شماره هفتم «شهرنامه» منتشر شد
هفتمین شماره از نشریه «شهرنامه» با گفتارها و یادداشت هایی از لاله اسکندری، مرضیه برومند، کمند امیرسلیمانی، محمدعلی پورمختار، نمایندگان مجلس و اعضای شورای شهر تهران منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری موج، در شماره جدید دو هفته نامه "شهرنامه" چندین پرونده رسانه ای تحلیل و بررسی شده است که از جمله آنها می توان به حادثه پلاسکو، گورخوابی و تاثیر مرحوم هاشمی رفسنجانی در توسعه شهری اشاره کرد.
شهرنامه در پرونده پلاسکو سراغ دو عضو شورای شهر تهران رفته و از آنها پرسیده است که "آیا متخصص نبودن برخی اعضای شورا، در چنین حوادث تلخی تاثیرگذار است؟ " ابوالفضل قناعتی عضو هیات رئیسه شورای شهر در پاسخ گفته است "اصلا ربطی ندارد و نیاز نیست همه اعضا متخصص امور شهری باشند. شهر ما هم نیاز به نمایندگان ورزشکار دارد و هم به هنرمند و مهندس و معمار. "
در این پرونده، اقبال شاکری رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران نیز با تمجید از نهادهای درگیر مدیریت بحران از جمله شهرداری تهران و وزارت کشور گفته است "عملیات مهر بحران عالی بود. در این شرایط درست نیست که به متخصص نبودن برخی افراد در شورای شهر انتقاد کنیم و باید حواسمان باشد که اخلاقیات مثل ساختمان پلاسکو فرو نریزد. "
گفتگو با مهدی زارع زلزله شناس از دیگر بخش های این پرونده است که وی به موضوع بحران مدیریت در حوادثی شبیه پلاسکو اشاره کرده و گفته "ساختمان پلاسکو نمادی از ساختمان های تجاری قدیمی و فرسوده است. اطلاعات اولیه موجود از بناهای بلند مناطق ۱ تا ۵ و منطقه ۲۲ تهران نشان می دهد استانداردهای ایمنی در این بناها و مجتمع های مسکونی بلندمرتبه در سطح بالایی نیست و به خاطر ناپایداری زمین امکان زمین لغزش و خطرات دیگر ازجمله سیل در برخی از این مناطق وجود دارد. اما درباره حادثه پلاسکو جالب است که هیچ یک از خطرات اشاره شده، وجود نداشت! بنابراین نیاز به تحلیل واقع بینانه درباره تک تک ساختمان های تهران است. "
پرونده دیگری که در شماره هفتم شهرنامه منتشر شده، درباره نقش هاشمی رفسنجانی در توسعه فضای شهری مدرن در ایران است که در این پرونده گفتارها و یادداشت هایی از محسن هاشمی فرزند مرحوم رفسنجانی، احمد حکیمی پور، اسماعیل دوستی و محمدمهدی تندگویان از اعضای شهر تهران و نیز حسین کمالی مشاور مرحوم رفسنجانی در مجمع تشخیص مصلحت نظام و دکتر میثم بصیرت استاد دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران به چشم می خورد.
در دیگر صفحات شماره جدید شهرنامه تیترها و سوژه هایی در حوزه های آی تی، شهر آرمانی، فرهنگ و هنر، شهر، محیط زیست و میراث فرهنگی منتشر شده است که می توان به این موارد اشاره کرد: "بچه ها در شهر گم شده اند" درباره شهر سلامت و امن برای کودکان، "ربات های شهر صنعتی شده ایم" در گفتگو با کمند امیرسلیمانی درباره سبک زندگی شهری، "کارآگاه شمایید" با موضوع گزارش پشت صحنه سریال پیکسل، "بفرمایید جای پارک" درباره ایجاد فضاهای پارک مدرن با استفاده از فناوری های نوین آی تی، "خاطره انگیزترین خیابان پایتخت" در گفتگو با احمد مسجدجامعی درباره تاریخچه خیابان انقلاب، "تاریخ می لرزد" با تاکید بر مقاوم سازی بناها و سازه های تاریخی کشور، "درام گور و منشور" با موضوع گورخوابی و منشور حقوق شهروندی.
از جمله صفحات شهرنامه در شماره هفتم، صفحه ورزشی است که به نقش مرحوم هاشمی رفسنجانی در توسعه ورزش اختصاص دارد و با تیتر "شناگر ماهر" منتشر شده است. در صفحه حقوقی هم با موضوع "مسئول ایمن نبودن شهر کیست" یادداشت هایی از محمدعلی پورمختار عضو کمیسیون حقوقی مجلس با تیتر "شهرها دوستدار کودکان نیستند"، هدایت الله خادمی نماینده مردم ایذه با تیتر "تخلیه غیرمجاز زباله و نخاله جریمه دارد"، محمدعلی کاظمی نایب رئیس کمیسون قضایی و حقوقی مجلس با تیتر "ایمن سازی پول نمی خواهد بلکه فکر می خواهد" و سلمان خدادادی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با تیتر "تاریکی جرم زا است" به چشم می خورد.
در صفحه آخر شهرنامه نیز مصاحبه ای از لاله اسکندری با عنوان "اسمم را دوست دارم، شهرم را نه" منتشر شده و او گفته است "تهران دیگر مانند گذشته ها نیست و همین باعث شده من مانند قبل خوشحال نباشم. اینجا دیگر بوی قدیم ها و ساختمان های قدیمی را نمی دهد. نمی دانم چرا ساختمان ها این شکلی شده اند. "
گفتنی است دوهفته نامه شهرنامه به صاحب امتیازی و مدیرمسئولی مهدی جابری و با شعار "شهروندمحوری" منتشر می شود.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر