خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
نقش یمن در ادامه جایگاه محور مقاومت در مبارزه با اسرائیل
آغاز دور جدید درگیری ها بین انصارالله یمن و اسرائیل در شرایطی که در سایر جبهه های محور مقاومت تحرک خاصی دیده نمی شود، مؤید حفظ جایگاه این محور در تقابل با اسرائیل و سیاست های اشغالگرانه آن است.
، صبح روز پنجشنبه (۲۹ آذر) شهرهای صنعاء و الحدیده در یمن هدف حملات هوایی قرار گرفتند. بر اساس گزارشهای اولیه، نیروگاه برق در منطقه حزیَز در جنوب صنعا در سه نوبت هدف حمله قرار گرفته است. در واکنش انتشار این اخبار، مقامات آمریکایی اعلام کردند نقشی در این حملات نداشتند در همین راستا رسانه های اسرائیلی عنوان کردند این حملات توسط نیروی هوایی اسرائیل صورت گرفته است.
بنا به گزارش شبکه المسیره، نیروگاههای مرکزی تامین برق حزیز و هذیان در شمال و جنوب صنعا ۴ بار، بندر الحدیده ۴ بار و منطقه نفتی رای عیسی در استان الحدیده ۲ بار مورد اصابت قرار گرفتند. در واکنش به این حملات، ساعاتی بعد آژیرهای هشدار و پدافند موشکی اسرائیل در مناطق مرکزی و نزدیک شهر تلآویو فعال شدند که مؤید پاسخ نیروهای یمنی بود. این اتفاق در شرایطی رخ داد که دست کم در بیش از یکماه گذشته آژیرهای خطر در هیچ یک از مناطق اسرائیل روشن نشده بودند که متأثر از آتش بس در لبنان و شرایط ویژه نیروهای مقاومت در نوار غزه بود. براین اساس قرمز شدن نقشه مناطق مختلف اراضی اشغالی در صبح روز پنجشنبه نشان داد همچنان اسرائیل زیر سایه تهدیدات گروه های مقاومت قرار دارد و اگر جبهه ای برای مدتی آرام گرفته، جبهه دیگری فعال است.
اما تحرکات مذکور در وضعیتی رخ می دهد که پس از سقوط دولت اسد به عنوان یکی از ارکان مهم محور مقاومت، این پرسش در بین کارشناسان مطرح بود که برنامه بعدی اسرائیل در محیط پیرامونی اش چیست؟ در این خصوص برخی به فشار بر دولت عراق و یا حتی تجاوز هوایی اسرائیل به این کشور علیه گروه های مسلح شیعی اشاره کردند اما ورود دوباره انصارالله به میدان نبرد نشان داد تل آویو اکنون تهدید بیشتری از سمت یمن تجربه می کند تا عراق.
آنچه در جریان حمله انصار الله رخ داد یک اتفاق قابل توجه است. در چند ماه گذشته توان این گروه به تهدید بندر ایلات در جنوبی ترین نقطه اسرائیل معطوف بود اما اکنون انصارالله موفق شد حتی نقاط مرکزی از جمله تل آویو و یک پایگاه نظامی را نیز مورد هدف قرار دهد. اگرچه در این موج حمله، گزارشی از حجم خرابی و آسیب منتشر نشده ولی در هر صورت این گامی بزرگ در افزایش توانمندی یمنی ها برای ورود به جبهه مقدم نبرد است. براین اساس هلال شیعی کماکان فعال است و نمی توان گفت سقوط دولت اسد و ضرباتی که حزب الله دریافت کرد به معنای خاتمه این روند باشد.
اما تبعات ورود قدرتمند انصارالله به میدان مبارزه در افزایش گستره تهدیدات شهرهای اسرائیل نیست. واکنش دفاعی و هر از گاهی تهاجمی به یمنی ها موجب بالارفتن مخارج نظامی اسرائیلی ها خواهد شد که طبق آخرین گزارش ارائه شده بودجه نظامی آنها برای سال ۲۰۲۵ حدود ۳۰ میلیارد دلار در نظر گرفته شد. ولی با تحولاتی که در سوریه رخ داد و تصمیم مقامات اسرائیل مبنی بر حمله به بیش از ۴۰۰ موضع نظامی این کشور و تصرف منطقه حائل و جبل الشیخ و تقویت خط مرزی با استقرار نیروی بیشتر، اخباری در خصوص لزوم افزایش بودجه نظامی برای سال جدید مطرح شد که در این راستا بین وزارت دارایی و دفاع در مورد میزان آن اختلاف وجود دارد. وزارت دارایی بر اضافه شدن فقط ۲.۵ میلیارد دلار تأکید دارد اما وزارت دفاع اعلام کرد این رقم باید ۵ میلیارد دلار باشد.
در هر صورت این ارقام قطعاً کسری بودجه سال بعد اسرائیل را بالا می برد. به این شرایط باید گرم شدن جبهه یمن را افزود. بنابراین اثر مستقیم دیگر اقدامات تهاجمی یمنی، افزایش مخارج نظامی و در نهایت تشدید روند صعودی کسری بودجه اسرائیل است. این در حالی است که هرگونه تغییر در سایر جبهه ها می تواند مشکلات اقتصادی اسرائیل را بدتر کند.
ارسال نظر