عضوکمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با خبرگزاری موج؛
کاهش بهره بانکی به نفع شرکت های تولیدی است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: برنامه وزارت اقتصاد برای کاهش نرخ بهره بانکی با هدف کمک به شرکت های تولیدی و افزایش تولید است.
فتح الله توسلی درباره تأثیر کاهش نرخ سود بانکی در شرایط کنونی اقتصاد ایران به خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: اقتصاد کشور روند عادی خود را طی نمی کند. منابع مالی بانکها به جای اینکه در تولید به خدمت گرفته شود، صرف بنگاه داری می شود. اعتماد هم در حوزه اقتصاد کم است. مردم نمی دانند پولشان را در کجا سرمایه گذاری کنند. لذا این پول را در بانک نگه می دارد تا سود دریافت کند. در اینجا بین بانکها رقابتی ایجاد شده تا بتوانند پول بیشتری را از جامعه در اختیار بگیرند. نتیجه اینکه پولها در منابع بانکی جمع شده و در جایی غیر از تولید به کار گرفته می شود.
وی افزود: وزارت اقتصاد معتقد است اگر سود بانکی را کاهش دهد ممکن است بتواند سپرده های مردم را به سمت تولید هدایت کند و مردم هم به راحتی به تسهیلات دسترسی پیدا کنند. ولی من فکر میکنم به این راحتی هم نیست. چون زیرساخت های لازم برای اینکه منابع مالی بانکها به حوزه تولید برود، وجود ندارد لازم است یک مقدار با احتیاط بیشتری باید این طرح را وزارت اقتصاد اجرا کند. واقعیت این است که بسیاری از شرکت های بزرگ سودی که می پردازند به ۴۰ درصد هم می رسد و لذا تعطیل شده اند.
نماینده مردم بهار و کبودر آهنگ تصریح کرد: اکنون این شرکت های تولیدی با چنین وضعیتی نمی توانند از بانک ها اعتبار دریافت کنند. براین اساس دولت به این نتیجه رسیده است اگر سود بانکی را اندکی کاهش دهد شاید بتواند به بنگاه های اقتصاد کمک کند و این شرکت ها هم با سود کمتری بتوانند از بانکها اعتبار دریافت کنند و فعال شوند. این راهکار اکنون می تواند جوابگو بازار باشد به شرط اینکه سایر فاکتورهای اقتصادی هم در نظر بگیرند. زیرا بهرحال بخشی از سپرده های کوچک مردم ممکن است به دلیل نابسامانی های هم که وجود دارد به بازارهای موازی مانند طلا و ارز وارد شود، اما در کل کاهش نرخ بهره بانکی، به نفع تولید و شرکت های تولیدی است.
ارسال نظر