English

جشنواره فیلم فجر رسما آغاز به کار کرد

سی و ششمین جشنواره فیلم فجر با شروع آیین افتتاح و با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رسما آغاز به کار کرد.

جشنواره فیلم فجر رسما آغاز به کار کرد

به گزارش خبرگزاری موج، مراسم افتتاحیه سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر با اجرای احسان کرمی در سالن همایش‌های برج میلاد شروع شد.

این مراسم معارفه با سی دقیقه تاخیر، راس ساعت ۱۹ و پس از سرود جمهوری اسلامی و پخش تلاوتی از آیات قرآن کریم آغاز شد.

جشنواره فیلم فجر

از جمله چهره های حاضر در مراسم می‌توان به محمد علی نجفی، اکبر عبدی و متوجه منوچهر اسماعیلی که به پاس سال ها فعالیت شان تقدیر می‌شوند و نیز سعید راد، سیامک اطلسی، بهرام رادان، مصطفی کیایی، هومن سیدی، نوید محمدزاده، مهدی پاکدل، رسول صدرعاملی، سیف الله صمدیان، پژمان بازغی، کامبیز دیرباز و همچنین سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدرضا صالحی امیری وزیر اسبق وزرات فرهنگ و ارشاد و رییس کمیته ملی المپیک، صادقی نماینده مجلس، محمد مهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، حبیب ایل بیگی و علیرضا رضاداد می توان اشاره کرد.

ابتدای مراسم با پخش کلیپی به صدای پرویز پرستویی و مناسبت شهادت حضرت فاطمه (س)همراه بود و پس از آن ابراهیم داروغه زاده دبیر جشنواره ضمن خوشامدگویی گفت: جشنواره که دو سه سالی است به صورت ملی برگزار مبشود، ادای دین سینمای ایران به انقلاب و آرمانی هایی همچون عدالت و حق مداری است. این افتتاحیه را به روح شهدای هشت سال دفاع مقدس تقدیم می کنم که از آرمان های مردم دفاع کردند.

ابراهیم داروغه‌زاده در مراسم گفت: در همین آغاز جشنواره فیلم فجر را به شهدای هشت سال دفاع مقدس تقدیم می‌کنم که با خون پاک خود این انقلاب و امنیت را برایمان به یادگار گذاشته‌اند.

احسان کرمی بعد از صحبت‌های داروغه‌زاده اظهار کرد: متاسفانه هنوز هموطن‌های ما در کرمانشاه در چادر زندگی می‌کنند و هر روز شاهد مرگ کودکانی در چادرها هستیم. به نظرم فقط جامعه هنری کشور می‌توانند کمک کنند که این تعداد تا عید نوروز حداقل کانکسی برای زندگی داشته باشند.

سپس هیئت داوران بخش‌های مختلف سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر در ویدیویی معرفی شدند.

بعد از معرفی هیئت داوران نوبت به فیلم‌ها رسید که آنها نیز در ویدیویی جداگانه معرفی شدند.

در ادامه ویدیویی از هنرمندانی که طی یکسال گذشته از دنیا رفته‌اند، نمایش داده شد.

سپس مراسم نکوداشت علی معلم با حضور خانواده وی، عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی، فرشته طائرپور و ابراهیم داروغه‌زاده برگزار شد.

آذر معماریان همسر مرحوم علی معلم بعد از دریافت لوح بزرگداشت علی معلم بیتی از حافظ خواند.

امید معلم بیان کرد: امسال به خودم می‌گفتم که چطور می‌توانم بدون پدرم در جشنواره فیلم فجر حضور یابیم؛ اما خاطرم هست که پدرم می‌گفت همیشه راهش را ادامه بدهیم و خسته نشویم.

عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم گفت: ماه بهمن برای ما یادآور دو چیز است، جشن انقلاب اسلامی و جشن سینمای ایران. به همه خانواده سینما تبریک می‌گویم. سینمایی که در طی سالهای انقلاب افتخارات بسیاری را برای کشورمان به ارمغان آورد؛ سینمایی که هنوز هم این مسیر را ادامه می‌دهد و برایمان افتخار آفرین است. سینمایی که می‌خواهد این پیام را به دنیا مخابره کند که می‌توان سینمایی انسانی، شاعرانه، متفکرانه و قصه دار داشت. سینمایی که در پشت خود حافظ‌ها، مولانا‌ها و سعدی‌ها را دارد. امروز هم سینمای ایران با این چهار رکن جلو می‌رود. به امید موفقیت روزافزون سینمای ایران.

سپس مراسم بزرگداشت محمد علی نجفی با حضور وی، ابراهیم حقیقی و منوچهر شاهسواری برگزار شد.

محمدعلی نجفی ضمن دریافت لوح برزگداشت خود اظهار کرد: 47 سال پیش زمانی که در خانواده‌های مذهبی کمتر می‌شد از سینما سخن به میان آورد، وارد این حوزه شدیم و با کمک آقای انوار سربداران را نوشتیم.

دومین مراسم بزرگداشت افتتاحیه سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر برای منوچهر اسماعیلی برگزار شد. در ابتدای این بزرگداشت ویدیویی از منوچهر اسماعیلی به نمایش در آمد.

سپس سعید راد و ابوالحسن تهامی روی صحنه آمدند و از منوچهر اسماعیلی تجلیل کردند.

منوچهر اسماعیلی خاطر نشان کرد: سلام، بر همه فیلم‌ها و شما سلام کردم و امشب جواب دادید. جای دارد که به سهم خودم از علی معلم یاد کنم که یکسالی است که در بین ما نیست. زیاد وقتتان را نمی‌گیرم، حال خوشی‌ هم ندارم، بعد از دید این صحنه‌ها از فیلم‌هایی که کار کردم تواند ایستادن هم ندارم.

ابولحسن تهامی نیز گفت: منوچهر اسماعیلی از نوابق کار دوبله است. من افتخار این را داشته‌ام که 60 سال در کنار او باشم و از او بیاموزم. هنرمند معروف جهانی که او به جای آن‌ها صحبت کرد، وقتی به ایران آمدند، گفتند فکر نمی‌کردیم به زبان فارسی بتوانیم صحبت کنیم، آنها شگفت زده شده بودند که چقدر صدای استاد اسماعیلی، شبیه صدای آنها بود. استاد منوچهر اسماعیلی به من و بسیاری آموخت، درود بر این استاد.

سعید راد نیز درباره منوچهر اسماعیلی اظهار کرد: وقتی گفتند که درباره منوچهر اسماعیلی صحبت کنی، من به سالهای بسیار دور رفتم. رفتم به زمانی که فیلم‌ها دوبله می‌شد و می‌خواستم صدای خودم را دوبله کنم، رفتم به اتاق دوبله و دیدم آنجا دنیای دیگری است. استاد اسماعیلی را نمی‌توان با حرف و واژه از او قدردانی کرد. آرزوی سلامتی دارم برای او.

در ادامه این مراسم ویدیو سرود«ای ایران» که اعضای خانه سینمایی چند سال گذشته آن را خوانده بودند و به سرود «ای ایران خانه سینما» معرف است به نمایش در آمد.

سپس اهدای جوایز بخش مسابقه تبلیغات سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر آغاز شد و هیئت داوران این بخش روی صحنه آمدند.

دیپلم افتخار طراحی نام‌واره (لوگو) به محمد روح‌الامین برای رگ خواب و خفگی اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین آنونس به مسعود رفیع‌زاده برای فیلم خفگی تقدیم شد.

سیمرغ بلورین بهترین عکس به جواد جلالی برای فیلم پریناز رسید.

سیمرغ بلورین بهترین پوستر به  بابک یادگاریان برای فیلم هجوم اهدا شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه