English

مدیرعامل شرکت توانیر در بازدید از روند عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه مطرح کرد؛

تأمین ۶۰ درصد برق خورشیدی تکلیف‌شده در ماده ۴ قانون مانع‌زدایی به همت فولاد مبارکه اصفهان

مدیرعامل شرکت توانیر، به همراه مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان و مدیرعامل صناپ از روند عملیات تکمیل نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه (آفتاب شرق) بازدید کرد.

تأمین ۶۰ درصد برق خورشیدی تکلیف‌شده در ماده ۴ قانون مانع‌زدایی به همت فولاد مبارکه اصفهان
به گزارش خبرگزاری موج

 به نقل از فولاد مبارکه اصفهان، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر، در حاشیه این بازدید، در مصاحبه با خبرنگار فولاد گفت: امروز چشم ما به احداث اولین نیروگاه خورشیدی متمرکز با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات روشن شد. البته در این فاز ۶۰ مگاوات احداث شده و نصب تجهیزات همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه این نیروگاه اولین نیروگاه تجدیدپذیر بخش صنعت است و طبق ماده ۴ قانون مانع‌زدایی، مقرر شده هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر ساخته شود که ۶۰ درصد آن به همت فولاد مبارکه در این مکان تأمین خواهد شد، اظهار امیدواری کرد تا قبل از اوج بار سال ۱۴۰۴، ظرفیت ۲۴۰ مگاوات از این نیروگاه به بهره‌برداری برسد.

مدیرعامل شرکت توانیر ضمن قدردانی از اقدام تأثیرگذار فولاد مبارکه در پاسخ به ناترازی انرژی در کشور گفت: با توجه به چالش‌های موجود در تأمین گاز، این نیروگاه می‌تواند به کاهش ناترازی انرژی کمک کند. این اقدام فولاد مبارکه بسیار سازنده و خوب است و انتظار می‌رود دیگر صنایع نیز الگو بگیرند و در راستای تأمین برق پایدار و رفع ناترازی اقدام کنند.

 

افزایش سهم انرژی پاک در فولاد مبارکه با تولید بیش از ۱۰ هزار مگاوات ساعت برق خورشیدی

 

محمدکاظم صباغی‌هرندی، مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه نیز در حاشیه این بازدید گفت: فولاد مبارکه همواره رویکردی نوآورانه و پیشرو در استفاده از فناوری‌های نوین و پایدار داشته است. یکی از اقدامات راهبردی و ماندگار این مجموعه، احداث نیروگاه خورشیدی است که نمادی از تعهد این شرکت به توسعه پایدار و مسئولیت‌های زیست‌محیطی محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: این پروژه با هدف کاهش وابستگی به منابع انرژی فسیلی، بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی طراحی و اجرا شده است. نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه قادر است بخشی از نیازهای انرژی خود را تأمین و درعین‌حال نقش مؤثری در کاهش فشار بر شبکه برق کشور ایفا کنذ.

صباغی تأکید کرد: در شرایط کنونی کشور که محدودیت‌های انرژی به یکی از چالش‌های اصلی صنایع تبدیل شده، اهمیت این اقدام استراتژیک بیش‌ازپیش آشکار شده است.

مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه به میزان تولید برق این نیروگاه اشاره کرد و گفت: تاکنون بیش از ۱۰ هزار مگاوات ساعت برق در این نیروگاه تولید شده که در صورت تکمیل این پروژه در زمان اوج مصرف، حداقل ۲۵ درصد از برق موردنیاز شرکت فولاد مبارکه از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین خواهد شد.

 

اشتغال‌آفرینی برای ۴ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم با احداث نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه

 

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان در حاشیه بازدید از نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه گفت: نیروگاه آفتاب شرق فولاد مبارکه مایه مباهات و حاصل زحمات چهار هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم است. این نیروگاه در حال حاضر ۴۰ مگاوات برق به شبکه تزریق می‌کند و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۳ این مقدار به ۱۲۰ مگاوات برسد.

سعید محسنی افزود: در حال حاضر حدود ۵۰۰ نفر به‌طور مستقیم در کارگاه مشغول به کار هستند و انتظار می‌رود تا دو سال آینده ۶۰۰ مگاواتِ این نیروگاه تکمیل و به شبکه متصل شود و در نهایت بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی افزود: ناترازی در کشور وجود دارد و وزارت نیرو به‌تنهایی نمی‌تواند این مشکل را حل کند. از دو سال گذشته از صنایع، به‌ویژه صنایع فولادی و سیمان، دعوت شد که به این عرصه ورود کنند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای اصفهان در ادامه به پیشگام بودن فولاد مبارکه در زمینه خودتأمینی و حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: مجتمع فولاد مبارکه به‌عنوان پیشگام در این زمینه شناخته می‌شود و دو واحد گازی از اوایل امسال به مدار تولید وارد شدهاست. همچنین، پروژه‌های انرژی خورشیدی نیز در حال احداث است و خوشبختانه دو فاز از آن به بهره‌برداری رسیده است.

 

افزایش مراجعه شرکت‌های بزرگ و کارگاه‌های کوچک کشور به نیروگاه آفتاب شرق فولاد مبارکه

 

محمدرضا جعفرزاده، مدیرعامل صناپ در حاشیه بازدید مدیرعامل شرکت توانیر از نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه گفت: اخیراً مراجعات زیادی از سوی شرکت‌های بزرگ و کارگاه‌های کوچک صنعتی به نیروگاه آفتاب شرق انجام می‌شود و این نشان‌دهنده افزایش امید به پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر و حل ناترازی‌های موجود در کشور است.

وی به انجام مطالعات صورت‌گرفته توسط شرکت صناپ در این زمینه پرداخت و افزود: در راستای این مراجعات، مطالعاتی برای ورود به پروژه‌های کوچک‌مقیاس انجام شده و توافقاتی با سهام‌داران مربوطه صورت گرفته است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه