English

در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره بازیافت شیراز عنوان شد؛

تأکید بر فرهنگ‌سازی و لزوم تفکیک زباله از مبدأ

پنجمین جشنواره بازیافت و نخستین جشنواره "شیراز، شهر سبز بدون پسماند" طی آیینی با حضور مدیریت شهری، استانی، شهروندان و دانش‌آموزان پایان یافت.

تأکید بر فرهنگ‌سازی و لزوم تفکیک زباله از مبدأ
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، پنجمین جشنواره بازیافت و نخستین جشنواره "شیراز، شهر سبز بدون پسماند" طی آیینی با حضور مدیریت شهری، استانی، شهروندان و دانش‌آموزان پایان بافت.

محمدحسن اسدی شهردار کلان‌شهر شیراز در این آیین با بیان اینکه موضوع زباله موضوعی بسیار مهم و حیاتی در سراسر جهان است، خطاب به دانش‌آموزان اظهار کرد: نظافت شهر، جمع‌آوری، ساماندهی و دفن زباله یکی از وظایف شهرداری است.

اسدی با بیان اینکه زباله به عنوان طلای کثیف در جهان معروف است، افزود: روش مدیریت زباله‌ها در هر کشور متفاوت است.

وی با تأکید بر لزوم تفکیک زباله از مبدأ و در خانه‌ها، متذکر شد: با همه تلاش‌ها، اگر شهروندان در این موضوع رعایت نکنند باز هم به شرایط ایده‌آل نمی‌رسیم.

به گفته شهردار شیراز؛ این کلان‌شهر در کل کشور تمیزترین و پاک‌ترین شهر است که بخشی از آن به خاطر مردم و بخشی به خاطر پاکبانان و تلاش‌های این بخش است.

محمود رضایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز در این آیین با بیان اینکه محیط زیست یک ویژگی دارد که بی‌توجهی یا توجه در یک نقطه زمین به محیط زیست در نقطه‌ای دیگر از زمین موجب تبعات مثبت و یا منفی می‌شود، بر لزوم تفکیک زباله‌ها تأکید کرد.

رضایی با بیان اینکه به‌جز پسماندهای شهرداری که در حال تفکیک زباله هست، باید این تفکیک از مبدأ انجام شود و این موضوع فرهنگسازی شود، افزود: در حال حاضر تفکیک زباله ساماندهی ندارد و باید شهرداری برای ساماندهی بیشتر این امر همت بگمارند.

وی متذکر شد: تفکیک زباله‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است و شاید برای دانش‌ آموزان سؤال پیش بیاید که آیا زباله‌های خشک قابل دفن هستند؟ که باید گفت؛ بیشتر زباله‌های خشک دیرتجزیه هستند ‌و زباله‌هایی مانند پلاستیک چند قرن تجزیه آنها طول می‌کشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس ادامه داد: برای تولید کاغذ درخت قطع می‌شود که اگر جایگزین نشود محیط زیست از بین می‌رود، شیشه‌ها را می‌توان با بازیافت بارها و بارها به چرخه برگرداند و این تفکیک زباله‌ها و ضایعات و بازیافت آنها در اقتصاد تأثیر بسزایی دارد.

رضایی بیان کرد: ۳ هزار تن زباله روزانه در استان فارس تولید می‌شود که بیش از ۶۰ درصد آن زباله تر است که قسمت عمده آنها قابل بازیافت هستند.

وی با اشاره به نام‌گذاری شیراز به عنوان پایتخت زیست‌محیطی آسیا، گفت: این لقب می‌تواند در راستای ارتقای حوزه پسماند، بازیافت و محیط زیست نقش بسزایی ایفا کند و یک فرصت برای پیشرفت است.

مسعود زارعی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز نیز در این آیین، با تبریک به برگزیدگان این جشنواره گفت: ۸۰ پایتخت کشورهای آسیایی، شهر شیراز را به عنوان پایتخت زیست‌محیطی آسیا انتخاب کردند و این افتخار بسیار بزرگی است.

زارعی افزود: همین کار مشترک مردم و مسئولان و فرهنگ‌سازی در مدارس و خانواده‌ها مصداق عینی شعار «شهر ما، خانه ما» است و بیش از ۳۰ هزار نفر به صورت مستقیم در این طرح شرکت کردند که برگرفته از اعتقادات دینی ما است، چراکه توجه به محیط زیست از سفارشات دین مبین اسلام است.

وی با اشاره به پیشینه تلاش برای محیط زیست و پسماند در شهر شیراز، عنوان کرد: انتخاب شهر شیراز به عنوان پایتخت زیست‌محیطی آسیا باید به عنوان یک فرصت درنظر گرفته شود تا شیراز در موضوع محیط زیست و بازیافت در جهان سرآمد شود.

محمدرضا هاجری عضو و ناظر شورای اسلامی شهر در سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز نیز با بیان اینکه در مذهب ما نظافت جزئی از دین معرفی شده است، گفت: مدیریت صحیح پسماند و بازیافت می‌تواند به برگرداندن برخی از منابع به چرخه زمین کمک کند و یکی از خواسته‌های تمام جهان فارغ از تمام افکار و مذاهب و حکومت‌ها، حفظ محیط زیست است و اگر آب، خاک و نور پاکیزه بمانند زندگی سالم می‌ماند.

هاجری با بیان اینکه خدا پاکیزگان را دوست دارد، افزود: بازیافت یکی از راه‌های جلوگیری از اسراف است که توسط مذهب ما مورد نکوهش قرار گرفته است ‌و امیدواریم جهان به سمتی برود که این امر مورد توجه بیشتری قرار گیرد و شاهد جهانی پاک و سالم باشیم.

قاسم نهاوندی معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست فارس نیز با بیان اینکه برخی از نعمت‌های خدا را ما انسان‌ها به صورت پسماند درآورده و در محیط زیست رها می‌کنیم، تأکید کرد: اگر پسماندها بیش از ظرفیت زمین باشد دیگر جایی برای زندگی نمی‌ماند.

نهاوندی با تشکر از نونهالان و نوجوانانی که در این جشنواره شرکت کردند، متذکر شد: وظیفه ما این است که محیط زیست را به خوبی به صورت یک امانت به دست فرزندان خود بسپاریم.

صمد ‌پناهیان سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز نیز با بیان اینکه پسماند نقش اساسی در کره زمین ایفا می‌کند، گفت: روزانه میلیون‌ها زباله در جهان تولید می‌شود که بخش زیادی از آن به دلیل عدم مدیریت صحیح به چرخه بازنمی‌گردد.

پناهیان با تأکید بر بازیافت از خانه و جداسازی به صورت خشک و تر، افزود: بازیافت سبب حفظ منابع طبیعی می‌شود و آلودگی کمتری تولید می‌شود.

وی با بیان اینکه این جشنواره از دی ماه سال گذشته شروع شد و مورد استقبال عمومی قرار گرفت و تا سه مرتبه به دلیل این استقبال کم‌نظیر تمدید شد، عنوان کرد: هدف این جشنواره، پسماند صفر است که بیش از  ۲۱ هزار دانش‌آموز در این جشنواره شرکت کردند و بیش از ۹ هزار نفر نیز از مردم از این جشنواره استقبال کردند که امروز از برگزیدگان این جشنواره تقدیر به عمل می‌آید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه