معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی خبر داد:
آغاز بیست و هشتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی از فردا
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی در نشست خبری اعلام کرد: بیست و هشتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی، از فردا چهارشنبه اول شهریورماه سال جاری آغاز به کار میکند.
به گزارش خبرگزاری موج، بهمن نامور مطلق معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، ظهر امروز، در در نشست خبری بیست و هشتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی،گفت: در سالهای گذشته شاهد روند روبهرشد وضعیت نمایشگاهها بودهایم و روند برگزاری نمایشگاهها درحال توسعه است و خوشبختانه در سالهای اخیر تراز منفی نداشتهایم و در فروش و تجارت رشد داشتهایم. نمایشگاهها نقش مهمی در اقتصاد ایفا میکنند و ۱۵درصد گردشگری مالی صنایعدستی از طریق برگزاری نمایشگاههاست.
وی افزود: سعی کردهایم نمایشگاهها را تخصصی برگزار کنیم و در شکل جدید برگزاری نمایشگاهها B to B باشد و بازرگانان برای خرید محصولات صنایعدستی حضور داشته باشند.
نامورمطلق خاطرنشان ساخت: نمایشگاهها بخشی از برنامههای ما برای حمایت از صنایعدستی هستند و امیدواریم با توجه به تحولات صورتگرفته در فضای کشور شاهد رونق بهتر برگزاری نمایشگاه باشیم.
وی اظهار داشت: هدف اصلی ما از برگزاری نمایشگاه کم کردن وابستگی هنرمندان به دولت و در مقابل وابستگی به بازار و مردم است. باید بتوانیم صنایعدستی را به یک بازیگر مهم عرصه اقتصادی تبدیل کنیم و برای دستیابی به این مهم باید صنایعدستی بازارمحور بهجای صنایعدستی دولتمحور داشته باشیم. بنابراین برای دستیابی به این مهم باید صنایعدستی پوستاندازی کند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراثفرهنگی ادامه داد: ما نیاز به صنایعدستی داریم که بتواند در بازارهای جهانی پیش برود و برای حضور هر چه بهتر هنرمندان صنایعدستی در بازارهای جهانی نیازمند آنیم که هنرمندان بازارهای جهانی را بشناسند و این نمایشگاهها با همین هدف درحال برگزاری است. نمایشگاه ملی صنایعدستی تهران قدیمیترین و معتبرترین نمایشگاه صنایعدستی است و میتواند ما را در رسیدن به اهدافمان یاری کند.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه هر روز سه رویداد مهم خواهیم داشت و روزهای نمایشگاه هر روز به یک موضوع خاصی نامگذاری شده و برنامههای متعددی در این نمایشگاه داریم؛ برای مثال، در این نمایشگاه از خانم ماهنساء شهسواری، یکی از بانوان پیشکسوت صنایعدستی با بیش از ۱۰۰ سال سن، بهعنوان «مادر صنایعدستی» تجلیل میشود.
در ادامه این نشست، پویا محمودیان، مدیرکل دفتر صادرات معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، نیز در این نشست خبری، از قول مساعد حسن روحانی، رئیسجمهوری، برای بازدید از این نمایشگاه خبر داد.
مدیرکل دفتر صادرات معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، با اشاره به اینکه ادارهکل دفتر صادرات معاونت صنایعدستی تمام سعی خود را بهکار بست تا فضای بیشتری در اختیار شرکتکنندگان در این نمایشگاه قرار بگیرد، گفت: بهدلیل اینکه فضای کافی برای متقاضیان بیشمار در این نمایشگاه وجود نداشت، فقط توانستیم به استان اصفهان فضایی بهمساحت ۵۰ مترمربع بهعنوان جمعه بازار صنایعدستی این استان اختصاص دهیم و این امکان برای سایر استانها فراهم نشد.
وی افزود: با توجه به اینکه این نمایشگاه همزمان با بیستوششمین نمایشگاه فرش دستباف برگزار میشود، امیدواریم این تقارن باعث همافزایی بین بخشهای مختلف صنایعدستی و تولیدات هنرهایسنتی شود.
