برگزیدگان شانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی معرفی شدند
مراسم پایانی شانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران - مبارک طی مراسمی در سالن اصلی تئاتر شهر برگزار شد و برگزیدگان این دوره جشنواره معرفی شدند. در این مراسم، مهدی شفیعی مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی از مرضیه برومند خواست تا دبیری هفدهمین دوره جشنواره را نیز برعهده بگیرد.
، اختتامیه جشنواره تئاتز عروسکی تهزان- مبارک عصر امروز در سالن اصلی تئاتر شهر با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از قران شروع شد.
مرضیه برومند در ابتدای برنامه به روی صحنه امد و مورد تشویق همگان قرار گرفت. برومند طی سخنانش گفت: چه چیزی بیشتر از هنر میتواند انسان را به خداوند نزدیک کند؟ برای رسیدن به خدا زبانهای مختلفی وجود دارد، و بعضیها زبان هنرمندان رو نمیفهمند و امیدوارم این زبان را بیاموزند و بفهمند! او با اشاره به درگذشت داود رشیدی گفت: باز هم خداوند را شکر میکنیم که اندوه و غم را ذر تقدیر قرار میدهد و این هم از نعمتهاست که اگر نباشد انسان قدر خوبیها رو نمیداند... انسان بزرگی از میان ما رفت. انسانی که ستایشگر هستی بود و تا آخربن لحظه قدر هنر را میدانست.
در ادامه مراسم با پخش نماهنگی از زندهیاد داود رشیدی، برومند صحبتهای خود را تکمیل کرد و گفت: استاد من داود رشیدی، عاشق شادی بود و من هم از او اجازه گرفتم تا ما به شادیمان ادامه بدهیم.این جشنواره هم تمام شد و خوشحالم جشن ما توانست شادی و نشاط ایجاد کند. با شادپیمایی خودش در شروع، با عظمتی که خودم هم متعجب آن شده بودم، جشنواره ما توانست رنگ را به شهر خاکستریمان بیاورد و شهر از غبار و آلودگیهای فیزیکی پاک شد. من خیلی راضیام. با وجود همه کاستیها. و امیدوارم حسنهای این جشنواره را حفظ کنیم و کاستیهای آن را جبران کنیم.
دبیر شانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی گفت: از همه بچههای تئاتر عروسکی تشکر میکنم و رویشان را میبوسم. با همه سختیهایی که داشتید، از شما ممنونم. او گفت: امیدوارم این جشنواره مقدمهای شود برای این که در آینده برپاییاش را به بخش خصوصی بسپارند. در این بخش از مراسم، فاطمه معتمدآریا، بیمقدمه وارد صحنه شد. او در سخنانش گفت: همه عمر من با عروسک بوده و هیچ وقت از من جدا نشده است. آمدهام بگویم همه جوره با شما هستم! جشنوارهها پر از خوبی و بدی است و اینجا در جشنواره عروسکی، اجازه ما دست خودمان نیست؛ دست عروسکهاست. آنها تصمیم میگیرند و تصمیمشان را کمی دیر میگیرند! در ادامه مراسم، یک نمایش عروسکی موزیکال با عروسکگردانی معتمدآریا روی صحنه رفت. سپس پیام «علی مرادخانی» معاون امور هنری وزارت ارشاد و «مهدی شفیعی» رئیس مرکز هنرهای نمایشی پخش شد و برنامه بزرگداشت ددی بودامجی از هندوستان ریاست یونیما اجرا شد. در این بخش آتیلا پسیانی به روی صحنه آمد تا از ددی بودامجی تقدیر کند. او در سخنانش گفت: کار خیلی هیجان انگیزی بود. از جشنواره تشکر میکنم و خوشحالم دوستان زیادی مثل خانم برومند و خیلیهای دیگر دارم. دوستانی مثل جواد ذوالفقاری که دیگر نیست. در مارچ گذشته در دهلی، نمایشگاه بزرگی از آثار ایران گذاشتیم و کاری که انجام دادم اجرای تئاتر بود. از شما میخواهم بهخاطر هنرمندی که از دست دادیم، بلند شوید و یک دقیقه سکوت کنید.
در ادامه مراسم تجلیلی از بهروز غریبپور انجام شد که با پخش نماهنگی از صحبتهای مرضیه برومند و نمایش آثار وی همراه بود. مرادخانی، هنگامه مفید و محمود عزیزی برای تجلیل از بهروز غریبپور روی صحنه آمدند. غریبپور در سخنان خود به طعنه، به اتفاقات رخ داده در لغو کنسرتهای استان خراسان رضوی اشاره کرد. او اظهار داشت: هنر اساسا مترادف نام خداست. او با اشاره به دشواری کار هنرمندان ایرانی در جامعه امروز، به وضعیت کنونی نمایش عروسکی اشاره کرد و گفت: بعد از انقلاب نمایش عروسکی به شدت پیشرفت کرد و من ممنون کسانی هستم که کمک کردند نمایش عروسکی با قدرت، پا بگیرد. او در سخنانش به سابقه آشنایی و همکاری با مرضیه برومند اشاره کرد و از داود رشیدی یاد کرد. در بخش بعدی مراسم منیژه حکمت و فرشته طائرپور برای اهدای جایزه به روی صحنه آمدند. در این بخش هما جدیکار برای تلاش مستمر در حفظ نمایشهای ایرانی برنده جایزه ویژه شد. پوپک عظیمپور برای کار گروهی عروسکی، منیر مولویزاده برای همزاهی در برپایی نمایشگاه و ساخت عروسکهای مختلف و مرتضی اسدیمرام به خاطر ممارست در نمایش عروسکی قدردانی شدند. در این بخش فرشته طائرپور با اشاره به هنرمندان تئاتر عروسکی و شرکتکنندگان در جشنواره گفت: قدر خانم برومند را بدانید. جوانی جاودان در ایشان بزرگترین ارزش این جشنواره است و امیدوارم نگاه عمیق تئاتر عروسکی در سینمای کودک هم ایجاد شود. او سپس خطاب به معاون هنری وزارت ارشاد گفت: آقای مرادخانی برای این که به بخش خصوصی اعتماد کردید، ممنونم و امیدوارم از وجود مرضیه برومند بیش از این بهره ببریم.
در بخش دیگری از این مراسم منیژه حکمت طی سخنانش با اشاره به جایگاه کودکان و نوجوانان گفت: امیدوارم مسئولان قدر این بچهها را بدانند و برای اعتلای آینده این سرزمین تلاش میکنند.
فاطمه معتمدآریا هم با اشاره به فعالیتهای مستمر منیژه حکمت، مرضیه برومند و فرشته طائرپور برای کودکان و نوجوانان گفت: این سه زن به خاطر بچهها قول بدهند به فکر سلامتی خودشان باشند و بچههای عروسکی را هیچوقت تنها نگذارند.
در ادامه این مراسم برای اهدای جوایز بخش بینالملل، زهرا صبری و امیر اردلان به روی صحنه آمدند. در این بخش جوایز به گزوه تئاتر اودیسه روسیه ، گروه هندی نمایش بازتاب حقیقت ددی بودامجی اهدا شد. نمایش شیرین از افغانستان، ترانهای از ماه و خوزشید از لهستان، نمایش نویسنده از هلند نیز از دیگر برندگان این بخش بودند. در بخش نمایش خیابانی و فضای باز، امیرحسین شفیعی برای آسمان آبی رباتها، نسرین فاتح و عبدالرضا محمدینژاد برگزیده شدند. گروه صورتی، اپرای عروسکی، نمایش اکو، بیست و یک، پرواز هفت و چهل و پنج دقیقه، چه کسی گربه را جابجا کرد، دایره، رویای شب نیمه تابستان، زرد قناری، غول بزرگ مهربون از دیگر برگزیدگان جشنواره بودند. مهدی شفیعی در این بخش گفت: خیلی خوشحالم که مراسم پایانی جشنواره شانزدهم با انرژی برگزار شد و سپاسگزارم از خانم برومند ضمن آن که همه ما عزادار زندهیاد داود رشیدی هستیم.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی گفت: جشنواره شانزدهم متفاوتتر از گذشته بود و این در کیفیت آثار و حضور مخاطب و بخش بینالمللی آن هویدا بود که دلیل عمدهاش بهخاطر فعالیت خانم برومند بود. او در پایان گفت: برای دبیری جشنواره هفدهم تئاتر عروسکی نیز از خانم برومند خواهش میکنیم که این مسئولیت را بپذیرد. فاطمه معتمدآریا در پایان مراسم از حاضران خواست تا برای بهبود حال دنیا فنیزاده عروسکگردان مشهور ایرانی و فرزند زندهیاد پرویز فنیزاده که درگیر یک بیماری شده است، دعا کنند.
ارسال نظر