جهانگیری:
باید تمرکز اصلی در بخش اقتصادی بر معیشت مردم باشد
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: در بخش اقتصادی باید تمرکز اصلی بر معیشت مردم باشد، دولت با وجود همه محدودیتها، تلاش کرده است در حد بضاعت و توان خود به وضعیت معیشتی جامعه رسیدگی کند.
به گزارش خبرگزاری موج، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (سه شنبه) در آئین بیست و یکمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور که در هفته پژوهش و فناوری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، با گرامی داشت یاد شهید محسن فخری زاده اظهار کرد: امسال یکی از دانشمندان زبده و خدوم کشور در جریان یک توطئه به شهادت رسید که به روح پاک ایشان درود میفرستیم و یادش را گرامی میداریم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به پیام مقام معظم رهبری در خصوص شهادت شهید محسن فخری زاده خاطرنشان کرد: در این پیام دو نکته مهم نهفته بود که یکی تأکید به دستگاههای امنیتی کشور برای شناسایی و برخورد با عوامل و آمران این ترور بود و دیگری تأکید بر این نکته بود که راه شهید فخری زاده باید پرفروغ ادامه یابد.
جهانگیری با اشاره به افزایش دو برابری بودجه سازمان تحت مدیریت شهید فخری زاده برای سال ۱۴۰۰ تصریح کرد: دولت در روزهای پایانی بررسی بودجه با وجود محدودیتها و علیرغم کاهش بودجه برخی سازمانها، بودجه سازمان پژوهش و نوآوری «سپند» که تحت مدیریت شهید فخری زاده بود را برای سال آینده دو برابر کرد تا همکاران ایشان بتوانند با امکانات بیشتری مسیر شهید فخری زاده را ادامه داده و این راه را پرفروغ نگه دارند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به رونمایی از بیانیه «آینده دانشگاهها در ایران» با دو رویکرد جامعه محور و کارآفرین که چندی پیش انجام شد، خاطرنشان کرد: این دو رویکرد باید همواره و به خصوص در شرایط فعلی مورد توجه قرار گیرد چرا که در مقطع کنونی میتواند به بالا بردن تاب آوری جامعه و گشودن افقهای جدید پیش روی کشور کمک کند.
جهانگیری افزود: بالا بردن تاب آوری جامعه فقط این نیست که از مردم بخواهیم در مقابل مشکلات تحمل کنند بلکه به این بستگی دارد که از دل تهدیدات و محدودیتها، فرصتهایی را برای جامعه ایجاد کنیم که قادر باشند با اتکا به این فرصتها شرایط موجود را تحمل کنند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه دشمنان در شرایط فعلی تلاش میکنند جامعه و مردم ایران را نسبت به آینده مأیوس و ناامید کنند تا سریعتر به اهداف خود برسند، افزود: دانشگاهی که جامعه محور باشد و خود را با مسائل جامعه درگیر کرده باشد میتواند با افق گشایی نسبت به آینده کاری کند که مردم نسبت به آینده خود و کشورشان امیدوار باشند.
جهانگیری در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر با دو پدیده بیماری کرونا و تحریمهای ظالمانه روبرو هستیم، گفت: زندگی مردم از این دو مسأله دچار آسیبها و لطمات جدی شده است و با توجه به اینکه به دلیل مسائل حاشیهای و گرفتاریها قادر نیستیم به آسیب شناسی و تحلیل درستی از این وضعیت داشته باشیم، از دانشگاهیان عزیز، برادرانه درخواست میکنم که روی آثار و تبعات این دو پدیده به صورت علمی و کاربردی کار کنند و نتایج آن را هم به جامعه و هم به مدیران کشور اطلاع رسانی کنند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: آنچه مایه افتخار است حضور زنده جامعه دانشگاهی و علمی ایران است و التزام اجتماعی که جامعه علمی ایران دارد این است که پژوهشهای معطوف به حل مسائل جامعه را در دستور کار قرار دهد.
جهانگیری افزود: جامعه علمی، مراکز پژوهشی و حتی شرکتهای خصوصی فعال در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی کارنامه درخشانی در دوره شیوع کرونا از خود برجای گذاشتند چرا که در روزهای نخست شیوع این بیماری با محدودیت جدی در بخش امکانات و تجهیزات درمانی مواجه بودیم، اما این شرکتها و مراکز تحقیقاتی پای کار آمدند و کارنامه درخشانی را از خود برجای گذاشتند.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: تا روزی که کرونا به عنوان یک بیماری نوپدید و عالمگیر، به طور کامل مهار نشده باشد، همچنان موضوع نخست جامعه است و در نتیجه باید همچنان در رأس برنامه ریزی همه بخشهای کشور باشد. وقتی حل یک مسأله در اولویت نخست قرار میگیرد انتظار این است که مقابله با آن به صورت همه جانبه باشد بنابراین باید موضوع درمان مبتنی بر سلامت در دستور کار همه بخشها باقی بماند.
جهانگیری تصریح کرد: امروز به اعتراف همه مردم ایران، بخش درمان کارنامه درخشانی از خود به خصوص در دوره شیوع کرونا برجای گذاشته است که هم باید یاد شهدای کادر درمان را گرامی بداریم و هم از خدمات آنها قدردانی کنیم که بهترین قدردانی عمل کردن به دستورالعملهای بهداشتی است.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه در بخش اقتصادی باید تمرکز اصلی بر معیشت مردم باشد، گفت: دولت با وجود همه محدودیتها، تلاش کرده است در حد بضاعت و توان خود به وضعیت معیشتی جامعه رسیدگی کند و از بودجه دولت و درآمدهای حاصله، بخشی را به معیشت مردم تخصیص داده تا آسیب کمتری به معیشت جامعه وارد شود.
جهانگیری همچنین با تأکید بر اینکه باید بررسی ابعاد مختلف تحریم نیز در دستور کار مراکز علمی و پژوهشی قرار گیرد، تصریح کرد: باید مسائل را صادقانه با جامعه در میان بگذاریم. مردم ایران در مقابل فشار حداکثری آمریکا با تأسی از راهبرد مقاومت که مقام معظم رهبری بر آن تأکید داشتند، با ایستادگی توانستند بر سیاست فشار حداکثری آمریکا غلبه کنند.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: از مهمترین دلایل همراهی مردم در مقابله با تحریمها این بود که در وهله نخست به کشور و نظام خود علاقمند هستند و نیز به راهبرد مقاومت که از سوی مقام معظم رهبری اعلام شده بود نیز پایبند بودند و مهمتر از همه اینکه ملت با تمام وجود احساس کرد که آمریکاییها حرفی ظالمانه و بدون منطق را مطرح میکنند چرا که جمهوری اسلامی ایران به همه تعهدات خود عمل کرده بود و طرف مقابل تعهداتش را زیر پا گذاشته بود.
جهانگیری اضافه کرد: در همه موارد باید همواره مبنای اقدامات و تصمیمات به گونهای باشد که مردم احساس کنند هر تصمیمی که در کشور اتخاذ میشود بر اساس منطق، عقل، تدبیر، هماهنگی، همدلی و انسجام است که در این شرایط مردم حتماً هماهنگ و همراه خواهند بود.
* انتظار مردم از مسئولان یافتن راهکارهایی برای خروج سریعتر از زیر بار تحریم هاست
معاون اول رئیس جمهور گفت: انتظار طبیعی مردم از مسئولان کشور این است که در این شرایط سخت راهکارهایی پیدا کنند تا هر چه سریعتر کشور را از زیر بار تحریمها خارج کنند چرا که تحریمها هم در توسعه کشور و هم در زندگی مردم مؤثر است و امیدوارم با همدلی و هماهنگی بتوانیم هر چه سریعتر تحریمها را به نقطه پایان نزدیک کنیم.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جلسات گفتگوی دولت و دانشگاهها که در سالهای اخیر برگزار شده است، اظهار داشت: پس از جلسات گفتگوی دولت و ۱۳ دانشگاه اصلی کشور، خوشههای مختلفی تشکیل شد و قراردادهای متعددی بین دستگاههای اجرایی با دانشگاهها در حوزههای مختلف صنعت و نفت و گاز به امضا رسید.
معاون اول رئیس جمهور افزود: یکی از این قراردادها در حوزه افزایش بازیافت از میادین نفتی است که در حال حاضر دانش آن در انحصار کشورهای خارجی است، اما اگر این قراردادها به نتیجه برسد آثار آن برای آینده کشور تعیین کننده و تأثیرگذار خواهد بود.
جهانگیری ادامه داد در بخش صنعت نیز قراردادهای خوبی منعقد شده و در حوزه علوم انسانی هم مباحث جدی و خوشههای متعددی برای احیای سرمایه اجتماعی تشکیل شده است چرا که سرمایه اجتماعی مهمترین سرمایه هر کشور است که منجر به افزایش اعتماد مردم به نظام میشود.
معاون اول رئیس جمهور برگزاری جلسات گفتوگوی دولت و دانشگاه را مفید و مؤثر توصیف کرد و گفت: ممکن است گاهی دانشگاهیان و پژوهشگران احساس کنند که صدای آنها در بخش اجرایی به درستی شنیده نمیشود و در طرف مقابل نیز ممکن است بخش اجرایی احساس کند که سرعت دستیابی به راهکارها برای حل مشکلات از سوی دانشگاهها پایین است که همه این مسائل از طریق گفتوگو قابل حل است.
جهانگیری در ابتدای این جلسه نیز از وزیر علوم تحقیقات و فناوری و همکاران وی قدردانی کرد که با وجود محدودیتهای ناشی از کرونا، مراسم هفته پژوهش را برگزار کرده و برگزیدگان پژوهش و فناوری را انتخاب و به جامعه معرفی کردند.
وی همچنین از معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز به دلیل اقدامات انجام شده در بخش علم و فناوری قدردانی کرد و گفت: آمارها گویای این است که کشور به دستاوردهای بزرگی در حوزه علم و فناوری دست پیدا کرده است.
معاون اول رئیس جمهور همچنین از وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و دست اندرکاران این وزارتخانه در حوزه تحقیق و پژوهش به خاطر تمرکز بر بیماری کرونا قدردانی کرد و افزود: این عزیزان با تمام ظرفیت بر موضوع کرونا متمرکز هستند و کارهای علمی و پژوهشی که توسط آنها انجام شده قابل توجه است.
جهانگیری بر لزوم توسعه فرهنگ پژوهش در جامعه تأکید کرد و گفت: پژوهش موضوعی زینتی و نمایشی نیست بلکه یک ضرورت برای توسعه کشور است و لازم است جایگاه پژوهشگران و محققین کشور را گرامی بداریم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم با بیان اینکه جایگاه کشور در حوزه علم و فناوری قابل توجه است، گفت: ایران به لحاظ سرعت رشد در تولیدات علمی جایگاه بسیار خوبی دارد که باید از تلاشگران حوزه پژوهش و فناوری در اقصی نقاط کشور قدردانی کرد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه دانشگاهها پایه همه تحولات هستند، بر ضرورت توجه هر چه بیشتر به دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقات تأکید و خاطرنشان کرد: پژوهش و فناوری موضوعی لوکس نیست بلکه یک ضرورت برای توسعه اقتصادی کشور است.
در این مراسم با حضور معاون اول رئیس جمهور از خانواده شهید فخری زاده قدردانی و از تمبر یادبود این شهید بزرگوار رونمایی شد و سپس از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور تجلیل به عمل آمد.
ارسال نظر