حمیدرضا نوربخش در نشست خبری عنوان کرد:
کنسرت های پژوهشی در حمایت از گروه های توانمند کم بضاعت برگزار می شود/باید یک شوک موسیقیایی به جامعه وارد کنیم
مدیرعامل خانه موسیقی ایران ضمن ابراز نگرانی از فراموش شدن ساز و آواز اصیل ایرانی و لزوم حمایت بیشتر رسانه ملی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از هنرمندان جوان و مستعد، در مورد کنسرت های پژوهشی که با همکاری خانه هنرمندان برگزار خواهد شد، توضیحاتی داد.
به گزارش خبرنگار موسیقی موج، نشست رسانهای «کنسرتهای پژوهشی» صبح روز یکشنبه(۶ آبان ماه) با حضور حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران و تعدادی از هنرمندان و رحمانی مدیر روابط عمومی خانه هنرمندان در سالن استاد امیرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست حمیدرضا نوربخش با ابراز نگرانی از هجوم گسترده شبکه های ماهواره ای گفت:همه تلاش ما زنده نگه داشتن جریان موسیقی ایرانی است که یکی از موانع مهم آن هجمه گسترده کانالهای ماهواره ای متمرکز بر موسیقی پاپ است..
این خواننده و مدرس آواز ایرانی در ادامه با انتقاد از بی توجهی به جوانان مستعد افزود: آیا واقعاً پتانسیل موسیقی اصیل ایرانی محدود به عده ای معدود است؟قطعا این طور نیست چرا که در این کشور استعدادهای زیادی هستند که باید برای آنها شرایط معرفی فراهم شود. به جرات می توانم بگویم که به عنوان یک مدرس آواز تاکنون دهها خواننده شایسته از لحاظ جوهره آوازی و پرتلاش را تربیت کردهام، اما امروز در صحنه نیستند.
وی ادامه داد: متاسفانه مدیریت فرهنگی و رسانه ملی در این زمینه هیچ کاری انجام نمیدهد و یک هنرمند جوان برای جلب مخاطب باید با چنگ و دندان بجنگد و بخش حمایتی وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حداقل در حوزه موسیقی محقق نشدهاست. این مسئله مایه نگرانی است و در خانه موسیقی تمام تلاشمان را میکنیم ولی رسانه ملی باید حمایت بسیار بیشتری از جوانان داشته باشد.
عضو شورای عالی خانه هنرمندان در ادامه گفت: ما به عنوان یک واسط سعی در فراهم آوردن بستر مناسب بوده ایم و در این زمینه خانه هنرمندان ایران نهایت همکاری را با ما داشته و در حد توان اگر زمانهایی را در اختیار داشتیم آن را به برگزاری کنسرت گروههای کم بضاعت اختصاص دادیم. در ادامه این همکاری و در پی انتشار فراخوانی به زودی اتفاقی در قالب کنسرتهای پژوهشی رخ میدهد، که بر اساس آن گروههایی آمادگی خود را اعلام کردند تا برای علاقمندان موسیقی اصیل ایرانی اجرا کنند.
مدیرعامل خانه موسیقی ایران در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: با توجه به تقاضای زیادی که در این زمینه وجود دارد بنا داریم پس از برنامهریزی برای گروههایی که به آنها اشاره شد، کنسرتهای دیگری را نیز برگزار کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش در مورد فعالیت کم خانه هنرمندان در حوزه موسیقی گفت: تغییر و تحولات در شهرداری تهران، تبعات زیادی برای خانه هنرمندان داشته چرا که تنها منبع درآمد آن از فعالیت کافه و رستوران موجود در این فضا و بودجه ای است که از شهرداری می گیرد.
حمیدرضا نوربخش با تاکید بر اینکه او هم از موسیقی پاپ استفاده می کند گفت: آنچه ما با آن مخالفیم و از آن می نالیم ناهنجاری و صداهای ناهنجار است و بارها با مدیر کل دفتر موسیق در این باره صحبت کرده ایم که در حالی که مردم گمان می کنند هر اثری که از ارشاد مجوز می گیرد، استاندارد است، باید نظارت بیشتری صورت پذیرد و با وارد کردن یک شوک به جامعه تلاش کنیم که ذائقه خراب شده موسیقیایی آن را تغییر دهیم و جلوی فراموش شدن ساز و آواز ایرانی را بگیریم. واقعا باید بفهمیم چرا ساز و آواز ایرانی در حال فراموشی است و باید به داد این گوهر ارزشمند که امروز کمرنگ شده، رسید. من اصلا نمیتوانم بپذیرم شرایط فعلی جامعه باعث شده که ما کارمان را متوقف کنیم. آیا واقعاً به بهانه شرایط روز جامعه باید مولانا و حافظ و سعدی را فراموش کرد؟
نوربخش افزود: متاسفانه دیگر آواز خوب هم شنیده نمیشود و تحت عنوان نوگرایی نباید موسیقی و آواز اصیل ایرانی را فراموش کنیم بلکه باید جریان موسیقی ایرانی را حفظ کرده و آن را گسترش دهیم. متاسفانه همانطور که گفتم رسانه ملی حمایت خوبی در این زمینه انجام نداده است.
در بخشی از این مراسم تعدادی از تعدادی از هنرمندان به نمایندگی از گروه های شرکت کننده در این رویداد، ضمن ایراد انتقاداتی از شرایط حمایتی کشور از جوانان فعال در حوزه موسیقی، توضیحاتی هم در مورد ویژگی ها و سبقه فعالیت شان دادند.
رحمانی مدیر روابط عمومی خانه هنرمندان هم علت غیبت رجبی معمار، مدیرعامل را حضو در یک جلسه غیر مترقبه اعلام کرد و وعده داد که در آینده ای نزدیک در قالب یک نشست خبری دیگر مشروح فعالیت های خانه هنرمندان در حوزه موسیقی اعلام خواهد شد.
شایان ذکر است کنسرتهای پژوهشی خانه هنرمندانی نیمه دوم سال ۱۳۹۷ با همکاری خانه هنرمندان ایران و خانه موسیقی ایران بر اساس برنامهزیری در تالار استاد جلیل شهناز برگزار میشود. برنامه اجراهای این رویداد به شرح زیر است:
چهارشنبه ۲۳ آبان ماه – ساعت ۱۹ و ۲۱ گروه «نواگردان» به سرپرستی پویا محمدی
چهارشنبه ۳۰ آبان ماه – ساعت ۱۹ و ۲۱ – گروه «پرنیا» به سرپرستی حسین پرنیا
یکشنبه ۲۵ آذر ماه – ساعت ۲۰ و ۲۲ – گروه «شوق» به سرپرستی و خوانندگی مهدی قاسمی
چهارشنبه ۲۸ آذر- ساعت ۱۹ و ۲۱ – کنسرت هادی حسینی ساز و آواز قاسم رحیم زاده
پنجشنبه ۲۹ آذر – ساعت ۲۰ و ۲۲ – گروه «دیر» به سرپرستی حمید خبازی
یکشنبه ۱۶ دی – ساعت ۱۹ و ۲۱ – گروه موسیقی «کاشان» به سرپرستی مجید خلیق
پنجشنبه ۲۰ دی – ساعت ۲۰ و ۲۲ – گروه «بوم» به سرپرستی سپهر سراجی
ارسال نظر