علی محمدی:
۸۴ نماینده از کشورهای مختلف در سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم حضور دارند
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: در سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم ۸۴ نماینده از کشورهای مختلف در این دوره از مسابقات حضور دارند.
به گزارش خبرگزاری موج، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی روز دوشنبه، ۲۷ فروردینماه در آستانه برگزاری بزرگترین رویداد قرآنی سی و پنجمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم اظهار کرد: در مورد قرآن و دین اسلام دو نظر وجود دارد برخی میگویند دین اسلام و قرآن به صورت فردی است و هر فردی در زندگی خود میتواند به دستورات دین اسلام به صورت فردی عمل کند.
وی یادآور شد: نظریه آنها بر این اساس است که دین اسلام احکام و دستوراتی در عرصه اقتصاد، اجتماع، سیاست، فرهنگ و... ندارد و نباید در این گونه مفاهیم ظهور و بروزی داشته باشد. ما براساس آیات قرآنی و سنت پیامبر اکرم (ص) این گونه سخنان را در مورد دین قبول نداریم بلکه معتقدیم دین اسلام برای فرد و جامعه است و این دو از هم جداشدنی نیست. دین اسلام هم به صورت فردی و هم به صورت جمعی برای افراد برنامه دارد.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با بیان اینکه دشمنان اسلام در صدد بودند که دین اسلام را از جامعه جدا کرده و به صورت فردی به مردم ارائه بدهند، تصریح کرد: اولین اقدام آنها برای رسیدن به این هدف این بود که کشورهای اسلامی را تجزیه کردند و برای رسیدن به اهدافشان افراد و مهرههایی را در کشورها قرار دادند که دستورات دین اسلام را به صورت فردی ارائه بدهند، از جمله این حکومتها میتوان به حکومت رضاخان، پسرش و یا آتاتورک در ترکیه اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین آنها آل سعود را به وجود آوردند که از نظر آنها دین هیچ کاری با سیاست، اقتصاد، فرهنگ و اجتماع ندارد. این اسلام، اسلام آمریکایی است که افراد نباید کاری به ظلم داشته باشند و نباید در مقابل ظلم مستکبران بایستند در حالی که قرآن میگویند یکی از وظایف مسلمانان این است که در برابر ظلم و استکبار بایستند.
محمدی با بیان این مطلب که مومن کسی است که در برابر ظلم بایستند و طرفدار عدالت باشد، یادآور شد: ما نباید نسبت به سرنوشت امت اسلامی بیتفاوت باشیم. برخی از ما این سوال را میپرسند که چرا از سوریه یا فلسطین حمایت میکنید؟ مسلمان واقعی باید ندای مظلوم را بشنود و نباید اجازه بدهد که فردی و یا کشور به فرد یا کشور دیگر ظلم و تعدی داشته باشد. اسلام آمریکایی دین را به گونهای تعریف میکند که هیچ آسیبی به سیاستهای آنها نرسد و بتوانند به اهداف و خواستههای نامشروع خود برسند. اسلام در دو جمله خلاصه میشود؛ ظلم نکنید و زیر بار ظلم نروید. حقیقت دین اسلام مقابله با ظلم و کفر است. یکی از دستورات قرآن و سیره پیامبر (ص) این است که همواره در برابر ظلم بایستیم و با مشرکان به مبارزه برخیزیم.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با اشاره به اینکه اسلام برای اقتصاد، سیاست، فرهنگ، فرد، جامعه و... برنامه دارد، ادامه داد: امیدواریم ما بتوانیم دین اسلام را در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی به نحو احسن پیاده کنیم. یکی از مشکلات جوامع اسلامی این است که به بخشی از آیات قرآن عمل نمیکنند و از آن فاصله گرفتهاند. برگزاری این مسابقات یکی از برکات نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ که از نمایندگانی ۸۴ کشور جهان اسلام در این مسابقات حضور دارند. شعار امسال مسابقات «یک کتاب، یک امت» است و این شعار جهت دارد برای مقاوت در جهان اسلام و ایستادگی در مقابل استکبار جهانی و نابودی رژیم صهیونیستی این شعار را در نظر گرفتهایم.
وی در ادامه افزود: اسرائیل غده سرطانی است که باید از بین برود و از بین رفتن این رژیم غاصب مهمترین دغدغه کشورهای اسلامی است. این وعده خداوند است که ظالم از بین میرود. همزمان با سیوپنجمین دوره مسابقات قرآن پنج مسابقه بینالمللی نیز برای دومین سال متوالی برگزار میشود. این از برکات نظام است که قرآن در بین جوانان و مردم رشد و نمو داشته است.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه با بیان این مطلب که همزمان با برگزاری مسابقات همایش پژوهشهای قرآنی نیز برگزار میشود، یادآور شد: این پژوهشها تحت عنوان استکبارستیزی در قرآن، سیره معصومین و گفتمان انقلاب اسلامی برای کشورهای خارجی و ایران برگزار میشود که ۱۱۱۵ مقاله به این همایش رسیده است که ۱۳۰ مقاله خارجی و مابقی از داخل است که امروز در قم شرکتکنندگان به رقابت میپردازند.
محمدی ادامه داد: در مسابقات طلاب امسال علاوه بر مسابقات حفظ و قرائت، تفسیر و خطابههای قرآن را نیز برگزار میکنیم و در مسابقات قرآنی دانشجویان شرکتکنندگان در رشته حفظ و قرائت به رقابت میپردازند. بانوان فقط در رشته حفظ و روشندلان در رشته حفظ و قرائت با یکدیگر به رقابت میپردازند. این مسابقات در سه استان تهران، قم و مشهد برگزار میشود. جهاد دانشگاهی، جامعةالمصطفی، بسیج و... در برپایی این مسابقات با سازمان همکاریهای زیادی را داشتهاند.
وی یادآور شد:در مجموع ۲۵۸ مهمان حافظ و قاری داریم که با همراهانشان به ۳۷۰ نفر میرسند. در سطح کشور در تمام رشتهها ما شرکتکننده داریم و در حدود هزار نفر در مسابقات قرآنی در رشتههای مختلف در سطح کشور شرکت میکنند که در نهایت در هر رشتهای یک نفر میتواند به این مسابقات راه پیدا کند. مجموعه جمهوری اسلامی ایران ۱۰ نماینده در این دوره از مسابقات دارد. ما در صدد هستیم که در سال آینده فراخوانی را در مجموعه هنر برای مسابقات قرآنی در نظر بگیریم و از هنرمندان میخواهیم که آیات قرآنی را در قالب هنر برای مردم عرضه کنند چرا که هنر میتواند زبان قابل فهمی برای مردم از قرآن ارائه دهد و امیدواریم انشاءالله این مرحله از مسابقات قرآنی نیز در سال آینده فراگیرتر و پرشورتر با حضور هنرمندان برگزار شود.
گفتنی است؛ سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم که از ۳۰ فروردینماه تا ۶ اردیبهشتماه ۹۷ در بخشهای آقایان، بانوان، روشندلان، دانشجویان و طلاب علوم دینی در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر