موسوی:
روند تحولات بینالمللی در یکی دو سال اخیر شتاب قابل ملاحظه ای گرفته است
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: روند تحولات بین المللی در یکی دو سال اخیر شتاب قابل ملاحظه ای گرفته است که دلایل زیادی از جمله مسائل ژئوپلیتیکی و تکنولوژیکی دارد.
به گزارش خبرگزاری موج، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه شب گذشته (شنبه) با حضور در برنامه شبگرد، گفت: وزارت خارجه در همه کشورها نیمی از دولت است و رفتار، منش و دیدگاه دولت ها در سطح جهانی با وزرات خارجه آنها سنجیده میشود.
وی ادامه داد: روند تحولات بینالمللی در یکی دو سال اخیر شتاب قابل ملاحظه ای گرفته است که دلایل زیادی از جمله مسائل ژئوپلیتیکی و تکنولوژیکی دارد. حتی مسائل اقتصادی سبب شده است که تحولاتی که در عرصه بینالمللی در حال رخ دادن است، به چشم بیاید. از همین رو هر کشوری باید جایگاه خود را در روند تحولات بینالمللی تبیین کرده و موضع خود را مشخص کند تا روشن شود آن کشور کجا ایستاده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در زمینه سن خود با خنده گفت: از هر ایرانی که راجع به سن و سالش که بپرسی، جواب میدهد که چند میخوره. بنده متولد هشتم خرداد سال ۱۳۵۰ هستم.
موسوی با اشاره به خاص بودن افراد دهه پنجاهی افزود: افرادی که به اصطلاح دهه ۵۰ هستند به واقع خاص هستند. این افراد دو دوره متفاوت را تجربه کردهاند. کودکی ما به گونهای دیگر گذشت و با انقلاب همراه شد.
وی تصریح کرد: بعد از انقلاب و در دهه ۶۰ نیز که همه از دهه شصتی بودن مینالند، برای ما جالب بود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: بنده اصالتاً اهل محمود آباد مازندران هستم و زادگاه من روستای معلمکلا در محمود آباد است.
موسوی عنوان کرد: من به شخصه به سیاست علاقمند بودم و تقریباً اولین رشتهای که در زمان کنکور تعیین کردم، رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران بود که در آن قبول شدم. بعد از یک ترم که در این رشته تحصیل کردم، در رشتههای غیرمتمرکز دانشجو میپذیرفتند و من اولین رشته غیرمتمرکزی که انتخاب کرده بودم نیز در دانشگاه وزارت امور خارجه بود که در نهایت به این دانشگاه رفتم.
وی ادامه داد: بنده جزو دانشجویان خوب دانشگاه بودم و معدل بالای ۱۷ داشتم. خیلی از دیپلماتهای فعلی ما و حتی خود آقای ظریف از اساتید ما در دانشگاه بودند. افرادی چون دکتر سجادپور معاون پژوهشی وزارت امور خارجه نیز از اساتید بنده در دوران تحصیل بودند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا حضور این اساتید نقشی در انتخاب وی برای سخنگویی داشته، تاکید کرد: نه. آقای ظریف بنده را در طول کار شناختند.
موسوی در پاسخ به سوالی در زمینه پروتکل پوشش یک دیپلمات گفت: بله، برای دیپلماتها در وزارت خارجههای مختلف، دپارتمان یا اداره کل تشریفات وجود دارد که امور مربوط به تشریفات را انجام میدهد و بعضی معتقدند که شاید ۵۰ درصد کار دستگاه دیپلماسی، پروتکل و تشریفات است.
وی افزود: این عدد نشاندهنده اهمیت موضوع تشریفات است. از طرز پوشش، نحوه دست دادن، نحوه نشستن، تعداد افراد، مذاکره، ضیافتهایی که شرکت میشود و به طور کلی همه امور بر اساس اصول و قوانین خاصی هست که باید رعایت شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در زمینه رعایت تشریفات و پروتکلها در دوران پساکرونا، اظهار داشت: به تازگی در فضای مجازی خواندم که گفته شده بود، کرونا مشکل دست ندادن دیپلماتهای ایرانی را حل کرد. دیپلماتها چون همیشه مبادی آداب بودهاند، همواره فاصله اجتماعی را رعایت میکردند.
موسوی افزود: باید بگویم که حریم های شخصی و حریم اجتماعی وجود دارد که همه ما ملزم به رعایت آنها هستیم.
وی با اشاره به این موضوع که شخصاً رنگهای شاد را دوست دارم، عنوان کرد: ما دیپلماتها برای رعایت پروتکلها بیشتر رنگهای خاکستری و تیرهتر را برای پوشش استفاده میکنیم و همین موضوع روی زندگی شخصی ما نیز تأثیر خود را گذاشته است. زندگی دیپلماتها تا حدودی جذاب بوده و باید بگویم که آداب خاصی دارد.
موسوی در مورد رعایت مقررات در دوران قرنطینه افزود: بنده چون خودم عضو کمیتهای هستم که برخی از مقررات و پروتکلهای بهداشتی را تدوین میکند، به شخصه تلاش کردم که این مقررات را رعایت کنم. با اینکه مادر بنده در شمال کشور بود و بارها در تماسهایی که داشتیم اظهار دلتنگی داشتند؛ ولی برای دیدار ایشان مراجعه نکردم و به ایشان هم موکدا یادآور میشدم که نمیتوانم به عنوان عضوی از کمیته تدوین مقررات، آن را بشکنم.
وی تصریح کرد: بنده از یک خانواده معمولی هستم و پدرم یک کشاورز بود که به رحمت خدا رفته است.
ارسال نظر