کنعانی:
تقویت همکاریهای نظامی، امنیتی با کشورهای دوست در اولویت است
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست وابستگان نظامی خارجی مقیم ایران گفت: کمک به تقویت همکاریهای نظامی و امنیتی و انتظامی با کشورهای همسایه و کشورهای دوست در اقصی نقاط جهان در اولویت وزارت خارجه ایران است و در این مسیر و تحقق اهداف و منافع مشترک در همکاری با کشورهای دوست از هیچ گونه کمکی دریغ نخواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری موج، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست وابستگان نظامی خارجی مقیم ایران درنشست فرمانده هان ارتش با وابستگان نظامی کشورهای دوست مقیم تهران که در ستاد فرماندهی نیروی زمینی ارتش برگزار شد، ضمن خوش آمدگویی به مهمانان این نشست و تبریک سال نو میلادی گفت: کشور ایران از دیرباز به دلایل استراتژیک و ثروتهای بیشمار همواره مورد طمع و در معرض هجوم و بعضاً اشغال خارجی بوده است.
وی ادامه داد: ایران اسلامی در سال آغازین روزهای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی مورد هجوم یک کشور همسایه با حمایت همه جانبه سیاسی و نظامی و اطلاعاتی خارجی قرار گرفت که ۸ سال به طول انجامید.
کنعانی افزود: نظام ایران به اعتراف اسناد منتشره دولت آمریکا از همان ماههای اول پیروزی انقلاب اسلامی در معرص طراحی سیستماتیک به منظور تغییر نظام قرار داشت و ایران سعی کرد امنیت ملی و مرکزی خود را به شکل بومی حفظ و توان دفاعی خود را به منظور بازدارندگی تقویت نماید.
کنعانی با بیان اینکه ایران اسلامی همواره برای تأمین امنیت خود و حوزه پیرامونی منطقه کوشیده است، تصریح کرد: از مهمترین اقدامات ایران در تأمین امنیت منطقه، مبارزه با تروریست و مواد مخدر و افراطیگری و مبارزه با قاچاق بوده و در این مسیر ایران هزینههای سنگینی را متحمل شده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه دولت سیزدهم ایران، برآمده از انتخابات مردمی است، یادآور شد: تمرکز دولت سیزدهم مردمی ایران به سمت گسترش همکاری در آسیا و شرق و همسایگان خود است.
وی به موضوع توافقات هستهای اشاره کرد و گفت: ایران جزو آژانس انرژی هستهای و پادمانهای عدم اشاعه ان پی تی است. ایران از زمان دولت باراک اوباما در خصوص فعالیتهای صلح آمیز هستهای خود وارد مذاکرات حتی با دولت آمریکا شد و توافق را امضا کرد و توافق را به زعم خروج آمریکا و دولت ترامپ حفظ کرد.
کنعانی افزود: ایران پایبندی به دیپلماسی را یک اصل دانسته و توافق برجام را فارق از کم و کیف مفاد آن الگویی موفق از دیپلماسی چند جانبه برای حل و فصل اختلافات میداند اما غرب این تجربه موفق را به رکود برده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران هم اکنون برای جمع بندی مذاکرات وین براساس پبش نویس آن آماده است، یادآور شد: ایران با رعایت خطوط قرمز آمادگی کامل خود را برای توافق اعلام کرده و بدیهی است این آمادگی دائمی نبوده و برای همیشه باز نخواهد بود.
وی به حضور پررنگ ایران در سازمانهای بین المللی اشاره کرد و گفت: ایران به عضویت سازمان همکاری شانگهای درآمد و همکاریهای خود را با اتحادیه اوراسیا گسترش و به استمرار بخشید و بر تقویت همکاری در سازمان همکاریهای بین المللی ادامه میدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه یادآور شد: ایران تقویت همکاریهای دوجانبه با حوزههای پیرامونی را با جدیت دنبال میکند و اقدام به تنظیم و امضای برنامهها و اسناد همکاریهای بلند مدت با چین و روسیه و ترکیه مبادرت نمود.
وی ادامه داد: ایران در مناسبات با همسایگان حاشیه خلیج فارس رویکرد افزایش همکاری و تنش زدایی و افزایش مناسبات را در اولویت دارد و در مسیر تنش زدایی ۵ دور مذاکره با عربستان در بغداد جهت از سر گیری روابط دو کشور برگزار شد و ادامه نیز دارد؛ حتی با بحرین اقدامات توأم با حسنه انجام شد.
وی با بیان اینکه در حوزه خلیج فارس تقویت روابط با کشورهای عمان و قطر با جدیت ادامه دارد، افزود: ایران در افزایش همکاری با همسایگان به نتایج خوبی رسیده و روابط تجاری با برخی کشورهای منطقه تا ۵۰۰ درصد افزایش یافته است.
کنعانی با بیان اینکه کمک به امنیت منطقه رویکرد اصولی ایران است، یادآور شد: نتایج این رویکرد را در عراق، سوریه افغانستان، یمن و قفقاز جنوبی به وضوح دیده میشود و تلاشهای ایران در سالهای اخیر مانع سقوط دولتهای منطقه توسط تروریستهای چند ملیتی شد و از طرح تجزیه برخی کشورها در منطقه جلوگیری و با اشغاپال کشورها به طور مؤثر مخالفت نمود.
وی با بیان اینکه حضور نظامی بیگانگان در خلیج فارس مخل امنیت مشترک کشورهای منطقه است، خاطر نشان کرد: ایران ابتکارات و ایدههای مختلفی را در سالهای مختلف مطرح کرده و در سالهای اخیر طرح صلح هرمز و امید به عنوان چارچوب امنیت دسته جمعی برای کشورهای حوزه خلیج فارس ارائه شد.
وی افزود: اخیراً وزیر امور خارجه ایران در سومین نشست مجمع گفتگوی تهران پیشنهاد برگزاری نشست وزارت خارجه و دفاع کشورهای منطقه را مطرح کرد و ایران همواره منادی امنیت منطقهای و بومی بوده و معتقد است امنیت قابل خریداری نبوده و امنیت اجارهای پایدار نخواهد بود.
سخنگوی وزارت امورخارجه یادآور شد: ایران معتقد است که رژیم غاصب صهیونیستی به عنوان یک رژیم نامشروع راهبرد امنیت خود را در ناامنی همسایگان دارد و حضور آنها در منطقه امنیت ساز نیست.
وی ادامه داد: کمک به تقویت همکاریهای نظامی و امنیتی و انتظامی با کشورهای همسایه و کشورهای دوست در اقصی نقاط جهان در اولویت وزارت خارجه ایران است و در این مسیر و تحقق اهداف و منافع مشترک در همکاری با کشورهای دوست از هیچ گونه کمکی دریغ نخواهد کرد.
ارسال نظر