در نشست خبری دومین جایزه پژوهشی سینمایی سال عنوان شد؛
تنها پژوهش هایی با ساختار علمی و موضوع ایران پذیرفته می شود
نخستین نشست خبری دومین جایزه پژوهشی سینمایی سال برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج، نخستین نشست خبری جایزه پژوهش سینمایی سال با حضور محمود اربابی رئیس شورای سیاستگذاری، احمد ضابطی جهرمی دبیر جشنواره، روح الله حسینی و خسرو دهقان از اعضای سیاستگذاری جشنواره، با کمی تاخیر در محل مدرسه ملی سینمای ایران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم اربابی گفت: دومین جایزه پژوهشی سال همزمان با هفته پژوهش در آذر ماه برگزار می شود.
وی افزود: آموزش و پژوهش از عناصر مهم هر امری است و سال گذشته با حضور اساتید و پژوهشگران برگزار شد.معاونت توسعه سینمایی تلاش دارد که این برنامه را با کیفیت برگزار کند و از همه همراهان و همدلان سپاسگزاریم.
ضابطی جهرمی در ادامه این نشست گفت: سینما کار سنگین و پر زحمتی است و هر ملتی که در آن توفیقی در این حوزه داشته است بیانگر غنای فرهنگ و هنر آن کشور است.
وی افزود: با اتکا به تجربه هنرهای قبلی سینما در هر کشوری شکل می گیرد. خوشبختانه چند دهه ای است که سینمای کشور ما در جهان شناخته شده است.
این استاد دانشگاه گفت: سینمای کشورمان توانسته برخی از ویژگی های سینمای ملی را در بخش نرم افزاری و سخت افزاری و هنری بدست آورد و تا حدودی توانسته نقش هنرهای مادر مثل معماری را به عهده بگیرد و در چند دهه اخیر خود را بهعنوان هنر مادر مطرح کند.
این پژوهشگر اظهار داشت: نمی توانم خوشحالی خود را از دیدن انبوه مقالات درمورد سینمای ایران در سطح جهان کتمان کند.تاریخ سینما به ما می گوید هر کشوری که پشتوانه علمی و پژوهشی نداشته باشد نمی تواند سینمای توانمندی داشته باشد.
ضابطی جهرمی ادامه داد: سوال این است که آیا باید پژوهش های به زبان انگلیسی در مورد سینمای ما بیشتر باشد یا پژوهش های داخلی؟
وی تصریح کرد: من از سال ۴۹ وارد تحصیل سینما شدم و در نیمه اول دهه پنجاه فارغ التحصیل شدم. در آن زمان اجاره نداشتیم در دانشگاه در مورد سینمای ایران صحبت کنیم و برخی از اساتید با تعصب نسبت به سینمای جهان صحبت می کردند. آنها معتقد بودند که ایران سینما ندارد و فیلم فارسی یک اصطلاح تحقیر آمیز بود و هیچ پژوهش دانشگاهی در مورد سینمای ایران وجود نداشت. دانشگاهیان سینماگران را قبول نداشتند و سینماگران هم دانشگاهیان را اما امروز از گیشه تا تاثیر موج نو سینما ایران بر سینمای فرانسه پایان نامه های دانشگاهی وجود دارد و در خارج از کشور بسیاری از دانشگاه ها در مورد سینمای ایران کتب و حتی تاریخ تحلیلی منتشر می کنند.
این پژوهشگر پیشکسوت افزود: متاسفم که سال ها بین دانشگاه و سینما فاصله بوده است. ضمن اینکه باید گفت نقد فیلم هم به پیشرفت ادبیات سینمایی کمک کرده است.توفیق دست یافتن به توجهات جهانی با اتحاد دانشگاهیان و پژوهشگران با سینماگران به دست خواهد آمد.
دبیر دومین جایزه پژوهش سینمایی سال گفت: فراخوان امسال تفاوت خاصی با سال گذشته ندارد. اما داشتن ساختار علمی و پژوهشی و ارتباط با موضوع سینمای ایران از شروط این جشنواره است.
وی در مورد گستره موضوع جشنواره گفت: سینمای ایران که می گوییم منظورمان همه شاخه ها و همه جوانب را در نظر داریم و فقط به فیلم های اکران شده مد نظر نیست.نکته مهم این است که هیات علمی این جایزه ملاک تشخیص و مرجع این جایزه هستند.
وی افزود: پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری و طرح های پژوهشی رسانه ها و موسسات دیگر هم با موضوع سینمای ایران در این جایزه پذیرفته می شود.
ضابطی گفت: با پیشنهاد من در بخش جنبی این دوره فیلم مقاله یا فیلم کتاب هم پذیرفته خواهد شد. شرط این است که فیلم های مبتنی بر پژوهش و با موضوع سینمای ایران باشد.
وی افزود:پژوهش های خارجی با موضوع سینمای ایران به زبان انگلیسی هم مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
دبیر این دوره در پاسخ به خبرنگار موج در مورد بازه زمانی مورد قبول گفت: در سال گذشته تمام پژوهش هایی که در مورد سینمای ایران تهیه شده بود بخت و اقبال رقابت را داشتند، اما در دوره جدید، پژوهش هایی که در کمتر از یک سال گذشته و از پایان مهلت دوره قبل تا امسال تالیف شده باشند، چه منتشر شده و یا آماده انتشار، پذیرفته می شوند.
وی در مورد انواع پژوهش مورد قبول هم تصریح کرد: وقتی می گوییم پژوهش در سینما، اشکال مختلفی می تواند داشته باشد. به عنوان مثال بازن در ابتدا منتقد بود و بعدها به عنوان نظریه پرداز سینمایی مطرح شد. نقدهای او اکنون به عنوان منابع مطرح می شود چرا که نقد های او مبتنی بر پژوهش شکل می گرفت. نوشته های او حاوی مقدار زیادی مطالب فیلمشناختی است.
وی افزود: پژوهش می تواند تاریخ نگاری باشد و یا در برخی موارد سینما نفس پژوهش هستند مانند فیلم های مستند.
این پژوهشگر اظهار داشت: اینکه در سینمای ایران فیلم هایی بدون پژوهش تولید می شوند موضوع این جشنواره نیست. فیلم ها را فیلمسازان برای مخاطب می سازند اما در این میان این پژوهشگران می توانند برای فیلمسازان و مخاطبان دغدغه ایجاد کنند. کمترین کاری که پژوهش ها می توانند انجام دهند دادن قدرت انتخاب به مخاطب و در نتیجه رونق سینما است.
در این نشست از پوستر این دوره هم رونمایی شد.
ارسال نظر