گیربکس DHT چیست ؟
با افزایش خودروهای هیبریدی در بازار خودرو، سوالات بسیاری در خصوص نحوه انتقال قدرت در خودروهای هیبرید در ذهن خریداران نقش میبندد. سوال اصلی خریداران خودروهای هیبریدی در خصوص نحوه انتقال قدرت این خودروها و چگونگی کارکرد این سیستم است.
، خودروهای هیبریدی را باید از برترین گزینهها برای دوستداران خودروهای پاک به خصوص در ایران دانست که توانسته با ترکیب پیشرانههای بنزینی با موتور برقی، نظر بسیاری از خریداران خودرو را به سوی خود جلب کند.
چرا در خودروهای هیبریدی از گیربکس DHT استفاده می شود؟
خودروهای هیبریدی بر خلاف خودروهای تمام برقی که نیاز به زیرساخت در نقاط مختلف دارند، برای توسعه هیچ پیش نیازی ندارند و نقطه قوت خودروهای هیبرید در مقابل خودروهای تمام برقی نیز در همین موضوع خلاصه میشود.
بینیازی به زیرساخت خاص، خودروهای هیبریدی را به گزینهای مناسب در بازارهایی نظیر بازار خودرو ایران تبدیل میکند که با چالشهای بزرگی در مسیر برقی سازی صنعت خودرو مواجه است.
با این مقدمه میخواهیم، گیربکس مورد استفاده در خودروهای هیبریدی و نحوه انتقال قدرت در این خودروها را معرفی کنیم.
گیربکس DHT محفف چیست ؟
در خودروهای هیبرید برای انتقال قدرت از گیربکس DHT که حروف اختصاری Dedicated hybrid transmissions است استفاده میشود که به دلیل استفاده از سیستم کنترل کامپیوتری، بازدهی بسیار بیشتری از سایر گیربکسها دارند.
گیربکس DHT در خودروهای هیبریدی امکان ترکیب قدرت موتور بنزینی و موتور برقی و نگاه داشتن خودرو در بیشترین حالت بازدهی را فراهم میکند و تمام وظایف تغییر دنده را بر عهده دارد و تنها کاری که راننده باید انجام دهد، انتخاب نوع رانندگی از طریق مودهای مختلف رانندگی خودرو هیبرید مورد استفاده است.
گیربکس DHT در خودروهای هیبرید توان انتخاب سریع و بدون تاخیر رانندگی در حالات مختلف بنزینی، برقی و ترکیبی را امکانپذیر میکند تا راننده در هر لحظه بیشترین بازدهی پیشرانه را در اختیار داشته باشد.
گیربکس DHT به دلیل اینکه میتواند بهصورت همزمان گشتاور ورودی از دو منبع نیرو را دریافت و کنترل کند در کنار بازدهی بالا مصرف سوخت را به صورت چشمگیری کاهش میدهد که هدف اصلی توسعه خودروهای هیبریدی بوده است.
این گیربکس میتواند با استفاده از پیش فرضهای کامپیوتری مختلف، حالات متنوع رانندگی را از شروع حرکت، رانندگی با سرعت پایین، رانندگی در شهر یا جاده درک کرده و بیشترین راندمان را در حرکت برای خودرو ایجاد کند که در دیگر گیربکسها نظیر سی وی تی شاهد آن نیستیم.
گیربکسهای DHT با استفاده از تکنولوژی پیشرفته توانستند امکان استفاده از خودروهایی با چند منبع مختلف نیرو با کارایی و بازدهی بالا را برای ما فراهم کنند و یکی از مهمترین دغدغههای امروز که همان آلایندگی محیطی است، کاهش دهند.
در بازار خودرو ایران نیز با وجود اینکه شاهد توسعه خودروهای برقی و به نوعی برقی سازی صنعت خودرو بودیم اما خودروهای هیبریدی از استقبال بیشتری برخوردار بودند.
چه خودروهای مجهز به گیربکس DHT مجهز هستند؟
گیربکس DHT به صورت هوشمند مدار قدرتی را تنظیم می کند. این سیستم انتقال قدرت می تواند امکان بازیافت انرژی را دهد و همزمان در سرعت های میانی پیشرانه برقی را در مدار قدرت قرار دهد. برای ساده تر شدن نوع عملکرد می توان گفت که گیربکس های دی اچ تی در بازه های مختلف زمانی و تا جای ممکن پیشرانه برقی را وارد بازی می کند تا مصرف سوخت تا جای ممکن پایین بیاید و در کنار آن بازیافت انرژی را هم تنظیم می کند تا باتری های خودرو دوباره شارژ شوند.
نکته مهم دیگر این است که در خودروهای پلاگین هیبرید با ظرفیت باتری بالا، پیمایش تمام برقی هم برای گیربکس DHT تعریف شده و این همان چیزی است که در گیربکس های قدیمی تر دیده نمی شد. عملکرد این نوع گیربکس در لاماری ایما هیبرید هم باعث شده تا میزان مصرف سوخت در این کراس اوور تا جای ممکن کاهش پیدا کند و میزان پیمایش خودرو هم در بالاترین حالت باشد و این نتیجه بکارگیری گیربکس DHT مگنا در کراس اوور آرین پارس موتور است.
مزایای گیربکس DHT
- تجربه رانندگی بهینه: امکان تنظیم حالت رانندگی، از حالتهای الکتریکی تا حالتهای مختلف منجر به هماهنگی خودرو با وضعیت موجود میشود.
- کاهش مصرف سوخت: توانایی ترکیب موتور بنزینی با موتور الکتریکی و انتخاب بهینهترین حالتهای رانندگی، به کاهش مصرف سوخت و افزایش بهرهوری کمک کند.
- کاهش انتشار گازهای مضر: کاهش مصرف سوخت و انتخاب حالتهای الکتریکی، گازهای مضر کمتری را تولید میکند و به روند پایداری زیستمحیطی کمک میکند.
- رانندگی متمایز: عملکرد سریع با تنوع حالتهای رانندگی به تناسب شرایط جاده و ترافیک، رانندگی را خوشایندتر و جذابتر میکند.
- سبقت گرفتن آسان: شتاب بالا در نتیجه توانایی تقسیم توان بین موتور بنزینی و موتورهای الکتریکی، به راننده کمک میکند راحتتر سبقت بگیرد.
- هزینههای نگهداری و تعمیرات: با عدم نیاز به برخی قطعات اضافی مانند کلاچ در گیربکس و استفاده از گیربکس الکترومغناطیسی سادهتر، هزینههای نگهداری و تعمیرات خودرو به کاهش مییابد.
- کارکرد نیمهخودکار: انتخاب حالتهای مختلف به صورت هوشمند، بهترین حالت رانندگی را بدون نیاز به تنظیمات دستی پیچیده اعمال میکند.
گیربکس DHT با ارائه ترکیب مختلف رانندگی، اثربخشی و بهرهوری خودروهایی با انرژی جدید را به مرزهای جدیدی رسانده است. این تکنولوژی نه تنها تجربهی رانندگی بهتری را ارائه میدهد، بلکه به حفظ محیط زیست و کاهش مصرف سوخت نیز کمک میکند.
یکی از خودروهای هیبریدی که اتفاقا به گیربکس DHT نیز مجهز است، خودرو لاماری ایما هیبرید است که بعد از نسخه بنزینی این خودرو به بازار ایران معرفی شد که از نظر توان حرکتی، شتاب، مصرف سوخت و آلایندگی در جایگاه به مراتب بهتری نسبت به نسخه بنزینی قرار دارد.
لاماری ایما هیبرید به یک پیشرانه ۱.۵ لیتر توربو در کنار یک پیشرانه برقی، مجهز است. دو پیشرانه استفاده شده در لاماری ایما هیبرید قدرت کافی برای این کراس اوور ۱.۷ تنی را فراهم میکند. حداکثر توان تولید موتور برقی ۱۷۴ اسب بخار قدرت و نهایت گشتاور ۳۰۰ نیوتن متر است و موتور بنزینی نیر حداکثر ۱۶۸ اسب بخار و گشتاور ۲۸۰ نیوتن متر را از طریق گیربکس DHT به چرخهای جلو منتقل میکند.
وجود سیستم هیبرید در این خودرو مصرف سوخت ترکیبی ایما هیبرید را به ۵.۳ لیتر در هر صد کیلومتر رسانده است.
ارسال نظر