محمودیان ادامه داد: همچنین در این نمایشگاه در فضایی بهمتراژ بالغ بر ۲۰۰ مترمربع میزبان استانهای محروم هستیم که بهصورت رایگان در این نمایشگاه حضور دارند. خراسانشمالی، خراسانجنوبی، کهگیلویهوبویراحمد، سیستانوبلوچستان، کردستان، هرمزگان، کرمان و مناطق مرزنشین آذربایجانغربی و در بخشی دیگر نیز هنرمندانی از استان قم در این فضا مهمان ما هستند.
وی خاطرنشان ساخت: بر اساس قولی که سال گذشته داده بودیم برگزیدگان بیستوهفتمین نمایشگاه صنایعدستی با ۵۰ درصد تخفیف در این نمایشگاه ثبتنام و پذیرش شدهاند.
مدیرکل دفتر صادرات معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراثفرهنگی، در ادامه تصریح کرد: در این نمایشگاه، با ۲۰درصد تخفیف ۳۷ غرفه به تولیدکنندگان با بستهبندیهای معتبر اختصاص داده شده است، ضمن اینکه فضایی اختصاصی به روستاهای محل اجرای طرح ضربتی اشتغال اختصاص یافته و با توجه به ثبتجهانی شهر یزد و در پیش رو بودن رویداد «تبریز۲۰۱۸» فضاهای اختصاصی برای دو استان آذربایجانشرقی و یزد تدارک دیده شده است.
وی در مورد شیوه نرخ گذاری در نمایشگاه نیز گفت: «سه نفر از همکاران اتحادیه صنف صنایعدستی استان تهران عضو این کمیته هفت نره هستند تا نظارتهای لازم را درخصوص قمیت عرضه کالاها اعمال کنند.»
محمودیان اضافه کرد: همچنین یک فضای ویژه برای آموزش کودکان در این نمایشگاه و فضایی کاملاً ویژه به ”خانه ایرانی“ اختصاص داده شده که صفر تا صد این خانه از نماها و چیدمانهای صنایعدستی و هنرهای سنتی است و امیدواریم در نمایشگاههای بعدی خانه بزرگتری ایجاد شود.
وی در مورد بازدید و خرید هیئتهای خارجی از این نمایشگاه افزود: در بیستوهفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی در سال گذشته یک هیئت خارجی از هلند برای خرید محصولات به این نمایشگاه آمد، اما امسال هیئتهای خارجی ایرانیان مقیم کانادا حضور خواهند داشت.
در بخش دیگری از این نشست، علی حاجیشیزری، مدیرکل توسعه و ترویج معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، گفت: هنرمندانی که قصد مشارکت در چهاردهمین مسابقه نشان ملی را دارند، که در آبانماه برگزار میشود، میتوانند مشاورههای لازم را در حاشیه برگزاری این نمایشگاه کسب کنند.
وی افزود: رونمایی از کتاب قلمزنی یکی دیگر از برنامههای جانبی بیستوهشتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی است.
فریدون میرزالو، مدیرکل حمایت از تولید معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، نیز در ادامه این نشست خبری گفت: در این نمایشگاه فضایی برای عرضه آثار تولیدی روستاهای طرح ضربتی اشتغال درنظر گرفته شده و این آثار در غرفههای مخصوصی بهنمایش درمیآیند و هر اثر با مشخصات تولیدکنندهاش بهنمایش گذاشته میشود.
وی خاطرنشان ساخت: با هدف رونق و توسعه بستهبندی صنایعدستی، واحدهای تولیدی با بستهبندی برتر با تخفیف ویژه در این نمایشگاه حضور مییابند.
میرزالو همچنین تاکید کرد: بهمنظور کنترل کالاهای ورودی بهنمایشگاه، شش گروه ارزیابی از امروز در نمایشگاه مستقر شدند تا از ورود کالاهای فاقد هویت ایرانی و کالاهای کشورهای خارجی به این نمایشگاه جلوگیری شود.
ارسال نظر