موج گزارش می دهد:
قلب مرحوم حسینیان که ایستاد؛ حداقل قلب راکتور اراک را احیا کنید
مجلس یازدهم با تصویب فوریت طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» موافقت کرد؛ مرحوم روح الله حسینیان یکی از منتقدان دلسوز منافع ملی کشورمان همان ایام از اقدام سازمان انرژی اتمی برای پر کردن قلب راکتور آب سنگین خنداب (اراک) از بتن به شدت گله و آن را خلاف منافع ملی دانسته بود.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، وکلای ملت در جلسه علنی روز دوشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۹ و در آستانه ۱۳ آبان «روز ملی مبارزه با استکبار»، با ۱۹۶ رأی (بیش از ۹۰ درصد) با تصویب فوریت طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» موافقت کردند.
در همان جلسه حجتالاسلام مجتبی ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن موافقت با این طرح گفت «یک مخالف هم برای تصویب فوریت این طرح زیاد است». همچنین معین الدین سعیدی در جریان بررسی این طرح در صحن مجلس گفت: «چرا طرح مهمی، چون این طرح باید با قید یک فوریت به صحن بیاد و نباید در قالب دو فوریت و سه فوریت به مجلس ارائه شود؛ این طرح یک ضرورت انکار ناپذیر است».
پس از تصویب یک فوریت طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» که شعار مرگ بر آمریکا در صحن مجلس طنینانداز شد، ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به اهداف طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» تصریح کرد: هدف این طرح آن است که طرفهای مقابل را مجبور کنیم تا دستور اعمال تحریمها و فشار علیه ایران را تغییر دهند. مجلس با تصویب یک فوریت طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» گام بلندی برای وادارسازی آمریکا جهت لغو تحریمها علیه ایران برداشت.
سازمان انرژی اتمی غنی سازی ۲۰ درصد را احیا کرده و ذخایر اورانیوم کشور را افزایش می دهد
وی همچنین با اشاره به ابعاد طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها تصریح کرد: در این طرح تکالیفی بر عهده سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه گذاشته شده است؛ به سازمان انرژی اتمی تکلیف کردهایم غنی سازی ۲۰ درصد را احیا کرده و ذخایر اورانیوم کشور را افزایش دهد. همچنین در این طرح به سازمان تکلیف شده تا قلب راکتور اراک را احیا کند.
عمویی خاطرنشان کرد: همینطور در این طرح موضوع نظارتهای مبتنی بر پروتکل الحاقی هم مطرح شده است، حتی در این چارچوب ما شروطی را برای طرفهای باقی مانده در برجام تعیین کردیم و عنوان داشتیم: «در صورتی که در یک بازه زمانی کوتاه روند تبادلات بانکی و فروش نفت ایران با اروپا عادی و رضایت بخش نباشد امکان دسترسیهای مبتنی بر پروتکل الحاقی متوقف خواهد شد».
سازمان انرژی اتمی مکلف شده است قلب راکتور اراک را احیا کند
جمله « سازمان انرژی اتمی مکلف شده است قلب راکتور اراک را احیا کند» در حالی پس از گذشت پنج سال از اجرای برجام بدفرجام میگذرد که آن موقع منتقدان دلسوز نظام از خارج کردن قلب راکتور آب سنگین اراک و پرکردن آن با سیمان مطلع و درباره آن هشدار داده بودند، اما ابتدا موضوع تکذیب و سپس اعلام شده قلب راکتور از سیمان پرنشده بلکه لولهها (سلیندرها) پر از سیمان شده و قابلیت جابجایی دارد!
همچنین اعوان و انصار دولت یازدهم که بزرگترین خسارت را به کشور در حوزهها مختلف زده است، معتقد بودند پر کردن قلب راکتور اراک از سیمان هیچ خللی در عملکرد این نیروگاه نداشته است، اما امروز شاهد هستیم که نه تنها این مهم صحت داشته و در عملکرد صنعت هستهای هم تأثیر گذار بوده که مجلس با طرح قانونی درصدد الزام دولت به احیا قلب راکتور اراک است!
مرحوم روح الله حسینیان یکی از منتقدان دلسوز منافع ملی کشورمان همان ایام از اقدام سازمان انرژی اتمی برای پر کردن قلب راکتور آب سنگین خنداب (اراک) از بتن به شدت گله و آن را خلاف منافع ملی دانسته بود. وی حتی بابت فشار ناشی از این تضییع حقوق دچار حمله قلبی شد و کارش به بیمارستان کشید.
حال که قلب مرحوم حسینیان برای همیشه ایستاده است، مسئولان سازمان انرژی اتمی باید پاسخ دهند با چه رویی تن به این اقدام سخیف دادند و باید در محضر خدا و پیشگاه ملت ایران پاسخگو باشند.
مجلس آمادگی دادن مجوز غنی سازی فراتر از ۲۰ درصد را دارد
عباس مقتدایی خوراسگانی نایب رییس کمیسیون امنیت ملس مجلس شورای اسلام در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج با اشاره به اهداف ارائه و تصویب طرح «اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» اظهار داشت: نقض فاحشی که آمریکا در نقض حقوق بین الملل داشته، عدم پایبندی به تعهدات برجامی و همچنین شرایط بین المللی، رسالتی را بر دوش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار داد تا حقوق و منافع ملی کشور را مورد توجه قرار دهد.
وی ادامه داد: ملت ایران نمی پذیرند که تعهدات برجامی را به صورت نقد عمل کرده باشند اما طرف مقابل تعهدات نسیه خود را انجام ندهد لذا ما با توجه به رویکردهای دولت و ضعفی که در این زمینه در برخی موارد از خود نشان داده است علیرغم حسن هایی که رفتارهای دولتی و به ویژه وزارت امور خارجه داشته است، به این نتیجه رسیده ایم که نمایندگان ملت در مجلس از اختیارات قانونی خود استفاده کنند.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: طرحی که کلیات و فوریت آن در مجلس به تصویب رسید در همین راستا است و به دنبال آن هستیم دولت را مکلف کنیم تا منافع جمهوری اسلامی ایران را در بالاترین سطح رعایت کند.
مقتدایی گفت: دستیابی به حد بالاتری از غنی سازی و تشخیص برخی از مراکز که در این طرح به طور کاملا شفاف و واضح ذکر شده است موارد اساسی است که انجام خواهیم داد و یک بازه زمانی را برای دولت مشخص می کنیم تا اگر طرف مقابل وظایف خود مبتنی بر قرارداد بین المللی قبلی را انجام ندهد به طور خودکار این تکالیف به عنوان تکلیف دولت تلقی شود و ملزم به اجرای آن باشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در این طرح سازمان انرژی اتمی مکلف به احیای غنی سازی ۲۰ درصد شده است آیا ممکن است غنی سازی فراتر از ۲۰ درصد انجام شود، افزود: آنچه که مورد نظر داریم نیاز کشور است اگر سازمان انرژی اتمی تشخیص دهد که نیازهای صلح آمیز ما در چه حدی است همان می تواند مبنای مجوزهایی قرار گیرد که مجلس آمادگی دادن آن مجوز ها را دارد.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی در پایان خاطرنشان کرد: اکنون با توجه به اینکه جزییات طرح به تصویب نرسیده است نمی توان به طور دقیق مفاد این قانون را ذکر کرد لذا در چند روز آینده مشخص خواهد شد و در کوتاه ترین زمان مباحث آن عملیاتی خواهد شد.
ارسال نظر