English

کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با موج:

تروریست‌های آموزش‌دیده از سوی اسرائیل از مرز آذربایجان وارد ایران می شدند

کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه مواضع علی‌اف علیه ایران از پایتخت جمهوری آذربایجان صادر نشده بلکه در خارج از این کشور تصمیماتی اتخاذ شده اظهار کرد: باکو تنها مجری این تصمیمات است و آذربایجان خود را در مسیر خواسته‌های جریان‌های صهیونیستی که به دنبال تضعیف ایران هستند قرار داده است.

تروریست‌های آموزش‌دیده از سوی اسرائیل از مرز آذربایجان وارد ایران می شدند

« جعفر قنادباشی » کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج؛ درباره روابط میان ایران و جمهوری آذربایجان گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره روابط حسنه‌ای با جمهوری آذربایجان داشته و در مواردی حتی از خطاها و اقدامات غیردیپلماتیک آن‌ها چشم‌پوشی کرده است کما اینکه در برخی اقدامات تروریستی صورت گرفته در خاک کشور، تروریست‌های آموزش‌دیده از سوی اسرائیل از مرز آذربایجان وارد ایران شده بودند.

وی با بیان اینکه در مناقشه قره‌باغ از موضع آذربایجان حمایت کردیم ادامه داد: با این وجود جمهوری آذربایجان اخیرا مواضع خصمانه‌ای علیه ایران اتخاذ کرده و سخنان « الهام علی‌اف » نشان می‌دهد این کشور حسن هم‌جواری و همسایگی را فراموش کرده‌اند.

قنادباشی درباره دلایل اتخاذ این مواضع از سوی علی‌اف گفت: دلیل اول مسائل خارجی است. آذربایجان خود را در مسیر خواسته‌های جریان‌های بین‌المللی و صهیونیستی قرار که به دنبال تضعیف ایران هستند داده است.

 این کارشناس مسائل بین‌الملل ادامه داد: در واقع این مواضع علیه ایران از پایتخت جمهوری آذربایجان صادر نشده بلکه در خارج از این کشور تصمیماتی اتخاذ شده و باکو تنها مجری این تصمیمات است.

وی دلیل دوم موضع‌گیری‌های اخیر علی‌اف را مسائل داخلی دانست و اظهار کرد: الهام علی‌اف چهار دوره متوالی رئیس جمهوری آذربایجان است و مردم دیگر تمایلی به ادامه این روند ندارند و آن را دیکتاتوری می‌دانند؛ بنابراین پایه‌های حکومت علی‌اف تضعیف شده است. این مسئله در ترکیه نیز دیده می‌شود و دولت اردوغان که بیش از ۱۲ سال بر کرسی ریاست جمهوری تکیه زده نیز با مشکل مواجه شده است.

قنادباشی با بیان اینکه علی‌اف برای منحرف کردن افکار عمومی مردم این کشور از این موضوع به دنبال بحران‌سازی در منطقه است افزود: هر چند بهانه‌های مختلفی برای رویکرد خود مطرح می‌کنند اما دلایل اصلی این مواضع همان مسائل مذکور است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل هدف جمهوری اسلامی ایران از برگزاری مانور نظامی «فاتحان خیبر» در شمال غرب کشور گفت: ایران دو هدف را از برگزاری این مانور دنبال می‌کند؛ هدف اول یادآوری قدرت و توانمندی جمهوری اسلامی ایران به سران ترکیه و جمهوری آذربایجان است و اینکه اگر خطایی از آن‌ها سر بزند، ایران پاسخی کوبنده خواهد داد.

وی با بیان اینکه رزمایش ایران نوعی نمایش قدرت و یادآوری توان نظامی ایران به کشورهای دیگر است افزود: هدف دوم رزمایش فاتحان خیبر ایجاد اطمینان خاطر در میان مردم کشور است تا به یاد داشته باشند که هیچ کشوری نمی‌تواند کوچک‌ترین تعرضی به خاک ایران داشته باشد.

قنادباشی با بیان اینکه مردم نسبت به توانایی بالای نظامی کشور آگاه بوده و می‌دانند که حتی آمریکا یارای تقابل نظامی با ایران را ندارد ادامه داد: با این وجود هر از چندگاهی یادآوری این موضوع نیاز است و در تمام دنیا رزمایش‌های نظامی با دو هدف نمایش قدرت به خارج و یادآوری توان نظامی به داخل کشور انجام می‌شود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره سیاست ایران در مقابل آذربایجان پس از اتفاقات اخیر گفت: سیاست ایران با کشورهای مختلف همکاری متقابل و متناسب با منافع ملی است. ایران در کنار روابط سیاسی، دارای روابط اقتصادی با آذربایجان است بنابراین روابط ما مبتنی بر راهبردی که برای ارتباط با کشورهای همسایه اتخاذ شده تعریف می‌شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه