English

رئیس جمهور:

فردوسی نماد فرهنگ و تمدن ایران است

رئیس جمهور در پیامی به مناسبت بزرگداشت روز حکیم ابوالقاسم فردوسی، فردوسی را جان‌مایه و عصاره و فرهنگ و تمدن ایران دانست.

فردوسی نماد فرهنگ و تمدن ایران است

به گزارش خبرگزاری موج، «دومین رویداد بین‌المللی حکیم توس» عصر امروز در آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی در منطقه فرهنگی تاریخی توس برگزار شد که آیت الله رئیسی به مناسبت روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی، پیامی صادر کرد که توسط محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور و مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد.

در این پیام آمده است:

ایران بزرگ یک حقیقت فرهنگی و معنوی در قلب قاره کهن آسیا است که همچون حلقه‌ای، زنجیره هستی معنوی و فرهنگی شرق و غرب را به یکدیگر پیوند می‌دهد، ایران بود که در آغاز تاریخ اسلام در عین گرایش به دارالاسلام، کانون حوزه ایرانی فرهنگ و تمدن اسلامی شد و حتی در حوزه عربی، اثری عمیق از خود بر جای گذاشت.

در این سرزمین بزرگانی مانند فردوسی، زبان فارسی و تاریخ ایران را از نو زنده کردند و مردم ایران توانستند بدون هیچ‌گونه کش مکش و تضادی در آینه معرفت اسلامی به حیات خود ادامه دهند.

فردوسی، نماد خردورزی این سرزمین را نه فقط یک شاعر که باید جان مایه و عصاره و فرهنگ و تمدن ایران دانست، اوست که بر پیکر زبان فارسی جامه‌ای فاخر و هویتی فرهمند پوشاند و پیوندهای عمیق تاریخی و هویت ملی و فرهنگی ایران را مورد توجه جدی قرار داد.

فردوسی را حکیم و شاهنامه او را کتاب حکمت و حماسه خواندند زیرا این کاخ بلند نظم پارسی در عین آن که شرح دلیری‌ها و دلاوری‌های پهلوانان باستانی ایران است، از حکمت ایرانی و اسلامی بهره‌هایی وافر دارد و جلوه‌گاه حکمت نظری و عملی است، در شاهنامه، روح آزادگی و آزادمنشی و توجه به فرهنگ غنی و قوی این سرزمین آشکار است و این کتاب شگرف سرشار از محبت و مهربانی است.

عظمت وجودی حکیم ابوالقاسم فردوسی در بردباری قهرمانانه او در راه خلق حماسه ملی ایران اسلامی است، این حکیم بیدار دل و آزاده ژرف‌اندیش به شوق بیدار کردن ایرانیان و ایجاد همدلی و همبستگی میان آنان، تنگدستی و زندگی سخت را به جان خرید و ثروت و سرمایه خود را در راه آفرینش شاهکار جاودانه زبان، اندیشه و فرهنگی ایرانی هزینه کرد.

سرتاسر شاهنامه، حدیث و سخن توحید، یگانگی و بندگی خداوند است و در آن، خرد تعلیمی با معنویت و دین‌داری آمیخته شده است، ایمان فردوسی آشکارا در تحسین او از پیامبر اسلام نمودار است و افزون بر این، ابیات بسیاری در شاهنامه به پیامبر صلوات الله علیه و اهل بیت اطهر او تقدیم شده است که حاکی از عمق اعتقاد فردوسی به دین روشنایی‌بخش اسلام است که در زمان او در هیئت آئینی فراگیر و جهان شمول و پاسخگوی مسائل زمانه به دورترین نقاط جهان گسترش یافته بود.

بزرگداشت این شاعر نامدار و معرفی شخصیت و آثار گرانقدر او به جامعه امروز به ویژه نسل جوان به تقویت هویت و خودباوری ایرانی و اسلامی، توسعه و تعمیق همزبانی و همدلی ملی و همبستگی و همگرایی منطقه‌ای و اعتلای حکمرانی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران کمک شایانی خواهد کرد.

بر همین اساس، تملم کوشش‌های علمی و فرهنگی در این حوزه قابل قدردانی است و دولت مردمی با همدلی و همفکری حامی پژوهشگران و استادان در جهت نهادینه شدن افکار مفاخری چون فردوسی است تا با ترسیم خط فکری و ادبی این مفاخر، بر غنای فرهنگی ایران اسلامی افزوده شود.

اینجانب با پاسداشت روز زبان فارسی و بزرگداشت حکیم فرزانه توس و تبریک این روز به مردم فرهنگ دوست ایران و همه علاقه‌مندان شعر و ادب فارسی، امیدوارم همچنان ملت بزرگ و سرافراز ایران و همه ملل پارسی زبان و دوست داران، از اندیشه‌های بلند این حکیم نامدار در سراسر گیتی بهره گیرند.

برای همگان به ویژه برنامه‌ریزان و دست‌اندرکاران فرهنگی کشور توفیقات روز افزون مسئلت دارم.

 

بیشتر بخوانید:

بانک‌ها بدون تبعیض تسهیلات عمومی را به مردم پرداخت کنند

رئیس جمهور کسب عنوان قهرمانی در رقابت‌های وزنه‌برداری آسیا را تبریک گفت

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه