عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت و گو با خبرگزاری موج؛
پیشرفت پروژه های عمرانی در سال جاری به دلیل ناترازی بودجه کمتر از ۵۰ درصد بود
عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: باتوجه به اینکه الزام دولت بر پرداخت هزینه های جاری بود، در پایان شش ماه نخست سال پرداخت ها در حوزه عمرانی زیر ۲۰ درصد و پیشرفت پروژه ها نیز کمتر از ۵۰ درصد بود.
حبیب قاسمی درباره وضعیت پروژه های عمرانی در پایان شش ماه نخست سال جاری به خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: کسری و ناترازی بودجه بیماری مزمنی است که در یک دهه اخیر شاهد آن بودیم. افزون براین، امسال چندین رخداد غیرمنتظره اتفاق افتاد از جمله شهادت رئیس جمهورمان و کاندید شدن رئیس مجلس در انتخابات ریاست جمهوری. پس از آن هم مسئله تشکیل دولت بود که هنوز هم بعد از دو ماه از آغاز به کار دولت چهاردهم، شاکله ارکانش در سطوح استانها و شهرستانها در هاله ابهام است. این عوامل باعث شده که اجرای پروژه های عمرانی به میزانی که انتظار می رفت در سال جاری حاصل نشود.
نماینده شهرضا تصریح کرد: علت اصلی هم این است که منابع درآمدی پیش بینی شده به تناسب زمان وصول نشد در حالی که فصل وصول درآمدها هم بود. لذا نتوانستیم پروژه ها را متناسب با مصارف عمرانی جلو ببریم و اکنون میزان پیشرفت پروژه ها زیر ۵۰ درصد است.
وی در مورد پرداخت ها در حوزه عمرانی نیز افزود: الزام دولت بر پرداخت هزینه های جاری از جمله حقوق بازنشسته ها، پرستاران و خرید گندم است. امسال در حالی که ۱۶۵ همت برای خرید گندم در نظر گرفته شده بود به دلیل تولید بیشتر، این رقم به بیش از ۲۲۰ همت افزایش یافت. بنابراین این عوامل موجب شد تا پرداخت ها در حوزه عمرانی کمتر شود امسال به زیر ۲۰ درصد برسد.
قاسمی خاطر نشان کرد: این شرایط روی تولید انرژی هم اثر منفی داشته است. در حوزه انرژی ما ۱۷ هزار مگاوات ناترازی در حوزه برق داشتیم و حتی امروز که در فصل متعادلی قرار داریم هنوز ۴-۵ هزار مگاوات ناترازی را داریم. این مسئله به ترتیب روی تولید، سودآوری، منابع مالیاتی و پرداخت اعتبارات پروژه ای از جمله پروژه های عمرانی اثر منفی گذاشت. اما امسال با توجه به جراحی که در بحث ناترازی بودجه قرار است انجام شود، سال آینده امکان این وجود دارد که کمبود بودجه کمتری داشته باشیم و لذا حوزه عمران هم آسیب کمتری خواهد دید.
ارسال نظر