English

پخش «آرشیو جادویی» مارکز

تلویزیون مکزیک برای اولین‌بار فیلم مستند «گابریل گارسیا مارکز» را به مناسبت سومین سالگرد درگذشت این نویسنده مطرح کلمبیایی پخش می‌کند.

پخش «آرشیو جادویی» مارکز

به گزارش خبرگزاری موج، «جورنادا» نوشت: مستند «آرشیو جادویی» که به گنجینه فرهنگی «گابریل گارسیا مارکز» پرداخته، به مناسبت سومین سالروز درگذشت این نویسنده و روزنامه‌نگار برجسته کلمبیایی از شبکه ۲۲ تلویزیون مکزیک به روی آنتن می‌رود.

این فیلم ۵۲ دقیقه‌ای را «گابریل سانتادر» کارگردانی کرده و پیش‌تر از تلویزیون کلمبیا پخش شده است.

«آرشیو جادویی» در واقع روایتی است از آرشیو عظیم «گابو» در مرکز «هری رنسم» دانشگاه تگزاس. مستند «سانتادر» شخصیت این رمان‌نویس، روزنامه‌نگار و فیلمنامه‌نویس را از ابعاد فردی و اجتماعی تحلیل کرده است. در این فیلم، ‌مدارک، ‌دست‌نوشته‌ها،‌ عکس‌ها و یادگاری‌های باقی‌مانده از «مارکز» که در مرکز «رنسم» نگهداری می‌شود، به نمایش درمی‌آید تا مخاطبان دیدی همه‌جانبه نسبت به فعالیت‌های او پیدا کنند.

در مستند «آرشیو جادویی» همچنین نظرات کارشناسانی چون «خوزه مونتلونگو» محقق مکزیکی، «استفن انیس» رئیس مرکز «هری رنسم»،‌ «النا پونیاتوسکا» نویسنده و دانشجویان «گارسیا مارکز» درباره این مجموعه و کارهای نویسنده «صد سال تنهایی» آمده است.

نوشته‌های «گابو» درباره «صد سال تنهایی» و ۹ کتاب دیگر او در این آرشیو موجود است. چرک‌نویس متن سخنرانی «مارکز» هنگام دریافت جایزه نوبل ۱۹۸۲، ۲۰۰۰ نامه از او که به افراد مطرحی چون «کارلوس فوئنتس» نویسنده فقید مکزیکی و «گراهام گرین» رمان‌نویس آنگلیسی نوشته شده‌اند، از دیگر بخش‌های این مجموعه هستند. اکثر این مطالب به زبان اسپانیولی نوشته شده‌اند. دانشگاه تگزاس قصد دارد بخشی از این نوشته‌ها را دیجیتالی کند و در دسترس علاقه‌مندان قرار دهد.

مرکز «هری رنسم» دانشگاه تگزاس که در شهر «آستن» واقع است، آرشیوهای ارزشمندی ار دیگر چهره‌های شاخص ادبی همچون «جان اشتاین‌بک»، «ارنست همینگوی»، «تی. اس. الیوت»، «ساموئل بکت»، «خورخه لوییس بورخس»، «ویلیام فاکنر» و «جیمز جویس» را هم نگه‌داری می‌کند.

پخش «آرشیو جادویی» مارکز

«گابریل گارسیا مارکز» نویسنده بزرگ کلمبیایی سه سال پیش در یکی از روزهای نیمه ماه آوریل با زندگی وداع گفت. او 12 سال پایانی عمرش را با سرطان غدد لنفاوی جنگید و در سال‌های آخر درگیر زوال عقل و آلزایمر شده بود . وضعیت بد سلامتی او طی سال‌های آخر، جامعه ادبیات و روزنامه‌نگاری جهان را متأثر و مرگ او کتاب‌دوستان بی‌شماری را در سرتاسر دنیا اندوهگین کرد .

«مارکز» که از مشهورترین نویسندگان آمریکای لاتین به حساب می‌آمد، ششم مارس 1927 در آرکاتاکای کلمبیا متولد شد. «گابو» زمانی که در دانشگاه ملی کلمبیا رشته حقوق می‌خواند، به طور جدی وارد کار روزنامه‌نگاری شد. این نویسنده اولین اثر داستانی خود را در سال 1947 در روزنامه «ال اسپکتادور» چاپ کرد. از آن پس هفت سال برای نگارش اولین رمان کوتاه خود تحت تأثیر نویسندگانی چون «ویلیام فاکنر» و «ویرجینیا وولف» وقت صرف کرد. «طوفان برگ» سرانجام در سال 1955 به چاپ رسید و سپس شاهکار او «صد سال تنهایی» در سال 1967 روانه بازار کتاب شد .

«مارکز» در طول عمرش به نوشتن ادامه داد و آثاری را چون «پاییز پدرسالار» (۱۹۷۵) و «عشق سال‌های وبا» (۱۹۸۵) که از معروف‌ترین رمان‌هایش هستند، خلق کرد. این نویسنده کلمبیایی شانس این را داشت که در زمان حیاتش به موفقیت مالی برسد و مورد تحسین منتقدان ادبی قرار گیرد؛ اتفاقی که برای خیلی از همتایان او رخ نمی‌دهد . «گابو» را پس از «میگوئل سروانتس» نویسنده قرن هفدهمی «دن کیشوت»، محبوب‌ترین نویسنده اسپانیولی‌زبان می‌دانند. علاوه بر محبوبیت ادبی، «مارکز» برای خلق سبک ادبی «رئالیسم جادویی» هم اعتبار بسیاری برای خود خرید. با این حال این‌ها تنها افتخارهای ادبی «مارکز» نیستند . او در هشتم دسامبر 1982 مهم‌ترین جایزه ادبی جهان، یعنی نوبل را به دست آورد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه