English

از سوی بنیاد ملی نخبگان؛

شناسایی برگزیدگان هنری کلید خورد

آیین‌نامه شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان هنری کشور به همت بنیاد ملی نخبگان به مرحله اجرایی درمی‌آید.

شناسایی برگزیدگان هنری کلید خورد

به گزارش خبرگزاری موج، علاقه‌مندان می‌توانند تا پایان مرداد ماه امسال با مراجعه به سامانه جامع اطلاعاتی بنیاد ملی نخبگان به نشانی http://portal.bmn.ir، ضمن نام‌نویسی در بخش «نام‌نویسی متقاضی» و انتخاب گزینه «هنری» در بخش «حوزه فعالیت»، اطلاعات خود را ارسال‌کنند.

برگزیدگان هنری در گروه‌های هشت‌گانه هنر، «هنرهای نمایشی»، «هنرهای تجسمی»، «هنرهای سینمایی»، «موسیقی»، «هنرهای سنتی»، «صنایع دستی»، «معماری و شهرسازی» و «هنرهای چندرسانه‌ای» و در دو رده «مستعد برتر هنری» و «سرآمد هنری» تعریف می‌شوند.

بر اساس اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، مستعد برتر هنری به فردی اطلاق می‌شود با استعداد ویژه ‌که فعالیت‌های هنریِ وی نشان‌ از آتیه درخشان هنری داشته باشد، ولی لازم است این استعداد به مدد لطف الهی، تلاش فردی و پشتیبانی مراجع ذی‌ربط، هرچه بیشتر از قوه به فعل درآید تا به «سرآمد هنری» تبدیل شود. مهم‌ترین شاخصه‌های شناسایی مستعد هنری عبارت است از «آثار هنری وی دارای نشانه‌هایی خلاقانه، نوآورانه، واجد ارزش‌های بدیع هنری و متفاوت با کار عموم باشد»، «آثار هنری او متعهدانه، اخلاق‌مدار و در مسیر تعالی انقلاب و آداب اسلامی ـ ایرانی باشد» و «جوان، در محدوده سنی ۱۵ تا ۴۰ سالگی باشد».

شاخص‌های شناسایی برگزیدگان هنری

برگزیدگان هنری بر اساس شاخص‌های «کسب افتخارات هنری (از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی و سایر نهادهای مرتبط)»، «کسب موفقیت در رویدادهای هنری در سطح ملی و بین‌المللی»، «آفرینش آثار بدیع»، «تخلق به اخلاق اسلامی و آداب ملی»، «داشتن فعالیت‌های برجسته پژوهشی، آموزشی، ترویجی، تبلیغی و شاگردپروری درحوزه هنری» و «داشتن پیشینه تحصیلی‌ و تخصص علمی در زمینه‌های مرتبط با هنر» شناسایی می‌شوند.

دریافت دست‌کم ۲۰۰ امتیاز از جدول ۱ (شیوه‌نامه شناسایی برگزیدگان هنری کشور) برای مستعدان ضروری است.

بر اساس این گزارش، «صرفاً فعالیت‌های مرتبط حوزه هنری مورد بررسی قرار می‌گیرند»،‌ «هر یک از مصادیق اشاره شده در شیوه‌نامه دارای امتیازی برای شناسایی افراد مستعد و سرآمد است و داشتن شرایط یک بند الزاماً به معنای برگزیدگی نیست» و «بدیهی است پس از بارگذاری مدارک توسط متقاضی، روند بررسی و امتیازدهی توسط کارگروه‌های تخصصی بنیاد آغاز شده و نتیجه آن در وقت مقتضی اعلام می‌شود». همچنین نتیجه بررسی‌های دقیق و کارشناسی کارگروه‌های تخصصی قابل تجدید نظر نیست.

تسهیلات و پشتیبانی

به منظور هدایت و تسهیل مسیر رشد و ارتقای مستعدان برتر هنری، تسهیلات «تسهیلات مادی برای بهره‌مندی از محضر استادان رشته‌های تخصصی هنری»، «اعتبار مالی برای‌ تأمین‌کمک‌هزینه "خلق آثار هنری"، "راه‌اندازی‌کارگاه‌های هنری"، "عضویت در مجامع هنری داخلی و خارجی"، "خرید آثار هنری"، "شرکت در مجامع هنری داخلی" و سایر موارد مشابه»، «درنظرگرفتن امتیاز در جدول جایزه‌های تحصیلی دانشجویان صاحب استعداد برتر»، «درنظرگرفتن امتیاز در جدول تسهیلات دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی» و «تسهیلات فرهنگی و رفاهی شامل کمک هزینه سفرهای زیارتی، گردش‌گری ملی، تسهیلات بیمه و مشابه آن» به نام «جایزه کمال‌الملک»، به‌گرامی‌داشت شأن هنری «مرحوم محمد غفاری (کمال‌الملک)»، به آنان اعطا می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه