اثر دارد و حرف آخر را لیست می زند؛ اما در شهرهای بزرگ دیگر لیست پنجاه درصد و خود افراد هم پنجاه درصد اثر دارند. در شهرها و حوزه های تک نفره هم بیشتر رقابت بین افراد است تا لیست.
ارسال نظر