English

رئیس جمهور:

شناخت شخصیت امام و انقلاب شکوهمندی در شرایط کنونی الزامی است

رئیس جمهور در مراسم ارتحال امام خمینی(ره) گفت: امروز بیش از هر زمان لازم است شخصیت امام و انقلاب شکوهمندی که بنیانگذارش بود را بشناسیم .

شناخت شخصیت امام و انقلاب شکوهمندی در شرایط کنونی الزامی است

به گزارش خبرگزاری موج، رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت بنیانگذار انقلاب اسلامی در حرم امام راحل اظهار کرد: امروز بیش از هر زمان لازم است شخصیت امام و انقلاب شکوهمندی که بنیانگذارش بود را بشناسیم و راه او و کلام و سیره‌اش را بازشناسی کنیم.

سیدابراهیم رئیسی افزود: با اینکه سال‌ها از رحلت امام گذشته است احساس می‌کنیم او زنده است چرا که میراث او که انقلاب است، زنده است.

وی ادامه داد: امام حیات دارد چرا که راه او زنده است و بیش از همه مواقع در عالم رونق دارد و کلام او در مجامع علمی مورد بحث قرار می‌گیرد. میراث امام هم که انقلاب باشد حیات دارد و اصالت انقلاب اسلامی به نام مبارک اوست. نباید اجازه داد در جامعه نام امام کمرنگ شود.

رئیسی افزود: نباید اجازه داد از انقلاب امام هویت زدایی کنند، می‌خواهند از خط امام و راه او انحراف و تحریف ایجاد کنند نباید اجازه داد چنین شود. خط و راه امام نورانی است و نباید اجازه داد در این راه روشن و نورانی که همه ما را به سعادت می‌خواند کسی تحریف و انحراف ایجاد کند.

رئیس‌جمهور یادآور شد: امام اهل تحول بود. همواره باید به وضع موجود توجه کنیم و فاصله بین آن با وضع مطلوب را کم کنیم و نقاط قوت تقویت شده و نقاط ضعف زدوده شود. همه باید در زندگی فردی و اجتماعی این مسیر را پیش برویم.

وی افزود: امام نگاه تحولی به دین و کارکردهای دینی داشت و معتقد بود دین می‌تواند به عنوان یک دستور زندگی، برای اداره جامعه هم استفاده شود و نظام‌سازی و تمدن‌سازی کند.

رئیسی با بیان اینکه فقیه کسی است که فقه در جان او نشسته باشد، اظهار کرد: امام فقیه بود. یعنی دین را خوب فهمیده بود و باهمه وجود به دنبال اجرای دین در جامعه بود. امام نسبت به کارکرد فقه در متن زندگی مردم تحول ایجاد کرد و نشان داد دین می‌تواند زندگی انسان معاصر را اداره کند.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در سفر به آفریقای جنوبی یک حقوقدان که دوستدار آقای ماندلا بود به من گفت وقتی خواستم برای کشورم قانون اساسی بنویسم به متن قانون اساسی شما هم رجوع کردم و دیدم مترقی‌ترین قانون اساسی دنیاست چرا که پیوند با معنویت و سیاست دارد.

وی تاکید کرد: امام راحل بین معنویت و سیاست پیوند ایجاد کرد. همان چیزی که در بسیاری از سیاستمداران دنیا وجود ندارد و ریشه بسیاری از جنگ‌هاست. امام راحل تمام معادلات سیاسی را با انقلاب اسلامی بهم ریخت و معادلات جدیدی در عالم شکل داد. اگر از نظم جدید جهانی می‌گوییم یکی از عوامل اصلی آن انقلاب اسلامی است.

رئیسی اظهار کرد: اگر شاخصه‌های قدرت آمریکا رو به افول است و قدرت‌های نوظهور در عالم شکل می‌گیرند، حتماً یک پای این نظم جدید، انقلاب اسلامی ایران است که به نفع مقاومت در عالم شرایط را تغییر داد. هیچ زمان از تاریخ هفتاد ساله رژیم صهیونسیتی شرایط برایشان به این بدی نبوده است و این همان نظم جدید است.

رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت عدالت در حکومت‌داری یادآور شد: این بدان معناست که کسی باشد که در کشور وجود او جز خدا حکم نکند و تمام رفتارش براساس عدالت باشد. امام فقط عادل نبود بلکه عدالت‌خواه هم بود و دعوتش هم به خدا و هم به اجرای عدالت بود. او با همه وجود دنبال اجرای عدالت در همه حوزه‌ها در جامعه بود.

وی گفت: مردم در چهره امام یک خودساختگی می‌دیدند و به سخن او لبیک می‌گفتند. بسیاری هم در این سال‌ها تلاش کردند او را بشناسند هم از متفکران و اندیشمندان، هم پژوهشگران و شرق‌شناسان.

رئیسی با بیان اینکه هر تجلیلی اگر با تحلیل همراه باشد قیمت و ارزش بیشتری دارد، ادامه داد: باید تحلیل درستی از شخصیت و جامعیت امام داشته باشیم که الگوی ما در حال و آینده خواهد بود. نام و یاد امام روح و کالبد جمهوری اسلامی ایران است. امروز امام و خط امام و راه او هدایت‌گر همه ما و مردمی است که می‌خواهند آزاد، مستقل و مسلمان زندگی کنند.

رئیس‌جمهوری یادآور شد: مردمی‌ترین انقلاب را امام رقم زد و این قدرت نرم‌افزاری جمهوری اسلامی قابل‌رجوع و بررسی برای همه پژوهشگران است. امام تحولی در مردمی ایجاد کرد که احساس حقارت دربرابر قدرت‌های جهانی داشتند و آن تحول این بود که احساس عزت و اعتماد به نفس در برابر قدرت‌های جهانی یافتند و اتکال به خدا و اعتماد به نفس به ملت ما رسید و احساس ضعف برابر قدرت‌های شیطانی از میان رفت.

وی افزود: امتداد راهبردی این انقلاب در جای جای منطقه و دنیا هست. مردم یمن همان مردم صنعا و یمن قبلی بودند، اما چه شد که هشت سال با شکم گرسنه برابر ایادی استکبار ایستادگی کردند؟ این روح ایستادگی را چه کسی در آنها ایجاد کرد؟

رئیسی گفت: مگر مردم فلسطین پیش از این به میزهای مذاکره نگاه نمی‌کردند؟ اما امروز این رویکرد تغییر کرده و ابتکار عمل دست مجاهدان فلسطینی است نه میزهای مذاکره.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه