با شعار پدافند غیرعامل توسعه پایدار و تابآوری رسانه؛
مانور پدافند غیرعامل رسانه ملی در اردبیل برگزار شد
سردار غلامرضا جلالی، با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر موضوع برگزاری مانور پدافند غیرعامل در کشور به ویژه سازمان صداوسیما، گزارش های دریافتی از چگونگی برگزاری این رزمایش در کشور را موفق ارزیابی کرد.
مانور پدافند غیرعامل رسانه ملی با شعار پدافند غیرعامل، توسعه پایدار و تابآوری رسانه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، با حضور سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل، رضا علیدادی معاون توسعه و فناوری رسانه، پیمان جبلی معاون برونمرزی، علی دارابی معاون امور استانها و مدیران کل مراکز قم، همدان و اردبیل، مانور پدافند غیرعامل رسانه ملی با شعار پدافند غیرعامل، توسعه پایدار و تابآوری رسانه برگزار شد.
در این مانور که یک روز پس از اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران و در هفته پدافند غیرعامل صورت گرفت، به صورت آزمایشی، فرستنده معین جایگزین فرستنده جماران تهران برای پوشش هشت شبکه سراسری و برون مرزی شد و با همکاری معاونت امور استانها، دو مرکز قم و همدان نیز وظیفه سیگنالرسانی و پخش برنامههای شبکههای العالم و آیفیلم را بر عهده گرفتند.
سردار غلامرضا جلالی، با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر موضوع برگزاری مانور پدافند غیرعامل در کشور به ویژه سازمان صداوسیما، گزارش های دریافتی از چگونگی برگزاری این رزمایش در کشور را موفق ارزیابی کرد.
سردار جلالی با بیان اینکه موضوع تابآوری برای کشور، راهبردی اساسی محسوب و در شرایط تهدید و تحریم، اهمیت آن بیشتر میشود،خاطرنشان کرد: ما خیلی نمیتوانیم به ساختارهای منطقهای و بینالمللی متکی باشیم و دشمنان در شرایط اضطرار و تحریم، میتوانند ارتباطاتمان را قطع و از هر ابزاری علیه ما استفاده کنند.
او افزود: امروز از مرکز دیسپچینگ کشور و بدون اطلاع قبلی، به مدت ۴۰ دقیقه برق جامجم قطع شد و خوشبختانه با فراهم کردن زیرساختهای مناسب در رسانه ملی، این قطعی برق احساس نشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل تأکید کرد:قابلیت جایگزینی سیگنال و توان حفظ کارکرد رسانه علیرغم تهدیدها و تحریمهای شدید باید در رسانه ملی وجود داشته باشد و سازمان صداوسیما به دلیل انحصاری بودن نقش و جایگاهش و تبدیل شدن آن به یکی از زیرساختهای حیاتی کشور، اهمیت بالایی دارد.
سردار جلالی با تأکید بر اینکه پدافند غیرعامل از اهداف لازم و ضروری در رسانه ملی محسوب میشود و باید این قابلیتها همیشه در دسترس باشد، تصریح کرد: تداوم کارکرد رسانه ملی در هر شرایطی برای کشور لازم و حیاتی است و باید زیرساختهای آن تأمین شوند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: در رزمایش نشت هستهای در کاشان، به مدت ۱۵ روز از واحد سیار رادیو استفاده کردیم و به مردم آموزشهای لازم را دادیم و یکی از توافقات منظم ما با رسانه ملی این است که این قبیل رزمایشها در رادیو به صورت منظم برگزار شود و حتی پیشنهاد کردیم شبکهای رادیویی برای آموزشهای پدافند غیرعامل راهاندازی شود.
سردار جلالی خطاب به معاونان رسانه ملی تأکید کرد که هر فصل یا هر دو فصل یک بار، رزمایشهای پدافند غیرعامل در صداوسیما برگزار شود تا آمادگیهای رسانه ملی برای مقابله با بحرانهای احتمالی، هدفگذاری شود، چرا که این موضوع، جزو الزامات و کارکردهای کاملاً جدی و اساسی رسانه ملی محسوب میشود.
او افزود: باید اطمینان خاطر از تداوم اطلاعرسانی رسانه ملی در شرایط تهدید و تحریم، ایجاد شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل همچنین به برنامههای کلان برای کاهش وابستگی زیرساختهای کشور به اینترنت خبر داد و گفت: ما باید ایستایی بدون وابستگی به اینترنت را تمرین کنیم و بتوانیم روشهای مختلف را جایگزین اینترنت کنیم و وابستگیمان به فضای سایبر و اینترنت کنترل شود.
سردار جلالی تأکید کرد: در پدافند غیرعامل باید جزیرهای عمل کنیم چرا که این راهبرد در پدافند غیرعامل بسیاری از کشورها وجود دارد و در زمینه بازمعماری و بازمهندسی شبکههای زیرساختی کشور، باید این کار انجام شود.
* نهادینه شدن تحرک و تفکرات راهبردی در حوزه زیرساخت در رسانه ملی
دکتر رضا علیدادی، معاون توسعه و فناوری رسانه در این مراسم با بیان اینکه این رزمایش، حاصل زحمات کارکنان معاونت توسعه و فناوری رسانه ملی، سازمان پدافند غیرعامل و نهادهای زیرساختی مثل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است گفت: رسانه ملی به زیرساختهای بومیاش وابستگی زیادی دارد و این زیرساختها، بخش جداییناپذیر زنجیره صداوسیما هستند.
او افزود: این زیرساختها از حلقههای پیچیدهای تشکیل شده که اگر به درستی مدیریت نشوند و زیرساختهای فنی و علمی مدنظر قرار نگیرند، پیامرسانی با مشکل مواجه خواهد شد.
معاون توسعه و فناوری رسانه با بیان اینکه از گذشته تاکنون اقدامات خوبی در حوزه پدافند غیرعامل در رسانه ملی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: تحرک و تفکرات راهبردی در حوزه زیرساخت در رسانه ملی نهادینه شده است.
او افزود: از حدود ۱۲ سال پیش که موضوع استقلال از ماهواره کلید خورد،بر تفکر راهبردی در هر یک از مراحل زیرساختی تأکید شد و اگر این آیندهنگری انجام نمیشد، امروز نمیتوانستیم به سادگی رژی مراکز صداوسیما را جایگزین رژی پخش جامجم در تهران کنیم.
علیدادی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه از سال ۹۵، پدافند غیرعامل در رسانه ملی به صورت جدی دنبال شد و اولین خاموشی ماهواره نیز در این سال صورت گرفت، تصریح کرد: زیرساخت رسانه بسیار پیچیده است و از سال ۹۵ تاکنون همه کارکنان معاونت توسعه و فناوری رسانه به صورت حرفهای وارد کار شدند و این پازل در حال تکمیل شدن است و امروز با اقتدار میتوانیم اقداماتمان را در سطح بینالمللی توسعه بدهیم.
او افزود: از ۱۲ سال پیش، اقدامات زیرساختی این کار انجام شد و از یک سال گذشته به صورت جدی تجهیزات لازم نصب شدند و امروز به مرحلهای رسیدیم که با یک فرمان، عمل سوئیچ رژی و سیگنالرسانی را در میان مراکز صداوسیما و استودیوهای بینالمللی انجام میدهیم.
معاون توسعه و فناوری رسانه تأکید کرد: با توجه به اتمام عملیات سوئیچ شبکههای تلویزیونی در مواقع بحرانی و پدافندی، سال آینده حتماً شبکههای رادیویی در دستور کار قرار میگیرند و رادیوهای ملی را نیز به سمت پخش از سوی شبکههای استانی میبریم و در کمترین زمان ممکن، سیگنالرسانی را جبران میکنیم.
علیدادی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع شعار مانور پدافند غیرعامل رسانه ملی و تابآوری رسانه اشاره کرد و گفت: در گام نخست، رسانه باید مستحکم باشد و تحت تأثیر قرار نگیرد تا بتواند بر مخاطب اثر بگذارد.
او افزود: وقتی دشمنان میبینند که در عرصه رسانه به قدرت رسیدهایم، تلاش میکنند تا از طریق جنگ روانی ما را تحت تأثیر قرار دهند و در این بین، وظیفه تولیدکنندگان محتوا، دشوارتر میشود.
معاون توسعه و فناوری رسانه با بیان اینکه دنیا به سمت هوشمندسازی ماشین پیش میرود و با هوشمندسازی به سادگی اثرگذاری رسانهها را اندازهگیری میکنند، خاطرنشان کرد: هوشمندسازی رسانه و راهاندازی آزمایشگاه «نورو ساینس» در دستور کار معاونت توسعه و فناوری رسانه قرار دارد و نتایج آن به زودی اعلام میشود.
علیدادی با بیان اینکه کارکنان معاونت توسعه و فناوری رسانه، به موضوع پدافند غیرعامل و تابآوری توجه جدی دارند،گفت: از نظر زیرساختی اقدامات خوبی در رسانه ملی صورت گرفته است و باید تلاش کنیم توان زیرساختیمان را گسترش دهیم و برای همه شبکههای رادیویی و تلویزیونی سراسری، استانی و برونمرزی، جایگزینی سیگنالرسانی را انجام دهیم.
او افزود: تمام ۳۳ مرکز صداوسیما به این توانمندی رسیدهاند که جایگزینی سیگنالرسانی شبکههای رادیویی و تلویزیونی را انجام دهند و امیدواریم در زمینه تولید محتوا نیز به این مرحله برسیم.
* بومیسازی تجهیزات فنی در رسانه ملی
در ادامه این مراسم، محسن بلادیان، مدیرکل ارتباطات زمینی و ماهوارهای معاونت توسعه و فناوری رسانه نیز از بومیسازی تجهیزات فنی در رسانه ملی به دست مهندسان جوان خبر داد و گفت: یکی از اصول اولیه در پدافند غیرعامل، بومیسازی تجهیزات در کشور است و امروز که در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم، بسیاری از تجهیزات مورد استفاده در رسانه ملی بومیسازی شده است و آنها را برای اولین بار در نمایشگاه IBC در آمستردام هلند به نمایش گذاشتیم که افتخاری بزرگ برای کشور محسوب میشود.
او افزود: سال گذشته TS۱ که شامل ۹ شبکه تلویزیونی بود، خاموش شد و امسال نیز TS۲ به صورت آزمایشی خاموش شد تا نشان دهیم که میتوانیم در کمترین زمان ممکن، سیگنالرسانی در تهران و مراکز استانها را انجام دهیم.
معاون برونمرزی رسانه ملی نیز در این مراسم تأکید کرد: امروز دغدغه ما برای ارسال سیگنال شبکههای برونمرزی به نقاط دنیا برطرف شده است و از هر کجا و هر لحظه که بخواهیم میتوانیم مأموریتهایمان را انجام دهیم.
در پایان این مراسم نیز با اهدای سپاسنامهای از سوی دکتر علی عسکری، رئیس رسانه ملی از زحمات سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور قدردانی شد.
همچنین از سوی دکتر علی عسکری، رئیس رسانه ملی و سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اهدای سپاسنامههایی از زحمات علی دارابی معاون امور استانها و پیمان جبلی معاون برونمرزی قدردانی شد.
ارسال نظر