سخنگوی دولت:
دولت از عبارت جراحی اقتصادی استفاده نکرده است/بانکها غلط میکنند بنگاهداری بکنند
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه بانکها غلط میکنند بنگاهداری بکنند، نگاه دولت بوده و هست، ابراز داشت: نگاه دولت این بوده که بانک ها را در جهت صحیحی که باید می رفتند ساماندهی کند.موسسه مالی و اعتباری نور که ناتراز بود، ساماندهی شد.دولت برای سایر موسسات مالی و بانک های ناتراز برنامه دارد و آنها را رصد و تراز می کند.امروز فقط یک بانک دولتی زیانده داریم.
، علی بهادری جهرمی در نشست پاسخگویی در برابر جمهور در دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اقدامات دولت در حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: ایام روی کار آمدن دولت مردمی را حضور ذهن دارید که روزانه بیش از ۷۰۰ نفر فوتی کرونا در کشور را شاهد بودیم و فضای سیاسی و اجتماعی سنگین برکشور حاکم بود.
وی گفت: در آن روزها، برنامه های سیاست خارجی دولت قبل به نتیجه نرسیده بود و در سیاست داخلی نیز نارضایتی از عملکرد دولت اتفاق افتاده بود و کشور درگیر یک بحران همه جانبه بود، لذا دولت مردمی مکلف بود روی حل این بحران ها تمرکز کند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت سیزدهم در حوزه زیرساختی و بهداشت و درمان سرمایه گذاری مضاعف داشته است، ادامه داد: حدود ۱۵ هزار تخت بیمارستانی به تخت های بیمارستانی فعال در کشور افزوده شده و حدود ۱۰ درصد تخت بیمارستان های موجود در کشور در این دو سال به بهره برداری رسیده است .
بهادری جهرمی با اشاره به اینکه تخت های پی ای سیو در این دولت دو برابر شده است، گفت: طی ۲ سال گذشته در تجهیز و توسعه طرح های درمانی حدود ۵۰۰ پروژه بهرهبرداری شده که ۱۰۰ طرح در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته بوده و در پروژه بهداشتی نیز بیش از ۲ هزار طرح تکمیل شده است.
وی بیان داشت: اکنون توزیع پزشکان و متخصصان در مناطق محروم ۱۰ درصد نسبت به گذشته افزایش یافته است.
سخنگوی دولت بهره برداری از ۵۳ مرکز دندانپزشکی طی ۲ سال گذشته با اولویت مناطق کمتر توسعه یافته را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم برشمرد و افزود: همچنین در ادامه توجه به مناطق محروم در آزمون دستیاری سهمیه بومی در نظر گرفته شد تا بتوان در حوزه دستیاری پزشکی، نیروی انسانی متخصص در این مناطق داشته باشیم.
بهادری جهرمی یادآورشد: درمان ناباروری در این دو سال تحت پوشش بیمه قرار گرفت و کودکان تا ۵ سالگی و مادران باردار نیز از بیمه رایگان بهره مند شدند.
وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم همه افرادی که جزو دهک ۵ بودند را شناسایی کرد، افزود: در حوزه اقلام دارویی، پیش از این حدود ۴۰۰ قلم دارو تحت پوشش بیمه قرار داشتند که اکنون به بیش از هزار قلم دارو رسیدهایم.
بهادری جهرمی در حوزه خودرو هم در حوزه ارتقای کیفیت با کنار گذاشتن خودروهای بااستاندارد پایینتر،هم در حوزه کمیت اقداماتی صورت گرفته است، ادامه داد: دولت برای تولید خودرو برقی به ویژه برای مقابله با آلودگی هوا که این روزها درگیر آن هستیم، کنترل مصرف سوخت، حل ناترازی سوخت که متاسفانه در آن کوتاهی شده و هم استقرار ایستگاههای شارژ خودروی برقی در کلانشهرها بهویژه تهران، برنامه ریزی کرده است.
وی تاکید کرد: حدود ۱۰۰ ایستگاه در تهران با اقدام جهادی فعال شد، ۴۰ اتوبوس روز جمعه تحویل داده شد، ۸۰ تاکسی برقی به شهرداری تهران تحویل داده شد و انشاالله ۲۰۰ تاکسی برقی را طی هفته جاری به شهرداری کرج تحویل خواهیم داد.
سخنگوی دولت با اشاره به نهضت تولید و واردات خودروهای برقی گفت: برای حل ناترازیها و جبران آلودگیها اولویت به خودروهای برقی داده شده است و تحویلهای آن نیز آغاز شده است. ما از خودروهای عمومی شروع کردیم چراکه بیشترین میزان استفاده را دارند و بیشترین میزان تردد را در خیابانها دارند تا بتوانند بیشترین اثر را در کاهش مصرف و آلایندگی داشته باشند.
وی درباره جراحی اقتصادی گفت: دولت از این عبارت استفاده نکرده است، اما در رسانهها از این عبارت استفاده شد! شما ارز ۴۲۰۰ تومانیِ رانتی و ترجیحی را با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ قیاس کرده اید.
سخنگوی دولت با بیان اینکه یک وقت، دولتی ارز ندارد و حجم تجارت خارجی آن پایین است، اظهار کرد: در دولت گذشته حجم تجارت خارجی حدود ۸۰ میلیارد دلار و واردات و صادرات هر کدام ۴۰ میلیارد دلار بوده و در ضمن طراز ما هم منفی بوده است. اگر فرض بگیریم که برابر باشد، حدود ۴۰ میلیارد دلار کل حجم ارزی بود که دولت در اختیار داشته است.
بهادری جهرمی اضافه کرد: این یعنی منابع ارزی محدود است و در ایام شروع دولت نرخ ارز در بازار حدودا ۲۷ هزار تومان بود، بانک مرکزی از بازار ۲۷ هزار تومان ارز میخرید و ۴۲۰۰ به وارد کننده کالای اساسی میفروخت یعنی به ازای هر دلار حدودا ۲۳ هزار تومان از جیب خود خلق پول میکرد و روی پول میگذاشت این ارز رانتی است و کسری بودجه و خلق نقدینگی و تورم ایجاد میکند.
وی به اقدامات دولت در این حوزه پرداخت و تصریح کرد: در دولت مردمی به واسطه سیاست توسعه دیپلماسی همسایگی و حرکتهایی که به موازات مذاکره برای رفع تحریمها و خنثیسازی تحریمها صورت گرفت، حجم تجارت خارجی ما به ۱۱۲ میلیارد رسیده و دلار حدود ۳۰ – ۴۰ درصد بیش از حجم تجارت قبلی شده است.
دبیر هیئت دولت بیان کرد: درآمدهای ارزی دولت افزایش پیدا کرد و فروش نفت ما نیز به مراتب بیشتر شده است و درآمدهای ارزی دولت و کشور هم بیشتر شده است به همین جهت منبع ارزی در اختیار قرار دارد و ارز را از بازار تهیه نمیکنیم که بعدا خلق پول کنیم و قیمت آن را مهار کنیم. با منابع ارزی بیشتر و ساماندهی نظام توزیع ارز، توزیع ارز را کنترل میکنیم؛ بانک مرکزی سعی میکند روی نرخ متعادل مانند ۲۸ و ۵۰۰ یا ۲۹ تومان با کنترل عرضه و تقاضا مدیریت خود را داشته باشد که به آن مدیریت ارزی شناور میگویند، یعنی حجم عرضه ارز و حجم میزان تقاضای واقعی را کنترل میکند تا به واسطه آن نرخ ارز مهار شود.
سخنگوی دولت بیان کرد: بنابراین در اینجا مدیریت عرضه و تقاضا در منابع ارزی و اولویتبندی منابع ارزی مطرح است با اولویت بندی تخصیص، نرخ ارز کنترل میشود و در آنجا با خلق پول ناشی از خرید و جبران ریالی نرخ بازاری ارز با نرخ عرضه ارز کنترل میشود و این دو مقوله کاملا متفاوت هستند.
بهادری جهرمی در پاسخ به سوال دیگری درباره رسیدگی به مشکلات معیشتی کادر درمان به جای سلفیگرفتن گفت: در مقدمه اشاره کردم که وقتی که بعد از ۱۵ سال تعرفهگذاری پرستاری اجرا میشود و تامین منابع بهتدریج برای آن تامین می شود یعنی با پیگیری همین وزیر بهداشتی که شما نام وی را بردهاید، جبران بخشی از هزینههای معیشتی کادر درمان و حوزههای پزشکی در اولویت قرار گرفته است.
وی گفت: آقای عینیاللهی در جلسات دولت پیگیری فوقالعادهای داشت برای اینکه بتواند سقف کارانه را برای پزشکان بردارند و این نخبگان مهاجرت نکنند زیرا دولت برای عادلانه سازی پرداختها موافق حذف سقف پرداخت حقوق نبود.
سخنگوی دولت گفت: هم در شورای حقوق و دستمزد و هم در هیات وزیران استدلال، بحث و چالش انجام داد و جنگید تا بتواند این مصوبه را برای نظام پزشکی بگیرد که کارانهها از سقف برخوردار نباشند به ویژه با اولویتدهی به مناطق محروم.
بهادری جهرمی با اشاره به حوزه تعرفهگذاری نظام پرستاری و تخصیص منابع آن گفت: هر دستگاهی به منابع و اولویتهایی نیاز دارد. اینکه وزیر بهداشت بتواند این منابع را تامین کند، هم در حوزه طرح دارویار و منابعی که برای بیمه نیاز بود و هم برای اجرای تعرفهگذاری پرستاری کارهای قابل ستودنی انجام گرفته که البته کافی نیست.
وی ادامه داد: در حوزههای مختلف و از جمله در این حوزه با توجه به تورمهای بالایی که در سالهای گذشته تجربه کردیم نیازمند حمایتهای موثرتر هستیم.
مجوز های استخدامی وزارت بهداشت در حوزه پرستاری و پزشکی با اولویت دهی مناطق محروم افزایش یافته است
بهادری جهرمی با بیان اینکه در همه سفر های استان طرح های بهداشت و درمانی به بهره برداری می رسد و منابع به این حوزه تخصیص پیدا میکند، گفت: پا به پای تکلیفی که شورایعالی انقلاب فرهنگی برای افزایش ظرفیت به دولت داده، به حوزه زیر ساخت نیز توجه شده است. مجوز های استخدامی وزارت بهداشت در حوزه پرستاری و پزشکی با اولویت دهی مناطق محروم در این دولت افزایش یافته است.
وی در پاسخ به این که رزیدنت حق الزحمه متناسب ندارد، گفت: وقتی سالها تورمی است معمولا درآمد ها کفاف هزینه را نمیدهد و این فقط محدود به رزیدنت نیست. دولت سعی کرده به تدریج سرعت جبران را افزایش دهد و ایننشان از توجه دولت دارد. در طول دو سال بیش از ۲.۵برابر حق الزحمه رزیدنت افزایش یافته است. حق الزحمه رزیدنت پیش از این دولت ۲.۵تا ۴میلیون بوده ولی در این دولت حدود ۲.۵ برابر افرایش یافته است و به ۱۰ میلیون رسیده است.
وی بیان کرد: مقصر تورم ۶۰ درصدی و عدم تراز دریافتی و هزینه ها دولت نیست ولی مسئول آن دولت است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه گشت ارشاد مدیران یکی از نتایج کشف این فساد واردات چای بود، گفت: دو رویکرد در دولت حاکم است در برخی از برهه ها دولت هایی بودند که اگر فسادی رخ میداد، نهاد های نظارتی بیرونی برخورد میکردند ولی در برابر مقابله با فساد مقاومت میشد و از مفسد دفاع میشد یادتان هست اظهارات مقامات قضایی که میگفتند که می خواهیم با فلانمفسد برخورد کنم ولی مقاومت میکنند، این دولت مطابق شعاری که آیت الله رئیسی گفت، خود پیشگام شناسایی و برخورد با فساد شد. بیش از ۶۰مدیر متخلف دولت به دلیل سو مدیریت برکنار و جابه جا شدند.
وی درخصوص مردمی سازی در دولت گفت: رویه دولت این است که موضوعات را به دستمردمبسپارد و مردمیکار کند. یکی از مصادیق مردمی بودن دولت آن است که در کمبود دارو رئیس جمهور به داروخانه ۱۳ آبان رفت و گلایه مردم از نزدیک شنید نه فقط از پشت میز.
سخنگوی دولت با بیان اینکه بانکها غلط میکنند بنگاهداری بکنند، نگاه دولت بوده و هست، گفت: نگاه دولت این بوده که بانک ها را در جهت صحیحی که باید می رفتند ساماندهی کند.موسسه مالی و اعتباری نور که ناتراز بود، ساماندهی شد.دولت برای سایر موسسات مالی و بانک های ناتراز برنامه دارد و آنها را رصد و تراز می کند.امروز فقط یک بانک دولتی زیانده داریم.
بهادری جهرمی با بیان اینکه امسال تولید خودرو به ۱.۵ میلیون میرسد، خاطر نشانکرد: در طول سال به ۱.۵ میلیون خودرو نیاز داریم. ولی در دولت گذشته تولید خودرو زیر ۸۰۰ هزار بوده است.
به گفته وی در این دولت ۵ خودرویی با وجود آنکه تیراژ آن بالا بود و سهولت تولید آن برای دولت زیاد بود به خاطر استاندارد پایین از خط تولید کنار گذاشته شده است.
با بیان اینکه نهضت تولید خودروهای برقی شروع شده است، گفت: برای حل ناترازیها و جبران آلودگیها اولویتهای اول به خودروهای برقی داده شده است و تحویلهای آن نیز آغاز شده است.از خودروهای عمومی شروع کردیم چراکه بیشترین میزان استفاده را دارند و بیشترین میزان تردد را در خیابانها دارند تا بتوانند بیشترین اثر را در کاهش مصرف و آلایندگی داشته باشند. ۲۰۰ تاکسی برقی را طی هفته جاری به شهرداری کرج تحویل می دهیم.دیگر کسی نمی تواند پراید صفر بخرد؛ ما موافق تولید پراید نبودیم.
سخنگوی دولت در ادامه بیانکرد: حجم رشد نقدینگی با برنامه بانک مرکزی در دولت سیزدهم از خلق پول و ایجاد بانک ناتراز و ناسالم جلوگیری شد. نرخ رشد نقدینگی از ۴۰.۳ به ۲۶ درصد رسیده است و نرخ رشد اقتصادی بالای ۷ درصد رسیده است و هدایت نقدینگی به سمت رشد رفته است.
بهادریجهرمی با بیاناینکه جراحی اقتصادی عبارت دولت نبوده است، گفت: دولت از این عبارت استفاده نکرده است اما در رسانهها از این عبارت استفاده شد. در دولت گذشته حجم تجارت خارجی حدودا ۸۰ میلیارد دلار بوده یعنی واردات و صادرات هر کدام ۴۰ میلیارد دلار بود. در ایام شروع دولت نرخ ارز در بازار حدودا ۲۷ هزار تومان بود بانک مرکزی از بازار ۲۷ هزار تومان ارز میخرید و ۴۲۰۰ به وارد کننده کالای اساسی میفروخت یعنی به ازای هر دلار حدودا ۲۳ هزار تومان از جیب خود خلق پول میکرد و روی پول میگذاشت این ارز رانتی است و ارزی است کسری بودجه و خلق نقدینگی و تورم را ایجاد میکند.
سخنگوی دولت گفت: وقتی دولت بین خود ومردم دیوار بکشد معلوم است که مردمهمبین خود دیوار میکشند وقتی دولت دیوارهای بین خود و مردم را برمیدارد، مردم هم دیوار های بین خود را میدارد. جامعه ایرانی یک جامعه یکپارچه است.
ارسال نظر