English

رئیس‌جمهور در همایش بین‌المللی ایران و آفریقا:

توسعه روابط اقتصادی در دستور کار ایران و کشورهای آفریقایی قرار دارد

رئیس‌جمهور در دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا تاکید کرد: اولین گام بین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا، اراده است که این اراده وجود دارد و این نشست نمادی از اراده کشورهای آفریقایی و ایران است برای گسترش روابط اقتصادی است.

توسعه روابط اقتصادی در دستور کار ایران و کشورهای آفریقایی قرار دارد
به گزارش خبرگزاری موج

، رئیس‌جمهور در دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا اولین گام بین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا را اراده دو کشور در توسعه روابط دانست و گفت: ضرورت دارد که برنامه دقیقی هم نسبت به کل قاره آفریقا و هم نسبت به تمام کشورهای آفریقایی با زمانبندی مشخص شود. اولین گام بین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا اراده است که این اراده وجود دارد و این نشست نمادی از اراده کشورهای آفریقایی و ایران برای گسترش روابط اقتصادی است. 

حجت‌الاسلام رئیسی دومین گام را شناخت ظرفیت‌های قاره آفریقا و جمهوری اسلامی ایران برشمرد و بیان کرد: بعضا برخی فعالان اقتصادی آشنایی کامل با ظرفیت‌های فیمابین ندارند و برگزاری این همایش به شناخت بهتر ظرفیت‌های متقابل کمک شایانی خواهد کرد.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های خوبی داشته و می‌توان ایران اسلامی را کشوری پیشرفته و فناور نامید. شناخت پیشرفت‌ها و دستیابی جمهوری اسلامی ایران به فناوری‌های نوین اهمیت بسیاری دارد.

وی با اشاره به تفاوت نگاه ایران به آفریقا به نسبت کشورهای غربی اظهار کرد: همکاری با آفریقا موردتاکید امام خمینی و همچنین مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است. غربی‌ها آفریقا را برای خودشان می‌خواهند، اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم. این تفاوت دیدگاه حائز اهمیت است. تاریخ آفریقا نشان‌دهنده این است که بسیاری از کشورهای غربی چگونه ذخایر آفریقا را چپاول کرده‌اند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه نیروی انسانی کارآمدی در آفریقا وجود دارد، بیان کرد: این باور ماست اگرچه غربی‌ها تبلیغ می‌کنند که خودشان می‌توانند دستیابی به فناوری نوین و خلاقیت دارند، اما ما باور داریم استعداد،‌ دانش و توانایی آفریقا از مغرب زمین چیزی کم ندارد و توان دستیابی به بسیاری از عرصه‌ها را دارند.

رئیسی با تاکید بر اینکه پیگیری مجدانه برای تحقق اهداف لازم است، تصریح کرد: اگر پیگیری مجدانه صورت نگیرد، اهداف فقط روی کاغذ و به‌عنوان آرمان دست‌نیافتنی باقی خواهد ماند. پیشینیان کارهای بسیاری می‌خواستند انجام دهند، اما فرصت‌ها از دست رفت و نشد آنچه باید اتفاق افتد. امیدوارم هم نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران و هم این نشست بتواند اقتصاد مکمل ایران و آفریقا را شکل دهد.

وی با اشاره به توانمندی‌های ایران در صدور خدمات فنی‌‌ومهندسی اظهار کرد: ما توانمندی‌هایی داریم با عنوان صدور خدمات فنی‌ومهندسی، ظرفیت‌هایی نیز در آفریقا وجود دارد که اگر این ظرفیت‌ها به هم ضمیمه شود، اقتصاد مکمل شکل می‌گیرد. شکل‌گیری اقتصاد مکمل در گرو همکاری و فعالیت همه طرف‌هاست و اگر همه دست به دست هم دهند، این اتفاق خواهد افتاد. 

رئیس‌جمهور بیان کرد: فرآوری معادن در آفریقا از موضوعات مهمی است که با توجه به دانشی که جمهوری در این زمینه دارد، می‌تواند به فرآوری معادن آفریقا کمک‌ کرد. کشت فراسرزمینی از دیگر ظرفیت‌های مهم است. تامین مواد اولیه با قیمت مناسب می‌تواند برای همه فعالان اقتصادی و مراکز تولیدی از سوی آفریقا صورت گیرد.

وی با اشاره به شاهکار مهندسان ایرانی در ساخت سد در سریلانکا تاکید کرد: خدمات فنی‌ومهندسی در ایران به برکت انقلاب اسلامی جایگاه قابل‌قبولی دارد که موردقبول همگان است سدی که در کشور سریلانکا ساخته شد متخصصان ایرانی تکنولوژی و فناوری که در آن به‌کار برده بودند کم‌نظیر و در بخشی بی‌نظیر بود. امکان ساخت پالایشگاه و نیروگاه از سوی جمهوری اسلامی وجود دارد و می‌توانیم در این زمینه با کشورهای آفریقای همکاری داشته باشیم.

حجت‌الاسلام رئیسی اراده و شناخت ظرفیت‌ها و رفع موانع پیش‌رو را از مسائل مهم بین ایران و آفریقا برشمرد و گفت: رفع مشکل نقل‌وانتقال مالی و پولی از زیرساخت‌های ضروری است. در قاره آفریقا ارتباط با کشورها، نسخه مختص خود را می‌طلبد و باید برنامه‌های متفاوت برای هر کشور و اقلیم داشت‌.

رئیس‌جمهور در ادامه پیگیری مجدانه را شرط موفقیت در فعالیت‌های اقتصادی دانست و بیان کرد: برای انجام کارها باید هدف‌گذاری داشته باشیم. کار را باید به‌روز دنبال کرد و این ظرفیت‌های برای قاره آفریقا و ما مهم است. باید زمان‌بندی انجام کارها را محدود کنیم. برنامه کار با زمانبندی دقیق انجام شود. پیگیری مجدانه شرط موفقیت در کار اقتصادی است. به همکاران در وزارتخانه‌های مختلف به‌ویژه وزارت امور خارجه و وزارت صمت اعلام کرده‌ام که شرط موفقیت در شناخت، انعقاد قرارداد، حل مسائل زیرساختی و دستیابی به اهداف اقتصادی، پیگیری مجدانه موضوع به صورت روزانه است.

گفتنی است دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا، امروز جمعه هفتم اردیبهشت سال جاری با حضور نمایندگانی در سطح مقامات عالی کشورهای آفریقایی از جمله وزرای اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی برگزار شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه