قالیباف در جمع فعالان اقتصادی ایران و سوریه مطرح کرد:
ضرورت موانع مالی و لجستیکی فعالیت بخش خصوصی ایران و سوریه
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید با تلاش برای رفع موانع فعالیت بخشهای خصوصی دو کشور در حوزههای مختلف اقتصادی، شاهد شکل گیری یک تجارت قوی بین بخش خصوصی ایران و سوریه باشیم.
به گزارش خبرگزاری موج، به نقل از خانه ملت، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که عصر روز گذشته وارد دمشق شد در نخستین نشست رسمی خود، پای حرف ها، پیشنهادات و نکات حدود ۵۰ نفر از بازرگانان، تجار و فعالان اقتصادی، صنایع و کشاورزی بخش های خصوصی ایران و سوریه نشست.
در ابتدای این دیدار که با حضور «محمد ثامن الخلیل» وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه برگزار شد، قالیباف تاکید کرد: امروز مجاهدان عرصه جنگ اقتصادی و تجاری شما هستید و باید همه ما بتوانیم مانند رزمندگان و مجاهدانی که در جنگ نظامی و امنیتی تلاش کردند، تلاش کنیم.
وی اضافه کرد: این سفر و حضور من با هدف گسترش و عمق بخشیدن به فعالیت های اقتصادی، کشاورزی و تجاری دو کشور انجام شده و به همین دلیل ترجیح دادم نخستین نشست رسمی را با فعالان اقتصادی و تجاری برگزار کنم و مصمم هستیم برای مشارکت بخش خصوصی دوکشور در ظرفیت های اقتصادی زمینه های مناسب را فراهم کنیم و این بخش را توسعه دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: باید با تلاش برای رفع موانع فعالیت بخش های خصوصی دو کشور در حوزه های مختلف اقتصادی شاهد شکل گیری یک تجارت قوی بین بخش خصوصی ایران و سوریه باشیم.
قالیباف همچنین با تبریک برگزاری موفق انتخابات مهم ریاست جمهوری یازدهم به مردم سوریه گفت: این انتخابات پیام روشنی برای دشمنان سوریه داشت و آن این که مردم این کشور مصمم هستند موفقیت خود در پایان دادن به جنگ و تروریسم را در دوران بازسازی و فعالیت های اقتصادی این کشور نیز تکرار کنند.
وی سفر به سوریه را در راستای عمق بخشیدن به فعالیت های اقتصادی، صنعتی و کشاورزی فعالان این عرصه ها در دوکشور دانست و اظهار کرد: باید علاوه بر بخش دولتی برای بخش خصوصی نیز فرصت و انگیزه فراهم کنیم و ما مصمم به این مهم هستیم، به همین دلیل اولین نشست رسمی خود در سوریه را با موضوع بررسی مسائل حوزه تجاری و بازرگانی برگزار کردم تا ان شاء الله شاهد یک تجارت قوی بین بخش خصوصی ایران و سوریه باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که امروز شاهد آغاز جنگ اقتصادی و تحریم علیه کشورهای محور مقاومت هستیم، فعالان حوزه اقتصادی و تجاری در ایران و سوریه را مجاهدان عرصه جنگ اقتصادی وتجاری توصیف کرد و گفت: شما باید مانند رزمندگان و مجاهدان جبهه نظامی و امنیتی تلاش کنید تا در این جنگ نیز پیروز شویم.
قالیباف با تاکید بر لزوم چاره اندیشی برای مقابله با جنگ اقتصادی که توسط دشمن به کشورهای مقاومت تحمیل شده است، گفت: هر کار اقتصادی به تمهیدات لجستیکی و نیز تسهیل تبادلات مالی و بانکی نیاز دارد.
وی اضافه کرد: البته هرکار اقتصادی باید منافع اقتصادی کافی برای بخش خصوصی داشته باشد تا این بخش در حوزه های مختلف انگیزه سرمایه گذاری داشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که با توجه به شرایطی که وجود دارد، نمی شود انتظار داشت تجارت و ارتباطات اقتصادی بخش های خصوصی دو کشور از طریق مسیرهای طبیعی ایجاد شود، گفت: به عنوان نمونه ما اگر در حوزه ارتباطات بین بانکی بخواهیم از طریق بین المللی کارها را دنبال کنیم باید سراغ سوئیفت برویم درحالی که همه می دانیم با توجه به تحریم و جنگ اقتصادی دشمن این امر غیرممکن است، لذا حتما باید بانک های مرکزی دو کشور در یک سیستم مالی و بانکی این مسئله را حل کنند تا بخش خصوصی بتواند با انگیزه بیشتر در حوزه های اقتصادی و تجاری به فعالیت بپردازد.
قالیباف با تاکید مجدد بر لزوم حل مشکلات لجستیکی و بانکی و مالی از سفارت ایران در سوریه و نیز مسئولان اقتصادی و تجاری سوریه درخواست کرد تمهیدات لازم برای رفع این مشکلات و ایجاد انگیزه برای بخش هایی خصوصی دو کشور را فراهم کنند.
وی در پایان ابراز امیداوری کرد: با حل مشکلاتی که فعالان اقتصادی در این جلسه مطرح کردند شاهد توسعه ارتباطات اقتصادی و تجاری دو کشور و فعالیت بیشتر بخش خصوصی ایران و سوریه در حوزه های مختلف باشیم.
وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه نیز در این نشست با تاکید بر این که در ایران و سوریه هم قوای مقننه و هم قوای مجریه برای ارتقای روابط اقتصادی و نیز تعریف چارچوب های کارامد و جامع اقتصادی اهتمام جدی دارند، گفت: گل سرسبد این چارچوب ها نیز توافقنامه راهبردی همکاری های اقتصادی بلند مدت ایران و سوریه است که بخش هایی از آن تدوین شده و بخش هایی از آن همچنان دارای کاستی هایی است اما انگیزه و اراده جدی برای اتمام آن بین دو کشور وجود دارد.
وی افزود: بخش های خصوصی دو کشور انعطاف و توان کافی برای عبور از تحریم هایی که علیه ایران و سوریه وضع شده اند را دارند.
وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه با بیان این که توسعه روابط تجاری دو کشور کُند انجام می شود به مشکلات حمل و نقل میان ایران و سوریه که شرکتهای تجاری و بخش خصوصی دو کشور را دچار مشکل کرده است اشاره کرد و گفت: پیشنهادهایی برای ایجاد یک خط دریایی مطرح شده که دو کشور درحال بررسی آن هستند.
وی همچنین درباره حل مشکل نقل و انتقال پول نیز اظهار کرد: گفت و گوهایی بین بانک تجارت سوریه و ۳ بانک ایرانی در جریان است که این گفتوگوها پیشرفت های خوبی دارد تا شرکت ها و تجار و فعالان اقتصادی بتوانند دراین مسئله به راحتی مبادلات مالی را انجام دهند.
محمد ثامن الخلیل با اشاره به مسائل و مشکلاتی که از سوی فعالان اقتصادی ایرانی مطرح شد، تاکید کرد: فعالان اقتصادی و شرکت های ایرانی نسبت به سایر فعالان برای ما اولویت دارند و حتی یکی از تولید کنندگان بخش خصوصی ایران که در سوریه نوعی خاص از شیشه را تولید می کند، تنها تولید کننده این محصول در سوریه است و محصول آن به زودی برای برخی کشورهای عربی نیز ارسال خواهد شد.
وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه خون جوانان ما در مقابله با تروریسم با هم در آمیخته است و سرنوشت مشترکی داریم لذا باید در کنار هم برای توسعه اقتصادی و مقابله با جنگ اقتصادی نیز تلاش کنیم.
در این جلسه فعالان اقتصادی بخش خصوصی ایران و سوری نیز به بیان دیدگاه ها و انتقادات خود پرداختند که عمده این نکات در محورهای زیر بود:
«ضعف در حوزه حمل و نقل کالا بین دو کشور، اشکالات جدی در فرایند تبادلات مالی برای مبادلات بانکی بخش های خصوصی دو کشور، تاخیر زیاد در حوزه ترخیص کالا، تفاوت استانداردهای دو کشور که برای بخش خصوصی مشکلاتی ایجاد کرده است، لزوم تشکیل کمیته مشترک استاندارد در حوزه محصولات کشاورزی و منسوجات، نبود اراده جدی در مسئولان اقتصادی دو کشور برای افزایش حجم مراودات اقتصادی و رفع مشکلات، لزوم ایجاد شورای بازرگانی بین دوکشور، گران بودن هزینه انرژی در سوریه و لزوم حمایت دولت سوریه در این حوزه، وجود موانع برای شرکت های خصوصی ایرانی فعال در سوریه برای صادرات محصولات به سایر کشورها و...»
ارسال نظر