با هدف آگاهیبخشی درباره بیماری دیابت انجام شد؛
برگزاری همایش روز جهانی دیابت با محوریت مدیریت ایمنی، بهداشت و محیطزیست فولاد مبارکه
به مناسبت روز جهانی دیابت، همایش یکروزهای به همت مدیریت ایمنی، بهداشت و محیطزیست شرکت فولاد مبارکه و با هدف آگاهیبخشی درباره این بیماری بهعنوان یکی از بزرگترین چالشهای بهداشت عمومی در جهان با حضور جمعی از مدیران، اساتید دانشگاه و کارکنان این شرکت در محل ساختمان نگین نقشجهان برگزار شد.
به نقل از فولاد مبارکه اصفهان، در ابتدای این مراسم، حسین مدرسیفر مدیر ایمنی، بهداشت و محیطزیست با اشاره به نگاه محوری به موضوع سلامت در شرکت فولاد مبارکه روند طراحی نظام جامع سلامت شرکت و برنامههای ذیل آن را تشریح کرد و با تأکید بر فعالیتهای انجامشده در تأمین زیرساختهای موردنیاز برای استقرار این نظام خاطرنشان کرد: برنامه مداخلات برای بیماران مبتلا به دیابت سرآغاز این راه بوده و بهتناوب برنامههای سلامت تعداد بیشتری از کارکنان و سرفصلهای بیشتری را شامل خواهد شد.
سلامت نهفقط فقدان بیماری و نقص عضو که به معنی رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی است
در ادامه، دکتر علیرضا نظری، رئیس مرکز طب کار و درمان، با ذکر این نکته که سلامت نهفقط فقدان بیماری و نقص عضو که به معنی رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی است، به برخی از ضعفهای نظام فعلی ارائه خدمات درمانی و پیامدهای آن در کشور اشاره کرد.
وی نگاه درمانمحور و تکبعدی و نظام ارائه خدمات جزیرهای را عمدهترین نقاط ضعف این نظام برشمرد و ادامه داد: بر همین اساس ضرورت تدوین نظام جامع سلامت برای شرکت فولاد مبارکه احساس میشود و در این مسیر گامهای مؤثری برداشته شده است.
دکتر نظری، علاوه بر شرح ارکان اصلی نقشه نظام جامع سلامت شرکت فولاد مبارکه، پوشش مناسب، جامعیت، دسترسی و تداوم را از ویژگیهای یک نظام ارائه سلامت خوب و کارآمد برشمرد و تأکید کرد نقشه تدوینشده برای شرکت بیش از آنکه بر ارائه خدمات سلامت تأکید کند بر پشتیبانی از سلامت کارکنان تمرکز دارد. در همین راستا، مرکز هدایت سلامت بهعنوان حلقه اتصال نظام ارائه خدمات و پشتیبان سلامت کارکنان در آینده نزدیک شروع به فعالیت خواهد کرد.
درمانهای ناقص، ناکافی و متناوب هیچگاه منجر به پیشگیری از عوارض در بیماران نخواهد شد
در ادامه این آیین، دکتر منصور سیاوش، استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و فوق تخصص غدد، ضمن مرور تاریخچه چندهزارساله دیابت و سرنوشت رقتبار بیماران دیابتی پیش از کشف و استفاده از انسولین درمانی مروری بر علائم و عوارض این بیماری داشت.
وی با اشاره بر آمار رو به ازدیاد بیماری در جامعه بر نقش پیشگیرانه مقابله با عوامل خطر این بیماری در کاهش بروز دیابت تأکید کرد.
غربالگری، درمان بهموقع و همهجانبه و دستیابی کامل به اهداف درمانی ازجمله نکات دیگری بود که این استاد دانشگاه بر آن تأکید کرد و در این زمینه افزود: با توجه به عوارض جدی دیابت دستیابی به اهداف درمانی و کنترل بیماریهای همراه، مانند فشارخون بالا و اختلالات چربی بسیار مهم است و درمانهای ناقص، ناکافی و متناوب هیچگاه منجر به پیشگیری از عوارض در بیماران نمیشود.
این استاد دانشگاه در خاتمه سخنان خود ضمن تأکید بر ضرورت اصلاح سبک زندگی در بیماران دیابتی به گوشهای از دستاوردهای نوین و نویدبخش در خصوص درمان و کنترل هرچه بهتر این بیماری و ارتقای کیفیت زندگی افراد مبتلا به آن اشاره کرد.
ضرورت توجه به اصلاح سبک زندگی و پیشگیری از بیماری در جامعه
در ادامه ، دکتر حمید گلهداری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان، با ارائه آماری از وضعیت بیماری دیابت در کشور و استان اصفهان به چالشهای پیش روی نظام سلامت پرداخت و با اشاره به هزینههای سرسامآور درمان و ساخت تختهای بیمارستانی، بر ضرورت توجه به اصلاح سبک زندگی و پیشگیری از بیماری در جامعه تأکید کرد.
وی پویش ملی آموزش و غربالگری دیابت و فشارخون بالا در کشور را در همین راستا ارزیابی کرد و همراهی هرچه بیشتر مردم و ادامه این همراهی از سوی صنایع استان را خواستار شد. مشارکت در طرحهای غربالگری سرطان سینه، هپاتیت و ایدز ازجمله نکات دیگری بود که این سخنران بر آن تأکید کرد.
در انتهای این مراسم، مصطفی صفایی، به نمایندگی از شرکت مجری پرونده الکترونیک سلامت شرکت فولاد مبارکه، توضیحاتی درباره پرونده الکترونیک سلامت و بهویژه قابلیتهای پرونده سلامت شخصی کارکنان ارائه کرد.
در ایران، حدود ۸.۵ میلیون نفر مبتلا به دیابت وجود دارد
گفتنی است، طبق اطلاعات سازمان بهداشت جهانی در سال 2021، حدود 537 میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند و پیشبینی میشود این تعداد تا سال 2030 به 643 میلیون نفر و تا سال 2045 به 783 میلیون نفر برسد. در ایران، آمارها حاکی از آن است که حدود 8.5 میلیون نفر مبتلا به دیابت وجود دارد که این رقم معادل 9.6 درصد از جمعیت بزرگسال کشور است. متأسفانه، با روند فعلی انتظار میرود تعداد مبتلایان به دیابت در ایران در سالهای نهچندان دور به دو برابر افزایش یابد. دیابت بهعنوان یک بیماری مزمن نهتنها سلامت شخص را با خطر مواجه میکند که تأثیرات متعددی بر جنبههای مختلف زندگی فردی، اجتماعی و حتی اقتصادی جامعه دارد.
ارسال نظر