English

با انتشار اطلاعیه ای؛

انجمن تهیه‌کنندگان مستقل خواستار تعطیلی کمیته انضباطی اکران شد

انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران طبق بیانیه ای خواستار تعطیلی کمیته انضباطی کارگروه اکران شد.

انجمن تهیه‌کنندگان مستقل خواستار تعطیلی کمیته انضباطی اکران شد

به گزارش خبرگزاری موج، انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران با انتشار اطلاعیه ای با اشاره به نامه سرگشاده انجمن سینماداران مبنی بر عدم پذیرش کمیته انضباطی کارگروه اکران پیشنهاد داد با توجه به حساسیت های بوجود آمده در شورای صنفی نمایش (کارگروه اکران) و رصد برخورد و بخصوص حضور غیرموجه مسئول کمیته در جلسات این شورا، پیشنهاد داد که کمیته انضباطی تعطیل و وظایف این کمیته به شورای صنفی نمایش بازگردد.

 در توضیح این پیشنهاد آمده است:

۱- در شورای صنفی سال های ۹۵ و ۹۶  نظارت بر اجرای مصوبات برعهده  خود شورا بود و در صورت تخلف  شورای صنفی نمایش به اتفاق آرا در مورد تخلف تصمیم گیری و اجرا می کرد.

۲- تشکیلات صنفی برای کارآیی بیشتر تصمیم گرفت نظارت را از وظایف شورای صنفی نمایش مجزا کند تا امکان بررسی در خارج از  شورای صنفی فراهم شود.

۳- جهت امکان سیاستگذاری در حین فعالیت شورای صنفی و در صورت نیاز پاسخگویی به شکایات احتمالی از این شورا، شورای عالی اکران پیش بینی شد. این شورا هرگونه تغییر را در زمینه اکران باید تصویب کند.

۴- پس از تشکیل شورای صنفی نمایش، با حکم ریاست سازمان سینمایی کمیته انضباطی تشکیل شد. اگرچه انجمن سینماداران موافق نبودند اما عکس العمل رسمی نشان ندادند ولی در مجامع صنفی مخالفت خود را  اعلام کردند.

۵-رییس کمیته انضباطی علیرغم اینکه نباید در جلسات شورای صنفی نمایش شرکت می کرد، حضوری فعال داشت آن هم در شرایطی که اصولا قضاوت کننده نباید در تصمیم سازی حضور و حتی فعال باشد.

۶-  هیات اجرایی شورایعالی تهیه کنندگان به رییس کمیته انضباطی توصیه کرد از حضور در جلسات شورای صنفی نمایش خودداری کند اما این حضورهای غیراصولی ادامه یافت.

۷- حضورهای غیراصولی در شورای صنفی بتدریج باعث افزایش حساسیت انجمن سینماداران شد بگونه ای که ریاست سازمان سینمایی هم رسما خواستار عدم حضور وی در شورای صنفی نمایش  شد.

۸- برخی رفتارها و شائبه دخالت در تصمیمات شورای صنفی نمایش و اعلام بعضی تصمیمات به نام کمیته انضباطی بر حساسیت برخی و بخصوص انجمن سینماداران افزود.

واقعیت این است که کمیته انضباطی که قرار بود قاتق نان اکران سینمای ایران باشد، به قاتل همدلی و مودت اصناف سینمای ایران تبدیل شد.

با توجه به آن چه آمد و در جهت ایجاد وفاق در میان اصناف سینمای ایران و جلوگیری از تفرقه و مقابله بین اصناف، بنظر می رسد لازم است وظایف کمیته انضباطی  همچون سال گذشته به شورای صنفی نمایش باز گردد. تصمیم سازان اصناف سینمایی باید با شجاعت اشتباه را بپذیرند و در جهت رفع  اشتباه، قبل از آنکه آثار تخریبی به بار آورد اقدام کنند.

بیانیه شورای مرکزی انجمن سینماداران چه بود؟

شایان ذکر است شورای مرکزی انجمن سینماداران صبح سه شنبه، ۱ آبان‌ماه تشکیل جلسه داد و در پایان این جلسه با انتشار بیانیه‌ای اعتراض خود را به محمدمهدی حیدریان ـ رییس سازمان سینمایی ـ درخصوص غیرقانونی بودن کمیته انضباطی مطرح و ادعا کرد که این کمیته "در نظم و روند فروش سینمای کشور بدون کارشناسی و عدم رعایت حقوق کل سینماداران کشور به صورت یک جانبه" فعالیت می‌کند.

در بخش‌هایی از بیانیه خطاب به رئیس سازمان سینمایی آمده است:

«در اجرای اصل بیست و ششم و چهلم قانون اساسی به منظور حفظ حقوق و منافع مشروع و قانونی هریک از صنوف و استقلال شغلی کشور و رونق اقتصادی و عدم اضرار آنان در اعمال حق خویش نسبت به هریک از صنوف و منافع عمومی کشور، لذا انجمن سینماداران ایران در راستای رعایت این اهداف، کمیته انضباطی و مقررات و آیین‌نامه اجرایی اخیرالتصویب معاونت محترم سازمان سینمایی کشور که به طور یک طرفه و بدون حضور نماینده قانونی صنف مورد تدوین و تصویب قرار گرفته است را اعلام می‌کند به هیچ عنوان مورد قبول و پذیرش صنف سینماداران نبوده و نیست و قابلیت اجرایی در سالن‌های سینمایی کشور را نداشته و نخواهد داشت.

همچنین مراتب اعتراض خود را در موارد متعدد به صورت مکتوب و در جلسات حضوری به آن ریاست محترم در خصوص تشکیل کمیته انضباطی اعلام نموده‌ایم که متاسفانه تا به حال نتیجه‌ای نداشته است.

با تصویب این مقررات به حقوق حقه و قانونی انجمن سینماداران ایران ـ. که در ۵۰ درصد منابع و فروش کل سینمای کشور سهیم و شریک می‌باشند ـ. خدشه وارد گردیده و عملا حقوق آن‌ها رعایت نشده است. بنابراین به صورت جد از ریاست محترم سازمان سینمایی کشور استدعا داریم که به حقوق قانونی و مسلم سینماداران توجه خاص شود و لزوماً در تمامی تصمیمات اخیر این حق قانونی و مشروع سینماداران در سطوح مختلف تضییع گردیده است و خواستار رعایت قانونی و صنفی در این زمینه هستیم، در غیر اینصورت شرعا و عرفا مطالبات و حقوق صنفی ما در این شرایط خاص پایمال می‌شود؛ لذا برخورد لازم می‌دانیم این موضوع را از مسیر قانونی پیگیری نماییم و در ضمن مکاتبات عدیده در این ارتباط انجام شده است که متاسفانه تاکنون کوچکترین پاسخ مکتوب و اقدام موثری بعمل نیامده است، بلکه تمامی خواسته‌های این صنف بدون دلیل موجه بایگانی گردیده است.»

این در حالی است که خردادماه امسال طی حکمی از سوی محمد مهدی حیدریان رییس سازمان امور سینمایی و سمعی و بصری، سیدضیاء هاشمی به عنوان دبیر کمیته انضباطی کارگروه اکران منصوب شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه