English

سفیر ایران در روسیه:

ایران هیچ‌گاه از موضع تهدید و ضعف وارد گفت و گو نمی‌شود

سفیر ایران در روسیه درباره مواضع اخیر دولت آمریکا گفت: اگر کسی، تاریخ تمدن کشور ما را مطالعه کند، می‌بیند که ایران هیچ‌گاه از موضع تهدید و ضعف وارد گفت و گو نمی‌شود؛‌ از این رو،‌ توصیه می‌کنم که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تاریخ ایران را مطالعه کند تا ملت ما را بهتر بشناسد.

 ایران هیچ‌گاه از موضع تهدید و ضعف وارد گفت و گو نمی‌شود

به گزارش خبرگزاری موج، کاظم جلالی این سخنان را در گفت و گو با روزنامه ایزوستیا چاپ مسکو بیان کرد.
خبرنگار این رسانه روس از جلالی پرسیده بود: خبری منتشر شد که ترامپ نامه ای برای رهبری ایران ارسال کرده است، در این نامه گفته شد که یک مهلت دو ماهه به ایران داده است. ایران این اولتیماتوم‌ها را چگونه ارزیابی می‌کند؟
سفیر ایران در روسیه در پاسخ گفت: مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و وزیر خارجه ما به این ادعاها پاسخ دادند و تاکید کردند که ما ملتی نیستیم که با تهدید پای میز مذاکره بیاییم.
جلالی ادامه داد: اگر کسی تاریخ تمدن کشور ما را مطالعه کند، می‌بیند ایران، هیچگاه از موضع تهدید و ضعف وارد گفت‌وگو نمی شود، فکر می کنم که ترامپ هم باید تاریخ ایران را بیشتر مطالعه کند تا ملت ایران را بهتر بشناسد.
سفیر ایران در روسیه گفت: ما ۴۵ سال ایستادگی کردیم؛ اگر قرار بود تسلیم بشویم، در طول این ۴۵ سال تسلیم شده بودیم. بنابراین ترامپ باید ادبیاتش را تغییر دهد و بایست با ملت و دولت ایران با احترام صحبت کند به ویژه آنکه که رای دولت ما برآمده از ملت ماست.

 

هنوز تغییری در سیاست های آمریکا مشاهده نمی‌شود

 

خبرنگار رسانه روس در ادامه پرسید: رهبر عالی ایران گفته است که در شرایطی که فشار حداکثری از سوی آمریکا وجود دارد، ایران برای توافق هسته‌ای با آمریکا مذاکره نخواهد کرد، آیا شما نشانه‌هایی از تغییر رویکرد آمریکا مشاهده کردید؟
سفیر ایران در روسیه در پاسخ گفت: رهبری ما فرمودند تا زمانی که آمریکایی ها با زبان قلدری، فشار و تهدید با ما حرف بزنند، ما مذاکره نمی‌کنیم. چون آمریکایی‌ها در ظاهر پیشنهاد مذاکره دادند، این ظاهرسازی است.
وی تصریح کرد: استراتژی آمریکایی ها گفتار نرم و اقدام سخت است، این از نظر ما پذیرفته نیست. این مطلبی است که مقام معظم رهبری مطرح کردند.
جلالی ادامه داد: اینکه پرسیدید آیا ما تغییراتی را در رفتار آمریکایی ها شاهد بودیم، باید پاسخ دهیم: نه! ما هنوز تغییری در سیاست‌های آمریکا مشاهده نمی‌کنیم؛ اما هر زمان که آنها تغییر کنند، طبیعتا متناسب با زمان می‌توان تصمیم گرفت.
 

هماهنگی مواضع ایران، روسیه و چین در موضوع هسته‌ای


سفیر ایران در روسیه در پاسخ به این پرسش که آیا تهران، مسکو را به عنوان میانجی در مذاکرات هسته ای می پذیرد، گفت: در مورد روسیه بحث بر سر میانجیگری روسیه نیست، چون روسیه از ابتدای مذاکرات هسته ای که به برجام ختم شد، عضو گروه ۱ + ۵ بود. پس از آنکه آمریکا از برجام خارج شد، روسیه به عنوان یکی از کشورهای ۱ + ۴ بود و هست.
وی ادامه داد: ما به صورت منظم با همدیگر رایزنی داریم و می‌دانید که اخیرا هم نشست سه معاون وزیر خارجه ایران، روسیه و چین در پکن برگزار شد و در آنجا ما مفصل گفت‌وگو کردیم و بیانیه بسیار قوی توسط سه کشور منتشر شد. بنابراین ما به طور مستمر با یکدیگر رایزنی می‌کنیم و روسیه را عنصر مهمی می دانیم.
جلالی همچنین گفت: روسیه در حل و فصل مسائل نگاه متوازن و هماهنگ به حل مسائل انرژی هسته ای دارد. سفرای ایران و روسیه نیز به صورت منظم در وین ملاقات و گفتگو دارند و یک ارتباط دوجانبه قوی بین ما وجود دارد.

دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده هفتم مارس ۲۰۲۵ برابر با ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۳ در مصاحبه با شبکه خبری فاکس بیزینس از نگارش نامه ای به ایران خبر داد و گفت: مخاطب این نامه رهبر جمهوری اسلامی ایران و موضوع آن ابراز تمایل واشنگتن برای مذاکره با ایران و حصول توافقی متفاوت از برجام است.

انور قرقاش مشاور دیپلماتیک رئیس امارات متحده عربی ۲۲ اسفند در راس هیاتی رسمی وارد تهران شد و با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار و گفت وگو کرد. قرقاش در این دیدار متن نامه ارسال شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده خطاب به رهبر انقلاب را به وزیر خارجه ایران تحویل داد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در پاسخ به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: پاسخ رسمی ایران به نامه رئیس جمهور آمریکا چهارشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۴ به طور مقتضی و از طریق کشور عمان ارسال شده‌است.
سید عباس عراقچی افزود: این پاسخ رسمی شامل نامه‌ای است که در آن نقطه‌نظرات ما در رابطه با وضعیت جاری و نامه آقای ترامپ به طور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است.
وی تأکید کرد:‌ سیاست ما همچنان بر عدم مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی قرار دارد اما مذاکرات غیرمستقیم، همان‌طور که در گذشته نیز وجود داشته، می‌تواند ادامه یابد. مذاکرات غیرمستقیم هم توسط دولت جناب آقای روحانی و هم توسط دولت شهید رئیسی صورت گرفته بود.

وزیر امور خارجه همچنین هشتم فروردین ۱۴۰۴ در حاشیه آیین راهپیمایی روز جهانی قدس در تهران در خصوص پاسخ به نامه رئیس‌جمهور آمریکا گفت: نامه رئیس جمهور آمریکا واصل شد و مورد بررسی دقیق قرار گرفت. این نامه ابعاد مختلفی دارد و بخش‌هایی از این نامه تهدید دارد و ما اجازه نمی‌دهیم هیچکسی با زبان تهدید با مردم ایران صحبت کند.
عراقچی افزود: البته در این نامه تلاش شده پنجره‌ای برای دیپلماسی باز شود. این نامه را به دقت مورد بررسی قرار دادیم، ابعاد مختلف آن بحث شد و پاسخ آن به شکل مقتضی به طرف آمریکایی منتقل شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه