عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با خبرگزاری موج؛
طرح پزشک خانواده به دلیل کمبود نیروی انسانی و دارو موفق نبود/ لزوم افزایش کمی کادر درمان
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: به دلیل کمبود نیروی انسانی، تجهیزات و دارو طرح پزشک خانواده موفق نبود و به نظر می رسد به همین دلیل دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ ردیفی برای آن در نظر نگرفته است.
روح الله لک علی آبادی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: نمایندگان نسبت به افزایش غیرمتعارف شهریه دانشگاه آزاد اعتراض کردند. دانشگاه آزاد افزایش ۲۰ درصدی داشت که به خصوص در رشته های پزشکی که هزینه های زیادی دارد، موجب واکنش پذیرفته شدگان این دانشگاه شد. یک دانشجوی غیربومی که باید هزینه های اقامت را هم بپردازد با چنین افزایشی دچار مشکلات جدی می شد. با اعتراضاتی که هم از سوی مردم، دانشجویان و خانواده هایشان و نمایندگان مطرح شد، دانشگاه آزاد تغییر سیاستی را اعمال کرد و گفت افزایش شهریه ها را به حالت متعادل تری برمی گردانیم. اینکه بعد از تعیین رشته و اعلام نتایج، دانشگاه شهریه ها را تغییر بدهد درست نیست. چون دانشجو باید قبل از ورود به دانشگاه بداند با چه شرایطی روبرو می شود. عوض شدن شرایط در وضعیتی که از انتخاب های دیگر پس از اعلام نتایج، محروم شده کار اشتباهی بود و دلیلش هر چه بوده، مهم نیست.
وی در مورد عدم تخصیص بودجه برای طرح پزشک خانواده در لایحه بودجه سال آینده، تصریح کرد: در سالهای گذشته طرح پزشک خانواده در لوایح بودجه بوده و اجرا شده اما طرح موفقی نبود. شاید یکی از دلایلی که در این لایحه منابعی برای آن درنظر گرفته نشده بود، عدم موفقیت این طرح در سالهای گذشته بود. البته این طرح در کل دنیا پروژه موفقی نبود. اگرچه پزشک خانواده می تواند مؤثر باشد. ولی وقتی قرار است بیماری درمان شود باید هزینه های آن درنظر گرفته شود. از نظر نیروی انسانی کمبود وجود دارد و اخیرا هم مجوز استخدام ۱۱ هزار پرستار صادر شده است. همچنین از نظر تجهیزات و دارو هم کمبود وجود دارد، لذا دولت نخواست یک بار جدید به فضای درمانی اضافه شود.
نماینده ازنا و درود تصریح کرد: ما در کشور در حوزه پزشک عمومی، پزشک متخصص و پرستار کمبود داریم. فارغ التحصیل در این رشته ها وجود دارد اما جذب آنها مهم است که با مشکل روبرو شده بود که معاونت نیروی انسانی وزارت بهداشت اعلام کرد ۱۱ هزار پرستار را قرار است استخدام کنند. من وقتی به مناسبت روز پرستار در بین آنها حضور یافتم، پرستاران خیلی از بحث اضافه کاری اجباری به دلیل کمبود نیرو و پرداخت اندک آن اعتراض داشتند. این مبلغ آنقدر کم بود که بیانش هم شرم آور است. لذا تلاش شد و مبلغ اضافه کار تا چهار برابر افزایش یافت. این مسکنی خوب است. حالا با اضافه شدن پرستاران جدید، بحث کمبود نیروی کار هم تا حدی برطرف می شود. البته آمار کادر درمان ایران نسبت به آمار جهانی، یک سوم است و ما کمبود شدیدی در این حوزه داریم. در حالی که کادر درمان یک نیروی کیفی است و ما بهترین را در دنیا داریم و لذا باید از نظر کمی بیشتر شوند.
ارسال نظر