در نشست ستاد توزیع دارو استان مطرح شد؛
پیگیری راهکارهای رفع چالش های تامین و توزیع دارو در فارس
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان لزوم تقویت تعامل شرکت های دارویی با داروخانه ها گفت: زمینه سازی این تعامل با اعلام توزیع برخی داروها به بخش خصوصی که در گذشته تنها مختص داروخانه های دولتی یا شبه دولتی بود، آغاز شده است.
، در راستای رفع مشکلات تامین و توزیع دارو استان فارس، ستاد توزیع دارو در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد.
در این جلسه، معاون غذا و داروی دانشگاه، ضمن تشکر از شرکت های پخش دارو برای تعامل مناسب با دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه تامین دارو، به ویژه داروهای خاص؛ بر لزوم پیگیری وصول بدهی شرکتهای پخش تاکید کرد و گفت: یکی از چالشهای اصلی، تاخیر در پرداخت مطالبات دانشگاه از سوی بیمه ها و در نتیجه بدهیهای انباشته شده بیمارستان ها و مراکز درمانی به شرکتهای پخش دارو است که باعث کندی در تأمین برخی اقلام دارویی شده است؛ در این راستا، معاونت غذا و دارو اقدامات عملی ارزشمندی انجام داده و با تعامل با سایر مسوولان دانشگاه، بخشی از مطالبات شرکت ها پرداخت و سایر مطالبات شرکت ها نیز پیگیری می شود.
محمدجواد خشنود با اشاره به کمبود در زمینه تامین برخی داروهای ضروری در دی ماه گفت: در همین راستا برنامهای جامع شامل افزایش همکاری با شرکتهای پخش و تنظیم دقیقتر سفارشات دارویی، برای رفع این کمبودها تدوین شد.
او با بیان لزوم تقویت تعامل شرکت های دارویی با داروخانه ها گفت: زمینه سازی این تعامل با اعلام توزیع برخی داروها به بخش خصوصی که در گذشته تنها مختص داروخانه های دولتی یا شبه دولتی بود، آغاز شده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعال تر شدن کمیته رفع اختلافات داروخانه ها با شرکت های دارویی با محوریت معاونت غذا و دارو و انجمن داروسازان، توزیع منصفانه و عادلانه داروها از سوی شرکت های دارویی، نظارت بیشتر شرکت ها بر عملکرد ویزیتورها در تعامل با داروخانه ها، سرعت بیشتر توزیع دارو، توزیع مویرگی و به ویژه توزیع دارو در شهرستان های مرزی با سایر استان ها، از دیگر محورهای مورد تاکید معاون غذا و داروی دانشگاه در این ستاد بود.
خشنود سلامت و آرامش بیماران را اولویت اصلی مسوولان دانشگاه دانست و ابراز امیدواری کرد با افزایش هماهنگی و تلاش، روند تأمین و توزیع داروها بهبود یابد.
محمدعظیم رأفت سرپرست مدیریت دارو، فرآورده های بیولوژیکی و مواد نیز در این نشست بر تأمین بهموقع داروهای حیاتی همچون داروهای شیمیدرمانی، متابولیک، آنتی دوت ها و اقلام موجود در جعبههای اورژانس بیمارستانها تأکید داشت و گفت: هدف این اقدام، کاهش نگرانی بیماران و اطمینان از آمادگی مراکز درمانی برای ارائه خدمات است.
ملیحه امین صفایی رئیس اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل نیز دیگر عضو این ستاد بود که با اشاره به اهمیت تغذیه کودکان و نیاز خانوادهها به شیر خشک گفت: وضعیت توزیع این اقلام به ویژه در مناطق کمتر برخوردار مورد بررسی ویژه معاونت قرار گرفته است و تصمیماتی برای افزایش شفافیت در توزیع و رفع موانع موجود اتخاذ شده است.
محمد منفرد رئیس انجمن داروسازان استان فارس در این نشست با بیان مسایل مربوط به داروخانههای بخش خصوصی، از معاونت غذا و دارو و شرکتهای پخش درخواست کرد تا در زمینه حل این مشکلات اقدامات مؤثرتری انجام دهند.
کمبود برخی داروها، تأخیر در تحویل سفارشها از سوی شرکت ها و مسائل مالی داروخانه ها و شرکت ها و لزوم جلوگیری از سبد فروشی از سوی شرکت ها، از جمله موضوعات اصلی مطرحشده و مورد تاکید دکتر منفرد بود.
در ادامه این نشست مهدی خسروی سرپرست اداره نظارت بر واردات و صادرات دارو، بر لزوم توزیع منصفانه داروهای عمومی در سطح استان فارس تأکید و اظهار داشت تمامی مراکز درمانی و داروخانهها لازم است بتوانند به میزان کافی از این اقلام برخوردار باشند.
ارسال نظر