English

معاون استانداری فارس مطرح کرد؛

کمبود نیروی انسانی و مهاجرت آنها تهدید کننده حیات جامعه/مشوق‌هایی برای ماندگاری نخبگان در کشور تعریف شود

معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس با بیان اینکه فارس در حال از دست دادن بخشی از نیروهای خود در حوزه پزشکی است، کمبود نیروی انسانی و مهاجرت آنها را تهدید جدی برای دریافت خدمات درمانی جامعه دانست.

کمبود نیروی انسانی و مهاجرت آنها تهدید کننده حیات جامعه/مشوق‌هایی برای ماندگاری نخبگان در کشور تعریف شود
به گزارش خبرگزاری موج از فارس

، محمد فرخزاده معاون هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس، با اشاره به اقدامات متعدد در ساماندهی ورود گردشگران سلامت با همکاری دستگاه‌های مختلف افزود: رشد قابل توجه مهاجرت و جذابیت های درآمدی برای پزشکان و پرستاران در کشورهای عربی و همسایگان دیگر در سال‌های اخیر، باعث کاهش متخصص و فوق تخصص در بسیاری از رشته ها در سالهای آینده خواهد شد.

وی افزود: محدودیت های کنکور و سهمیه های ویژه در جذب نیروی مستعد دانشگاهی، درآمد اندک بخشی از جامعه درمانی، مشکلات عدیده بیمه ای، گرانی تجهیزات پزشکی و دارویی و... از عوامل بازدارنده در عرصه شکوفایی درمانی کشور است که باید تدابیر فوری برای حل آنها اتخاذ کرد.

معاون استاندار با بیان چراییِ آمار بالای مهاجرت به کشورهای عربی اظهار کرد: رشد و توسعۀ این کشورها، امنیت شغلی، کیفیت زندگی قابل‌ قبول، عدم پرداخت مالیات و درآمد بالا، وفور موقعیت های شغلی با شرایط مناسب، شرایط مهاجرت آسان برای پزشکان، محیط حرفه ای و فرصت های بین المللی، صدور آسان ویزای کار، برخورداری از خدمات و امکانات و عدم نیاز به مدرک زبان و یا تمکن مالی مهم‌ترینِ موارد دلایل محبوبیت برای مهاجرت بت این کشورها هستند.

او با اشاره به پیشرفت‌های دهه گذشته در کشورهای خلیج فارس از نظر اقتصادی و توسعه زیرساخت‌های درمانی، بیان داشت: متناسب با این پیشرفت‌ها، تقاضا برای استخدام نیروی انسانی در این کشورها افزایش یافته که به دلیل کیفیت تربیت نیروی متخصص در دانشگاه‌های پزشکی ایران متقاضی جذب از ایران بالا می باشد.

معاون استاندار فارس تاکید کرد: مهاجرت نیروی انسانی یعنی اینکه فرد تحصیل کرده‌ای که با امکانات داخلی به این نقطه رسیده و می‌تواند برای کشور منشأ خیر و برکات باشد، به راحتی از دست می‌رود در حالی که می‌توانستیم، آن فرد را در کشور نگه داریم و با وضع و بهبود قوانین، مزیت رقابتی برای ماندن فرد را تامین نماییم. 

فرخ زاده تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی و وزارتخانه های بهداشت، علوم و امورخارجه در موضوع درمان و مشوق ها و تربیت نیروی انسانی متخصص و مدیریت فرایند مهاجرت امروز بیش از هر وقت دیگر نقش کلیدی دارند.

فرخ زاده با بیان اینکه امروز با پیشرفت دانش نخبگان ایرانی و رشدی که پس از انقلاب اتفاق افتاد برای هیچ اقدام پزشکی، نیازمند خارج از کشور نیستیم افزود: هم اکنون هیچ ایرانی تصور نمی کند برای عمل قلب یا چشم باید به خارج از کشور سفر کند اما چنانچه مهاجرت با همین سرعت ادامه پیدا کند در آینده بسیار نزدیک ممکن است به وضع دهه‌های گذشته دچار شویم و این یعنی تهدید حیات جامعه ایرانی!

فرخ زاده با اشاره به لجام گسیختگی فضای مجازی به نقش برخی سایت ها و پیج ها در مهاجرت نیروهای نخبه و تبلیغات گسترده در این زمینه داشته و افزود: عمدتا فضا را جوری نشان میدهند که فرد علاقه مندی های خود را در کشور را رها کند و به آنجا برود درحالی که مهاجرت نیز مشکلات عدیده ای دارد.

او دعوتنامه هایی که از طرف شرکتهای داخلی و با حمایت‌های خارجی به سمت پزشکان ارسال میشود را در این تصمیم موثر دانست و افزود: چنانچه فرصت های بین المللی را خود کشور برای این عزیزان فراهم کند این دعوتنامه ها اعتبار خود را از دست خواهند داد.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه پدیده مهاجرت مخصوص پزشک، دندانپزشک و داروساز نیست بلکه سایر حرَف پزشکی مانند ماما، پیراپزشک، فیزیوتراپ و بینایی سنج و سایر شاغلین، این حرفه در زمره مهاجرین قرار دارند افزود: سختی کار به دلیل افزایش حجم بیماران و عدم رضایت از دریافتی ها موجب وضعیت نامناسب نیروی انسانی شده است.

فرخ زاده تاکید کرد: اغلب فقط جنبه اقتصادی و معیشتی برای مهاجران نیز مطرح نیست و حفظ شأن و کرامت شغلی و علمی و میزان اهمیت جامعه به این حرفه مقدس در این تصمیم اثرگذار است و وظیفه همگان این است که تلاش کنند تا مهاجران، در ایران بمانند و در کشور خودشان، ارائه خدمات کنند.

فرخ زاده در پایان حفظ شأن و کرامت علم و جامعه پزشکی، تسهیل فضای کسب و کار و وضع تعرفه‌های واقعی مانند سایر اقشار به ویژه برای متخصصین جوان، اجرای قوانین و اسناد بالادستی حوزه سلامت، ارائه بسته‌های تشویقی به فارغ التحصیلان جوان برای افزایش ماندگاری در کشور و مناطق محروم، بهبود وضعیت دانشجویان و دستیاران جهت ادامه تحصیل و بازنگری اساسی در نظام بیمه و حمایت از بیماران، همچنین ایجاد فضای تعامل بین المللی برای آنها را از راهکارهای جلوگیری از مهاجرت جامعه پزشکی دانست.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه