English

نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفت و گو با خبرگزاری موج:

۱۴ بانک به دلیل عدم پرداخت تسیهلات مسکن ۸۰ همت جریمه مالیاتی شدند/تعیین ضرب العجل مجلس برای پرداخت تسهیلات مسکن

نائب رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۴ بانک به تعهداتشان در زمینه پرداخت تسهیلات مسکن عمل نکردند و اکنون باید جریمه ۸۰ همتی بپردازند. رئیس سازمان مالیاتی هم دو هفته فرصت دارد این جریمه را اخذ کند.

۱۴ بانک به دلیل عدم پرداخت تسیهلات مسکن ۸۰ همت جریمه مالیاتی شدند/تعیین ضرب العجل مجلس برای پرداخت تسهیلات مسکن

ابراهیم نجفی درباره تأخیر و تعلل بانکها برای پرداخت تسهیلات مسکن به شهروندان به خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: ما حدود یک ماه قبل جلسه ای در کمیسیون با حضور وزیر راه و شهرسازی، وزیر اقتصاد، معاون بانک مرکزی و رئیس امور مالیاتی کشور داشتیم. در این نشست به استناد ماده ۴ قانون مسکن، بانکها بایستی در سال اول اجرای قانون که سال ۱۴۰۱ می شد، حدود ۳۸۰ همت تسهیلات پرداخت می کردند.

وی ادامه داد: طبق گزارشی که ما از دیوان محاسبات گرفتیم حدود ۱۱ بانک به این تعهدات عمل کردند و ۱۴ بانک هم این تعهدات را اجرایی نکردند. این در حالی است که تبصره ۵ همان ماده ۴ تأکید دارد هر بانکی که به تعهداتش عمل نکند، ۲۰ درصد از تعهدات انجام نشده مشمول جرایم مالیاتی می شود. براین اساس طبق گزارش دیوان محاسبات و گزارشی که سازمان امور مالیاتی به ما ارائه داد، این ۱۴ بانک مشمول ۸۰ همت جریمه مالیاتی در سال ۱۴۰۱ شدند. کمیسیون این را به سازمان امور مالیاتی کشور ابلاغ کرد که این مبلغ اخذ و به حساب صندوق ملی مسکن واریز شود.

نجفی تأکید کرد: در این خصوص رئیس کمیسیون عمران به رئیس سازمان امور مالیاتی اخطار داد که اگر ظرف دو هفته این پول اخذ نشود، وی مشمول ماده ۲۰۴ می شود. طبق این ماده چنانچه رئیس جمهور، وزرا و هر کدام از کارکنان دستگاه اجرایی قانون را اجرا نکنند، پرونده آنها برای دستگاه قضا ارسال خواهد شد. این دو هفته هم از روز دوشنبه ۳ دی آغاز شده است.

نائب رئیس کمیسیون عمران اظهار داشت: همچنین برای اجرای تعهدات بانکها در حوزه پرداخت تسهیلات مسکن در سال ۱۴۰۲ ما به این بانکها سه ماه و در سال جاری هم شش ماه فرصت دادیم که به تعهداتشان در این زمینه عمل کنند. طبق گزارشی که وزیر راه و شهرسازی ارائه کرده است تاکنون بر اساس افرادی که در سامانه ثبت نام کرده اند و برای اینها پروژه تخصیص داده شده است، حدوداً ۸۵۰ هزار واحد است که بانکها با ۴۵۰ واحد قرارداد مشارکت مدنی بسته اند و ۴۰۰ هزار واحد دیگر قرارداد مشارکت مدنی ندارند.

نماینده مردم آستانه اشرفیه افزود: ما در ماده ۵۰ قانون برنامه هفتم توسعه شرایطی لحاظ کرده ایم که ۲ دهم درصد به فضای سکونتگاهی کشور اضافه شود یعنی ۳۳۰ هزار هکتار. بر این اساس توسعه شهرها باید افقی شود. این توسعه هم برای کلانشهرها نیست؛ چون این ایده با رعایت آمایش سرزمینی برای شهرهای میانی، مرزی و شهرکها مدنظر است. طبق این طرح به صورت اجاره ۹۹ ساله زمین در اختیار مردم قرار داده می شود تا خودشان از بانکها تسهیلات دریافت و اقدام به ساخت مسکن کنند.

نجفی خاطر نشان کرد: البته این طرح قابل تسری به همه موارد هم نیست و در همه جا مصداق ندارد. زیرا در کل کشور بالغ بر ۷ میلیون واحد در بافت های فرسوده داریم که در آنها ۲۰ میلیون نفر ساکن هستند. در اینجا طرح توسعه افقی معنا ندارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه