English

غلامی در صحن مجلس:

منعی برای استفاده از جمعیت زنان در اداره امور دانشگاه‌ ها وجود ندارد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: ما هیچ‌گونه تبعیضی در جذب زنان به عنوان اعضای هیئت علمی قائل نشده‌ایم و اگر کسی موردی در این زمینه دارد، به ما ارائه دهد تا آن را رسیدگی کنیم.

منعی برای استفاده از جمعیت زنان در اداره امور دانشگاه‌ ها وجود ندارد

به گزارش خبرگزاری موج، منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال پروانه سلحشوری مبنی بر علت تبعیض در جذب فارغ التحصیلان زن به عنوان هیئت علمی، گفت: قطعا همواره تلاش ما این بوده از خانم ها در آموزش عالی کشور استفاده شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر جمعیت دانشجویی کشور حدود ۳.۵ میلیون نفر است که ۵۲  درصد آنها را دانشجویان خانم تشکیل می دهند و نشان می دهد در موضوع تحصیلات عالیه خانم ها موقعیت بسیار خوبی دارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در بین دانشجویان کارشناسی ارشد ۴۶ درصد خانم هستند و در بین جمعیت دانشجویان دوره دکتری ۴۴  درصد خانم هستند بنابراین فضای تحصیلات عالیه برای خانم ها در کشورمان به خوبی فراهم است.

غلامی متذکر شد: افزایش جمعیت دانشجویی خانم ها پس از انقلاب اسلامی یک روند و جریان تدریجی را طی کرده و روز به روز افزایش داشته است.

وی بیان کرد: تعداد اعضای هیئت علمی خانم در سال ۸۸، ۲۲۰۰ نفر بود که در سال ۹۲ به ۵۷۰۰ نفر و در بهمن ۹۷ به ۱۲ هزار نفر رسید و این مسئله حاکی از آن است که همه ساله جذب اعضای هیئت علمی زن ارتقاء پیدا کرده است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: ما هیچ‌گونه تبعیضی در جذب زنان به عنوان اعضای هیئت علمی قائل نشده‌ایم و اگر کسی موردی در این زمینه دارد، به ما ارائه دهد تا آن را رسیدگی کنیم.

غلامی با بیان اینکه ۲۱ درصد از جمعیت اعضای هیئت علمی کشور را زنان تشکیل می‌دهند، گفت: ذکر این نکته حائز اهمیت است که وزارت علوم دخالت مستقیمی در جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها ندارد اما همواره تأکید ما بر این بوده که در بخش‌های مختلف آموزشی و دانشگاهی کشور، از ظرفیت زنان استفاده شود و تأکید می‌کنم که هیچ منعی برای استفاده از جمعیت زنان در اداره امور دانشگاه‌ها نمی‌بینیم.

وی افزود: در مجموع ۱۴ دانشگاه دولتی تک‌جنسیتی مربوط به زنان داریم که نماینده سؤال‌کننده گفت «چرا در این دانشگاه‌ها هم بعضاً از نیروهای مَرد استفاده شده است»؛ این مسئله به دلیل وجود برخی مسائل و مشکلات بسیار زیاد است و زنان نمی‌توانند تمام‌وقت در این بخش‌ها فعالیت کنند و بعضاً برخی زنان خودشان از پذیرفتن این سِمَت‌ها استقبال نمی‌کنند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه تمام تلاش ما این است که ظرفیت حضور زنان در دانشگاه‌ها و بخش‌های علمی کشور را افزایش دهیم، اظهار داشت: از ۲۲۰ پست ستادی در وزارت علوم، ۱۱۶ پست در اختیار زنان است و این مسئله حاکی از آن است که بیش از ۵۰ درصد این مسئولیت‌ها به زنان داده شده است اما در بخش معاونت‌های وزارت علوم اقرار می‌کنم که وضعیت این‌گونه نیست.

غلامی اظهار داشت: البته دو مدیرکل وزارت علوم و همچنین رؤسای چند پژوهشکده در وزارت علوم از زنان هستند و ما همواره به ظرفیت زنان برای اداره بخش‌های آموزشی و دانشگاهی کشور توجه می‌کنیم و تلاش می‌کنیم که وضعیت حضور آنان در این عرصه‌ها را ارتقاء دهیم.

وی گفت: هر جا زنان مسئولیت پذیرفتند، تمام وقت و انرژی خود را صرف مدیریت کردند و شاید علت آنکه در برخی از جاها، آنان از پذیرفتن برخی سمت‌ها استقبال نمی‌کنند این است که زنان وظیفه مدیریت منزل را هم بر عهده دارند و حضور تمام‌ وقتشان در پست‌های مدیریتی ممکن است آسیب‌زا باشد اما با همه این مسائل، ما به دنبال آن هستیم که ظرفیت حضور زنان در بخش‌های دانشگاهی کشور را تقویت کنیم.

باید وضعیت زنان در دانشگاه‌ها ارتقاء یابد

در ادامه پروانه سلحشوری در طرح سؤال از وزیر علوم، گفت: آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد که ایران جزء چهار کشور آخر در زمینه شکاف جنسیتی است و چه کسی در این باره باید احساس مسئولیت کند و جایگاه زنان را ارتقاء دهد.

وی با انتقاد از وضعیت جذب زنان در هیئت‌ علمی دانشگاه‌ها، اظهار داشت: انتظار داشتیم که در دولت روحانی برای ارتقای وضعیت زنان، اقداماتی انجام شود اما هیچ اتفاقی رخ نداد و سؤال ما از آقای غلامی این است که «آیا خود شما مخالف حضور زنان در رده‌های مدیریتی وزارت علوم و دانشگاه‌ها هستید یا اینکه از جایی مدیریت می‌شود که زنان را در رده‌های بالا به کار نگیرید؟»

نماینده مردم تهران در مجلس با تأکید بر اینکه شما باید وضعیت زنان را ارتقاء دهید، افزود: توسعه پایدار، از زنان به عنوان عاملان توسعه یاد می‌کند اما در کشور ما رویه این چنین نیست و باید همه به دنبال آن باشیم که مشکلات زنان را حل و فصل کنیم.

سلحشوری تصریح کرد: ۶ نفر زنِ مسئول در کل وزارتخانه علوم داریم که این آمار فاجعه‌بار است و متأسفانه وزیر علوم هم هیچ اطلاعات درستی در این زمینه به ما ارائه نداد و بر این اساس، بنده توضیحات وی را قانع‌کننده ندانستم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه