با حضور جمع کثیری از هنرمندان و مردم علاقمند؛
پیکر زنده یاد یدالله صمدی به سمت خانه ابدی تشییع شد
پیکر زنده یاد یدالله صمدی، کارگردان پیشکسوت سینما و تلویزیون صبح امروز ۶ مهرماه با حضور جمع کثیری از هنرمندان و مدیران سینمایی به سوی بهشت زهرا بدرقه شد.
به گزارش خبرنگار سینمایی موج، پیکر زنده یاد یدالله صمدی کارگردان پیشکسوت سینما و تلویزیون که سه شنبه ۳ مهرماه در شیراز درگذشت، صبح امروز ۶ مهرماه از مقابل ساختمان اصلی خانه سینما و با حضور جمع کثیری از هنرمندان و مردم علاقمند به او تشییع و به سوی قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.
در این مراسم، محمدمهدی حیدریان رییس سازمان سینمایی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد فارابی، محمدمهدی عسگرپور، مسعود جعفری جوزانی، حبیب ایل بیگی، علیرضا رضاداد، سعید سعدی، ابوالحسن داوودی، محمدرضا هنرمند، سیروس الوند، محمدرضا داوودنژاد، علیرضا داوودنژاد، بهروز شعیبی، فرهاد توحیدی، محمدرضا جعفری جلوه، ستاره اسکندری، محسن امیریوسفی، فرشته طائرپور، همایون اسعدیان، مصطفی کیایی، هنگامه قاضیانی، علی روئین تن، بیژن میرباقری، هادی حجازی فر و جمع دیگری از هنرمندان حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم کامران ملکی عضو هیات مدیره خانه سینما که اجرای این مراسم را برعهده داشت، گفت: امروز به سوگ کسی نشستیم که بهترین دوران مدیریت در سینمای ایران را داشت. سینمای ایران مرد بزرگی را از دست که شاید مثل او دیگر یافت نشود.
ستاره اسکندری سخنانی شعرگونه توسط اسامی فیلم های یدالله صمدی قرائت کرد. وی بیان کرد: عمو یدی جان، آن روزهای خوب رفتند، آن روزهایی که با هم در کنار هم دو نفر و نصفی بودیم. آن روزها رفتند، آنها روزهایی که در این روزهای خاکستری، رنگ نباخته بود. آن روزهای افسانه ای رفتند، آن روزهایی که همه خاک بودند و کسی خس و خاشاک نبود. این روزها همه ما تنها شده ایم، شما چرا چشمانتان به انتظار ماند. مگر نمی دانید روزگار شهر آشوب شده است، هیچکس یاد هیچکس را نمی کند. دل این سینما برای شما تنگ می شود.
سیروس الوند نیز در سخنانی گفت: یدالله صمدی جز اولین فیلمسازانی بود که در سینمای ایران بعد از انقلاب فعالیت بسزایی داشت، فعال و کوشا بود. مرحوم صمدی با فیلم «اتوبوس» شکفته شد. او غیرت خاصی به ادبیات فارسی و ایران و ایرانی داشت. یکی از ویژگی های بارز کارهای او پرداختن به رگه های طنزی بود که در آثارش درک می شد. از این که یدی سینمای ایران رو از دست دادیم خیلی دلم سوخت.
هنگامه قاضیانی بازیگر نیز در سخنانی بیان کرد: رفتن یدالله صمدی یک حفره بزرگ برای سینمای ایران است. می دانم او پیش ماست. از همه مردم می خواهم که مثل همیشه اتحادمان را حفظ کنیم. ما هیچکس را جز یکدیگر نداریم.
محسن امیریوسفی، رییس کانون کارگردانان سینما نیز گفت: آنقدر عزا بر سرمان ریخته است که دیگر فرصت زاری نداریم. امروز مردی که زیاد می دانست به سمت خانه ابدی اش بدرقه می شود. سینمای ایران تا آخر مدیون او خواهد بود.
منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما نیز در این مراسم گفت: سینمای ایران برگ ریزان سنگینی را در تابستان امسال تجربه کرد. یدالله صمدی برای ما رفاقت کرد، اما ما پاسخ شایسته ای به خوبی های او ندادیم. از خانواده یدالله صمدی تشکر می کنم که اجازه دادند مراسم این مرحوم را در خانه سینما برگزار کنیم.
وی با بیان اینکه یدی سینمای ایران سنت رفاقت را برای ما به یادگار گذاشت، اما آیا می توانیم قدردان آن باشیم؟ افزود: برای رسیدن به این مهم، باید از خودگذشتگی کنیم. تا از خود عبور نکنیم به هیچ چیزی نمی رسیم و من باور دارم که یدی از خود گذشتگی کرد. روحش شاد و یادش گرامی باد.
بنفشه صمدی، دختر زنده یاد یدالله صمدی نیز در سخنانی گفت: سلام بابا جانم، سلام پاره تن من، رفتی پیش حضرت عشق تا آنجا با عباس بابایی عاشقانه بسرایید. رفتی و ذهن زیبایت را با خود بردی. پدر جان تو با آثار خوبت همیشه باقی خواهی ماند. اما ای کاش انقدر من را وابسته خودت نمی کردی، از وقتی که رقتی که رفتی همه می نویسند، با معرفت ترین، مهربان ترین و با عشق ترین مرد سینما رفت. تمام عمرم به این افتخار کردم و وجودم از افتخاری که به تو داشتم پر است.
وی افزود: من و سعید برای نجات تو عهد بسته بودیم، اما تو با کس دیگری عهد بسته بودی. پدر من در خانه سینما خیلی زحمت کشید. ۳ سال به عنوان رییس خانه سینما، بدون دستمزد زحمت کشید و هیچکس در زمان ریاست پدرم پشت در اتاقش منتظر نماند. همیشه به من می گفت "دریا دل باش، بزرگ فکر کن". پدر من پر از شور زندگی بود، پر از برنامه بود، هنوز عشق داشت که برای آذربایجان فیلم بسازد. خدا به من کمک کند که آبرو دارش باشم. همه وجود پدر من قلب بود.
به گزارش موج، در پایان نماز میت بر پیکر یدالله صمدی توسط حجت الاسلام دعایی خوانده شد و پیکر زنده یاد صمدی به سمت بهشت زهرا بدرقه شد.
بر این اساس، مراسم ختم صمدی ۹ مهرماه از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۸ در مسجد پیامبر اعظم در خیابان شریعتی برگزار میشود.
ارسال نظر