English

رییس دیوان عدالت اداری خبر داد؛

وجود ۳۰۰ هزار رأی اجرا نشده در خصوص سازه‌های مختلف در کشور

رئیس دیوان عدالت اداری از وجود ۳۰۰ هزار رأی اجرا نشده در خصوص سازه‌های مختلف در کشور طبق آمارهای غیررسمی خبر داد.

وجود ۳۰۰ هزار رأی اجرا نشده در خصوص سازه‌های مختلف در کشور
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

 به نقل از دادگستری فارس، رئیس دیوان عدالت اداری در سفر یک روزه خود به شیراز علاوه بر دیدار با مراجعان با حضور در نشست علمی - تخصصی مشترک با دادگستری استان و اعضای کمیسیون‌های مواد ۷۷ و ۱۰۰ قانون شهرداری ها، آخرین نوآوری‌های قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۴۰۲ و کمیسیون شبه قضایی امور آب بررسی کرد.

وی در نشست علمی - تخصصی کمیسیون‌های شبه قضایی با اشاره به نیاز مبرم به برگزاری چنین نشست‌هایی در راستای آسیب شناسی، بازنگری در رسیدگی‌ها و تبادل نظر علمی گفت: آمار‌های غیر رسمی در کشور حکایت از وجود ۳۰۰ هزار رای اجرا نشده درباره سازه‌های مختلف وجود دارد که این آمار اصول مهندسی شهرسازی در کشور را خدشه دار کرده است.

عضو شورای عالی قضایی کشور با بیان اینکه در گذشته دیوان عدالت اداری در قالب نشست‌های مختلف کارشناسی با حضور صاحب نظران، شورای عالی استان‌ها و شهرداری‌ها نقطه نظرات اصلاحی در خصوص کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ را اخذ کرده و در قالب طرح اصلاحی به مجلس ارسال کرده است گفت: متاسفانه بیش از ۲ سال است علی رغم مورد بررسی قرار گرفتن طرح در کمیسیون عمران  و ارسال به صحن علنی مجلس، تصویب آن معطل مانده است.

حجت الاسلام والمسلمین مظفری با اشاره به آغاز دور جدید فعالیت مجلس شورای اسلامی خواستار رسیدگی ویژه به این طرح شد و تصریح کرد: زندگی بسیاری از خانواده‌ها به اصلاح طرح مذکور گره خورده است.

رئیس دیوان عدالت اداری خاطر نشان کرد: باید شیوه‌ای در نظر گرفته شود که ساخت و ساز‌ها تحت نظارت نظام مهندسی باشد و در صورت بروز تخلف نیز هر حکمی که از مرجع رسیدگی صادر شد با قاطعیت اجرا شود.  

در بخش دیگری از این نشست علمی - تخصصی، رئیس دیوان عدالت اداری به طرح مباحثی در خصوص نوآوری‌های قانون دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۴۰۲ پرداخت و برجسته شدن پاسخ گویی و مسئولیت پذیری در قانون جدید را از جمله ابتکارات این قانون خواند.

در ادامه این جلسه رامندی و فردمحمدیان ضمن ارائه مباحث علمی در خصوص کمیسیون‌های ماده ۷۷ و ۱۰۰ شهرداری‌ها و کمیسیون‌های مرتبط با امور آب با شرکت کنندگان به بحث و تبادل نظر پرداختند.

در این دیدار که حجت الاسلام و المسلمین حکمتعلی مظفری و دو تن از معاونین وی حضور داشتند، پرونده‌های جاری ۶۳ نفر از مراجعان در دیوان عدالت اداری کشور مورد بررسی قرار گرفت و به تقاضای آنان رسیدگی شد.

اطلاع رسانی گسترده از ظرفیت‌های جدید قانون دیوان عدالت اداری ضرورت دارد 

حجت الاسلام والمسلمین سید کاظم موسوی، رئیس‌کل دادگستری استان فارس در این نشست که با حضور رئیس دیوان عدالت اداری برگزار شد با اشاره به نقش دیوان عدالت اداری و جایگاه این مرجع به عنوان مرجع تجدید نظر آراء کمیسیون‌های شبه قضایی گفت: تعامل دو سویه مراجع بدوی و تجدید نظر کمک شایانی در کاهش زمان دادرسی، حفظ حقوق شهروندی افراد و اصلاح رویه‌ها می‌کند.

وی وجود ۱۲ هزار پرونده بلاتکلیف و اجرا نشده در کمیسیون‌های ماده ۱۰۰ شهرداری در شیراز را قابل تأمل خواند و تصریح کرد: اجرای آرا صادره باید در چارچوب قانون در دستور کار قرار گیرد.

رئیس کل دادگستری فارس در ادامه نوآوری‌های قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۴۰۲ و آغاز به کار معاونت حقوق عامه را ضامن حفظ و صیانت حقوق شهروندان ارزیابی و خاطر نشان کرد: لازم است اطلاع رسانی گسترده‌ای در خصوص ظرفیت‌های جدید قانون دیوان عدالت اداری صورت پذیرد و علاوه بر آگاهی عموم مردم مراجع مرتبط نیز در خصوص اجرای بهتر آن، آموزش‌های لازم را دریافت کنند.

حجت الاسلام والمسلمین موسوی در پایان تاکید کرد دادگستری فارس در تلاش است تا دوره‌های آموزشی و نشست علمی - تخصصی مشابه را در راستای بهره برداری بهتر جامعه حقوقی و کمیسیون‌های شبه قضایی گسترش دهد تا ضمن آشنایی و استفاده از آخرین دستاورد‌ها و ظرفیت‌های قانونی از صدور آراء پراکنده در کمیسیون‌ها جلوگیری شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه