English

در بیست‌وهفتمین همایش شرکت‌های برتر ایران (IMI-۱۰۰) اعلام شد؛

فولاد مبارکه دومین شرکت برتر ایران در زمینه سودآوری، ارزش‌افزوده و ارزش بازار

بیست‌وهفتمین همایش شرکت‌های برتر ایران (IMI-۱۰۰) یکم بهمن‌ماه، در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما تهران با حضور معاون اول رئیس‌جمهوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت و شرکت‌های برتر ایران برگزار شد.

فولاد مبارکه دومین شرکت برتر ایران در زمینه سودآوری، ارزش‌افزوده و ارزش بازار
به گزارش خبرگزاری موج

 به نقل از فولاد مبارکه اصفهان، شرکت فولاد مبارکه در بیست‌وهفتمین همایش شرکت‌های برتر ایران (IMI-۱۰۰) رتبه اول از نظر شاخص فروش در گروه فلزات آهنی، رتبه اول از نظر شاخص بازده فروش در گروه فلزات آهنی و رتبه دوم از نظر شاخص سودآوری، ارزش‌افزوده و ارزش بازار را کسب کرد و با دو پله صعود نسبت به سال قبل در شاخص فروش توانست در جایگاه ششمین شرکت برتر ایران قرار گرفت.

 همچنین بر اساس ارزیابی گروه کارشناسی رتبه‌بندی IMI-۱۰۰، فولاد مبارکه در بین ۵۰۰ شرکت بزرگ کشور، در رتبه ششم از نظر شاخص فروش قرار گرفته و نسبت به سال گذشته، دو پله رشد داشته است. صعود دوپله‌ای فولاد مبارکه نشان از درایت و استراتژی درستی است که در سال‌های اخیر اتخاذ شده و در کنار توسعه متوازن کمّی و کیفی، اجازه نداده محدودیت‌های انرژی و دیگر موانع موجود، راه پیشرفت و توسعه فولاد مبارکه را مسدود کند.

 

بخش قابل‌توجه تولید ناخالص کشور مرهون تلاش‌های شرکت‌های برتر ایرانی است

معاون اول رئیس‌جمهوری، در بیست‌و‌هفتمین همایش شرکت‌های برتر ایران (IMI-100) گفت: بخش قابل‌توجه تولید ناخالص کشور مرهون تلاش‌های شرکت‌های برتر ایرانی است.

به گزارش خبرنگار ایراسین، محمدرضا عارف، در همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران خطاب به شرکت‌کنندگان در این همایش گفت: بخش قابل‌توجهی از تولید ناخالص ملی کشور مرهون زحمات شماست و مدیریت عالی کشور انتظار دارد در فضایی ناهمگون و نامتعادل با بهترین‌های دنیا رقابت کنید.

وی افزود: تجربه چهار دهه گذشته نشان می‌دهد چون بهترین بودید، انصافاً نتایج فوق‌العاده ارزشمند و مؤثری را در مسیر توسعه و پیشرفت کشور و تحقق واقعی شعار «می‌توانیم» به دست آورده‌اید و این یعنی هرچه را که خواسته‌ایم، توانسته‌ایم کسب کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: کار مقایسه اصولاً سخت است؛ اما در اینجا این کار انجام می‌شود. این کار درفاصله میان مرزها گاهی آزاردهنده می‌شود؛ مثلاً در نمرات کنکور ۱۴.۹ رد است، اما ۱۵ قبول است. ارزش این کار سخت را قبول دارم و از کسانی که صلاحیت دارند، ولی برگزیده نمی‌شوند، عذرخواهی می‌کنیم چون بین خوب‌ها، خوب‌ترها انتخاب می‌شوند.

عارف ادامه داد: امسال، شرکت‌ها و بنگاه‌ها بر اساس ۳۳ محور و شاخص انتخاب شدند. فرهنگ ما اصولاً فرهنگ الگوپروری است. در دوران درس، اصولاً الگوها به فرزندانمان معرفی می‌شوند؛ الگوهایی که همواره پیشتاز بوده‌اند. انتخاب الگو برای کسانی که می‌خواهند وادی گذشته را بپیمایند بسیار باارزش است.

وی رقابت را اصل پذیرفته‌شده در مسیر رشد دانست و گفت: رقابت اگر در کنار رفاقت قرار بگیرد، مجموعه‌ای بزرگ شکل می‌گیرد. افرادی که یک هدف روشن دارند و با هم همگرا هستند، می‌توانند از این طریق در کارشان موفق شوند. امروز بنگاه‌های بزرگ، بنیان‌گذار تلفیق رقابت و رفاقت هستند. در یکی دو دهه اول انقلاب به این مسئله توجه نکردیم که اگر بخواهیم میان کشورهای منطقه جهان حرفی برای گرفتن داشته باشیم، راهی جز حرکت‌های جمعی و شرکت‌های بزرگ نداریم.

معاون اول رئیس‌جمهوری ادامه داد: در ابتدای انقلاب در همه مسائل کشور فردگرایانه رفتار کردیم؛ اما خوشبختانه از زمانی که احساس شد کشور به برنامه‌های توسعه نیاز دارد و هیچ راهی جز حرکت برنامه‌ای وجود ندارد، نگاه فردگرایانه به بن‌بست رسید؛ البته برنامه اول توسعه نوشته شد؛ اما هیچ‌وقت اجرا نشد.

عارف افزود: بخش دولتی بنگاه‌دار خوبی نیست. دولت باید نقش تسهیلگر ایفا کند و از برنامه سوم این‌چنین شد و اوج این نگاه در برنامه هفتم توسعه قابل‌مشاهده است. در این برنامه، بخش خصوصی، محور کار با بنگاه‌های بزرگ اقتصادی است. این اتفاق بسیار ارزشمند است، زیرا جایگاه‌های بنگاه‌های بزرگ در اقتصاد ملی، روابط با کشورهای منطقه و سایر کشورها و پاسخ به مطالبات مردم، بسیار اهمیت دارد. ما با توان دولتی توان پاسخ‌گویی به مردم را نداریم.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: به برکت انقلاب اسلامی و مدیران و نخبگان برجسته، این مسیر اصلاح شده است و سند چشم‌انداز را برای خودمان نوشتیم. هدف‌گذاری رتبه اول را در این سند انجام دادیم؛ اما به دلایل کاملاً واضح پیش‌بینی‌هایمان عملی نشد. با تحریم‌ها و بحران روبه‌رو بودیم؛ اما هنرمان این بود که در بحران خلاقیت نشان دادیم.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: ابتدا مشکل قطع برق داشتید و بعد مدتی، ناترازی‌ها هم شامل گاز شد؛ اما شرکت‌های بزرگ از کار نیفتادند و همچنان به کارشان ادامه دادند؛ چون انگیزه و عشق کارکنان این شرکت‌ها کارساز بود. هنر این شرکت‌ها همین است. خواهشم این است که داده‌ها و اطلاعاتی که در این همایش تولید می‌شود حتماً در اختیار نهادها و سازمان‌های مربوطه قرار گیرد تا هدف‌گذاری‌هایمان روشن‌تر شود.

وی ادامه داد: در تابستان سال جاری 18 هزار مگاوات کسری برق داشتیم و پیش‌بینی‌ها این است که این عدد در سال ۱۴۰۴ به 24 هزار مگاوات می‌رسد. خیزی برداشته شد تا به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر برویم. 5 هزار مگاوات انرژی بادی و 30 هزار مگاوات هم انرژی خورشیدی را هدف‌گذاری کرده‌ایم. سرمایه‌ها و کارآفرینانی در داخل کشور حاضر شدند به میدان بیایند تا فضایی که دولت ایجاد کرده است برای سال آینده ۸ تا ۱۰ هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی تولید شود.

معاون اول رئیس‌جمهوری گفت: دولت باید از شرکت‌های بزرگ حمایت و گذشته را جبران کند. پیچ‌وخم نظام اداری را برمی‌داریم و بروکراسی‌های اداری را کاهش می‌دهیم.

عارف برای رسیدن به رشد اقتصادی سه راهکار ارائه کرد و گفت: در بخش‌های دولتی و غیردولتی نیاز به پیشران‌هایی داریم. در ۵۰۰ مؤسسه و بنگاه در ظرفیت صادراتی یکی از راهبردهای دولت توسعه صادرات است. به همین دلیل اولویت اصلی را کریدورهای شمال- جنوب و شرق- غرب تعیین کرده‌ایم. اصرار داریم از طریق نهادها و تشکل‌های منطقه‌ای و جهانی توسعه صادرات را دنبال کنیم.

 

بنگاه‌های بزرگی همچون پتروشیمی، فولاد و مس برای کشور بسیار ارزشمندند

سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران (IMI-100) سال ۱۴۰۳ گفت: ایران از بیشترین پتانسیل بهره‌برداری از انرژی خورشیدی برخوردار است و انتظار می‌رود از این منبع ارزشمند در صنایع استفاده شود.

وی با اشاره به وضعیت بنگاه‌های اقتصادی کشور، اظهار کرد: در برخی سال‌ها جای بنگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان خالی بود که امسال شرکت‌های دانش‌بنیان به‌طور کامل رتبه‌بندی شده‌اند و خصوصی‌سازیِ هرچه بیشتر این بنگاه‌ها به‌عنوان یک اولویت جدی در دستور کار قرار دارد.

وزیر صمت افزود: پررنگ‌تر شدن حضور بنگاه‌های اقتصادی در رتبه‌بندی‌ها، تصویری از رشد سرمایه در اکثر بنگاه‌های بزرگی است که سهام آن‌ها وابسته به بانک‌هاست.

اتابک با اشاره به ناترازی انرژی گفت: صنعت، تجارت و شهرک‌های صنعتی با ناترازی انرژی مواجه‌اند و از شرکت‌های حاضر در این همایش انتظار می‌رود برای ایجاد نیروگاه‌ها و رفع ناترازی انرژی، جدی‌تر تلاش کنند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های انرژی کشور گفت: ایران از بیشترین پتانسیل بهره‌برداری از انرژی خورشیدی برخوردار است و انتظار می‌رود از این منبع ارزشمند در صنایع استفاده شود؛ بنابراین با توجه به اینکه ۴۰ درصد GDP کشور در اختیار ۱۰۰ شرکت برتر داخلی است، آن‌ها می‌توانند جلوه مهمی از همدلی و همکاری را به نمایش بگذارند.

وزیر صمت با تأکید بر سودآوری بنگاه‌های پتروشیمی، فولادی و مس بیان کرد: بنگاه‌های بزرگی همچون پتروشیمی، فولاد و مس برای کشور بسیار ارزشمندند و در مقطعی از زمان، بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی تصمیم گرفته شد که سهام آن‌ها به سهام عدالت تبدیل شود. این اقدام مؤثر بود، اما به‌شرط آنکه این سهام به دست صاحبان اصلی خود برسد تا دچار مشکلات مدیریتی نشویم. توجه به میزان سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها از اولویت‌های مهم اقتصادی است.

 

تداوم نهضت رکوردشکنی فولاد مبارکه

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه، در حاشیه همایش شرکت‌های برتر ایران (IMI-100) در جمع خبرنگاران گفت: این شرکت در چند شاخص حائز رتبه‌های برتر شده است. نخستین و مهم‌ترین شاخص «ارزش‌افزوده» است که شرکت فولاد مبارکه در این حوزه رتبه دوم را کسب کرد. این شرکت از نظر ارزش بازار نیز رتبه دوم و از نظر ارزش صادرات، رتبه پنجم را کسب کرده که در بین شرکت‌های غیرنفتی رتبه نخست محسوب می‌شود. در جهت شاخص اشتغال‌زایی نیز رتبه چهارم را در بین صد شرکت برتر کسب کرده است.

وی افزود: این شرکت علاوه بر اینکه در تولید برتر است، در زمینه توسعه نیز به حوزه‌های دیگر ورود پیدا کرده است. در همین خصوص، طی دو تا سه سال آینده برنامه داریم که ناترازی‌ها را رفع کنیم تا مجموعه‌ای متوازن داشته باشیم و در زمینه تأمین انرژی، آب و مواد اولیه، حمل‌ونقل و… سرمایه‌گذاری‌هایی انجام داده‌ایم. این سرمایه‌گذاری‌ها از قبل انجام شده تا سرمایه‌گذاری جدید را تضمین کنیم.

طیب‌نیا با بیان اینکه ناترازی انرژی توقف خط تولید و افزایش شدید هزینه‌های تولید را در پی دارد گفت: در این خصوص، فولاد مبارکه مجبور به خرید کامیون شده است. این نوع ناترازی‌ها روزبه‌روز در حال افزایش است و در چنین شرایطی شاهد تعطیلی کارخانه‌ها خواهیم بود. بر اساس آمار یازده‌ماهه میلادی، میزان تولید فولاد کشور ۲۸ میلیون تن و مشابه سال گذشته بوده؛ در‌حالی‌که ما در سال جاری افزایش ظرفیت نیز داشته‌ایم. اگر سرعت رفع ناترازی افزایش پیدا نکند، قطعاً تولید کاهش می‌یابد. اگر نیروگاه فولاد مبارکه در تابستان وارد مدار نمی‌شد، ما رتبه دهم فولاد ایران در جهان را نیز از دست می‌دادیم. اگر بخواهیم در شرایط کنونی فقط حفظ تولید کنیم، باید از ناترازی‌ها عبور کنیم.

 

تأمین مواد اولیه یکی از حوزه‌های راهبردی در صنعت فولاد به شمار می‌رود

وی ادامه داد: تأمین مواد اولیه یکی از حوزه‌های راهبردی در صنعت فولاد به شمار می‌رود و با توجه به رشد این صنعت، چالش‌هایی در حوزه تأمین مواد به وجود آمده است. این روزها ناترازی‌های انرژی از سایر مشکلات پیشی گرفته و در چنین شرایطی تأمین مواد اولیه جزو چالش‌های جدی محسوس نیست؛ درحالی‌که جزو چالش‌های اصلی صنعت فولاد به شمار می‌رود.

گفتنی است سازمان مدیریت صنعتی ایران رتبه‌بندی ۵۰۰ شرکت برتر ایران را از سال ۱۳۷۷ به‌طور مستمر انجام می‌دهد و امسال نیز ۳۳ شاخص کلیدی شامل میزان فروش، سودآوری، صادرات، بهره‌وری، تعداد کارکنان، نقدینگی و ارزش بازار و... در نظر گرفته شده است.

این همایش به‌عنوان یک پلتفرم مهم برای ایجاد شفافیت در آمار و اطلاعات بنگاه‌های اقتصادی و ترسیم تصویری روشن‌تر از فضای کسب‌وکار کشور عمل می‌کند. اطلاعات آماری این رتبه‌بندی به تحلیل وضعیت بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی کشور کمک خواهد کرد.

شرکت‌های برتر این همایش به‌عنوان لوکوموتیو اقتصاد کشور شناخته می‌شوند و مجموع فروش ۱۰۰ شرکت برتر حدود ۴۵ درصد تولید ناخالص ملی را تشکیل می‌دهد. در واقع این رتبه‌بندی به شرکت‌ها در توسعه برند ملی و بین‌المللی کمک می‌کند.

در مسیر ارزیابی بنگاه‌های بزرگ، یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها میزان فروش است که اصلی‌ترین فهرست شرکت‌های برتر ایران بر این اساس تنظیم می‌شود. در واقع میزان اثرگذاری فعالیت یک بنگاه اقتصادی در ابعاد اقتصاد ملی، رابطه مستقیمی با میزان فروش شرکت دارد. فروش شرکت، میزان تعامل بنگاه را با ساختار اقتصادی کشور نشان می‌دهد و هرچه بنگاهی تعامل بیشتری با سایر اجزا اقتصادی داشته باشد، رونق و رکود آن اهمیت بیشتری می‌یابد؛ بنابراین انتخاب و رتبه‌بندی شرکت‌ها براساس شاخص «حجم فروش» از منطق اقتصادی و مدیریتی برخوردار است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه