پخش تیزر فیلم در سیما داستان خودش را دارد
رسانه ملی، سلیقه شخصی و سینمای بینوای ایران
رییس رسانه ملی به گونه ای در مورد اخذ مجوز جداگانه برای پخش تیزر فیلم ها از تلویزیون صحبت می کند که گویی مجوز ارشاد فاقد ارزش و اعتبار است.
خبرگزاری موج-فرهنگ و هنر:رسانه ملی بنا به نامی که بر پیشانی دارد رسانه ای است متعلق به تمامی ملت ایران.پس باید امکانات آن در اختیار تمامی ملت ایران قرار بگیرد و برنامه هایش هم آنقدر تنوع داشته باشد که درصد بالایی از مردم به جای هر کانال ماهواره ای پای برنامه های رسانه ملی بنششینند.اما با کمال تاسف می بینیم نه تنها این دو مهم اتفاق نمی افتد بلکه روز به روز بر محدودیت های دست و پاگیر و بیهوده ای که در این رسانه است افزوده می شود تا هر کسی را که نامی از هنر شنیده از این دستگاه فراری کند.
پرده جدید چنین اقداماتی را در سخنان اخیر آقای عسگری رییس سازمان صدا و سیما دیدیم. با وجود محدودیت های عجیب و غریب سازمان صدا و سیما در پخش تیزر فیلم ها که همیشه مورد اعتراض سینماگران بوده است و تقصیر این موضوع معمولا به گردن مدیران میانی سازمان و سلیقه آن ها می افتاد، آقای عسگری در جدیدترین مصاحبه خود در مورد مساله پخش تیزرفیلم های سینمایی گفته است: تبلیغات فیلمهای سینمایی که استانداردهای قابل قبول رسانه ملی را داشته یا بدآموزی و مشکلی نداشته باشد، در حجم بسیار بالا پخش میشود.اگرچه تبلیغات فیلمهایی که سطح فرهنگی پایینتری دارند و چندان مفید نیستند نیز پخش میشود و حتی ممکن است تبلیغ اینگونه فیلمها در قالب زیرنویس تلویزیونی و پخش رادیویی تا صد مرتبه تکرار شود اما فیلمهایی که در سطح قابل قبول قرار میگیرند تا 500 مرتبه نیز تبلیغ شوند؛ بنابراین ما به همه فیلمهای سینمایی با توجه به کیفیتشان کمک میکنیم مگر آنهایی که دیگر واقعا قابل قبول نیستند.
وی با بیان اینکه رسانه ملی مرجع مشخص و مستقلی برای گزینش فیلمها دارد، افزود: رسانه ملی فیلمهایی را که مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را دارند، برای پخش تبلیغاتشان از صدا و سیما مجددا گزینش و بررسی میکند هرچند برخی از این آثار کیفیت ندارند اما سعی داریم به تعداد بیشتری از فیلمهای سینمایی کمک کنیم، به هر حال تعدادی از فیلمها نیز قابل قبول رسانه ملی و ارزشی نیست لذا برای آنها تیزر مجانی پخش نمیکنیم، اما برای فیلمهای با کیفیت و ارزشیتر تا 500 مرتبه رایگان تبلیغ کردهایم.
نکته جالب اینجا است که سازمان صدا و سیما به گفته آقای عسگری فیلم هایی را که مجوز ارشاد دارد، برای پخش تیزر مجددا گزینش می کند. آیا سازمان صدا و سیما ارگانی فرهنگی و منفک از سایر ارگان های متولی فرهنگ و هنر این کشور است؟یا خدایی نکرده نکند اعضای شوراهای متعدد صدور پروانه نمایش و ساخت که در میانشان فقیه و حقوقدان و هنرمند وجود دارد صلاحیت صدور پروانه ساخت و نمایش برای محصولات فرهنگی هنری را ندارند که باید تلویزیون مجوز مجددی به فیلم ها بدهد؟
سوال مهم دیگر این است که چه کسانی در سازمان صدا و سیما این مجوزها را صادر می کنند؟ آیا مثل ارشاد ترکیبی از هنرمندان و افراد آگاه به شرایط اجتماعی و مسائل شرعی در سطح کلان در تلویزیون تصمیم گیر هستند یا انجام این مهم بر عهده تعدادی کارمند پشت میز نشین گذاشته شده است که تنها با نگاهی به فیش حقوقی خود در این زمینه ها تصمیم گیر هستند؟
مدت ها است این سو رفتارها نسبت به سینما در تلویزیون وجود دارد و راهی هم برای برون رفت از آن به نظر نمی آید. البته کم توجهی رسانه ملی به فیلم های ایرانی که در سالن های سینما اکران شده اند و مخاطبان زیادی چشم انتظار دیدن آن از رسانه ملی هستند و پخش سریال های سطحی کره ای برای با چندم از رسانه ملی و پخش با سانسور فیلم های ایرانی مثل «هامون» و «بوی پیراهن یوسف» نمی توان انتظار داشت در زمینه نمایش تیزر تبلیغاتی فیلم ها عدالت بطور کامل بین اهالی سینمای ایران رعایت شود.
امید است رسانه ملی توج بیشتری به این موارد داشته باشد و با راهکارهای مناسبی بتواند هم اعتماد جامعه هنری را دوباره به دست بیاورد و هم مخاطبان را با خود آشتی دهد در غیر این صورت باید شاهد ریزش و بی اعتمادی بیش از پیش مخاطبان خود باشد.
ارسال نظر