ابراهیم داروغه زاده در گفتوگو با خبرگزاری موج:
رقابت در جشنواره فجر امسال بسیار سخت است/امسال جشنواره مشکل مالی ندارد
ابراهیم داروغه زاده گفت: به نظرم ، یکی از با کیفیتترین دورههای جشنواره را خواهیم داشت و فیلمهایی که در جشنواره حضور پیدا خواهند کرد رقابت بسیار سختی را تجربه می کنند.
ابراهیم داروغه زاده معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی و دبیر سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر، در حاشیه بازدید از سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران، در پاسخ به خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج درباره اینکه آیا امسال به غیر از اضافه شدن مجدد بخش نگاه نو، تغییر خاصی را در جشنواره اعمال خواهید کرد گفت: به نظر من اساسا نباید هرسال در جشنواره تغییر داشته باشیم، بلکه در واقع باید ثبات حاکم باشد.
وی افزود: سال گذشته هم ما تغییر ندادیم بلکه از دوره قبل این بخش حذف شده بود و ما هم می خواستیم که آن روال را حفظ کنیم تا تغییری نداشته باشیم، اما متوجه شدیم که فیلم سازان جوانانی که اولین فیلمشان را ساخته اند نیاز به یک فرصتی متفاوت از رقابت با حرفه ایها دارند که این امکان را برایشان فراهم کردیم.
باید ارتقا کیفی داشته باشیم نه تغییرات اجرایی
داروغه زاده با تاکید بر اینکه تغییر خاص دیگری نداریم، تصریح کرد: مهمترین تغییر هر جشنواره ای نسبت به سال قبل، باید ارتقاء کیفیت فیلمهایش باشد و مثلا همانطور که شنیده می شود مثلا جشنواره کن یا برلین امسال، چه فیلمهای خوبی داشت ما هم باید به جایی برسیم که شاهد تغییرات کیفی فیلمها و نه تغییرات اجرایی و برگزاری جشنواره باشیم.
رقابت سختی در پیش است
دبیر سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر اظهار داشت: به نظرم امسال از این منظر، یکی از با کیفیتترین دورههای جشنواره را خواهیم داشت و فیلمهایی که در جشنواره حضور پیدا خواهند کرد رقابت بسیار سختی را تجربه می کنند.
سینما پوست انداخته؛ از دولتی بودن به سمت خصوصی شدن می رود
وی در پاسخ به این سوال که آیا چنین تغییر کیفی از سیاستگذاری دبیر و جشنواره نشات می گیرد یا ناشی از تغییر خاصی در سینما و رویکرد سینماگران است گفت: در دو سه سال گذشته سینما با یک تغییر و پوست اندازی مواجه شده و آن هم این که، برای سرمایه گذاران صرفه اقتصادی پیدا کرده است. میزان استقبال سرمایه گذاران در بخش سالن سازی و تولید زیاد شده اند و دیگر سرمایه فیلمها مهجور نیستند. یعنی فیلمهای بیگ پروداکشن می تواند ساخته شود بدون اینکه از دولت پول بگیرند. حتی فیلمهای کمدی و سرگرمی هم که ساخته می شود با سرمایه گذاری خوب ساخته می شوند.
داروغه زاده افزود:بر همین اساس و به دلیل اهمیت بازگشت سرمایه، رقابتی هم بین فیلمسازان ایجاد شده که بتوانند مخاطب بیشتری جذب کنند که طبیعتا باعث می شود کیفیت فیلمها بالا رود.
وی ادامه داد: به هرحال بخشی هم به این برمی گردد که هر سال تعدادی فیلم ساخته میشود و به جشنواره ارسال میشود که ممکن است حتی بدون برنامه ریزی قبلی ما فیلمهای خوبی باشد.
رییس جدید چالشی با جشنواره نخواهد داشت
دبیر سی و هفتمین جشنواره ملی فیلم فجر در پاسخ به این سوال که به نظر شما با توجه به اینکه تنها دو سال دیگر به انتهای دوره این دولت باقیمانده که رییس سازمان سینمایی بالاجبار تغییر خواهد کرد، بزرگترین مساله پیش روی رییس جدید در مورد جشنواره فیلم فجر چه خواهد بود گفت: هیچ چالش خاصی وجود ندارد مگر اینکه بخواهند دبیر جشنواره را تغییر دهد (با خنده)؛ اما اگر منظور از سوالتان، جشنواره فجر به طور کلی و در دو سال پیش رو باشد، این طور که من شنیده ام قرار است که برنامه ای که مدون شده و وزیر ابلاغ کرده است، تا پایان دولت اجرا شود و به ثمر برسد. بنابراین گمان نمی کنم که مشکل خاصی وجود داشته باشد.
مشکل اقتصادی نداریم
ابراهیم داروغه زاده در پاسخ به این سوال که آیا امسال جشنواره از نظر اقتصادی با مشکلی روبرو خواهد بود و در تنگنا خواهد بود، گفت: سال گذشته سعی کردیم جشنواره را با صرفه جویی و کاهش هزینهها به یک سوم برگزار کردیم و امسال مشکلی از این بابت نداریم.
این شایعه صحت ندارد
وی در مورد اینکه آیا خبر ترغیب فیلمسازان از سوی برگزار کنندگان جشنواره جهانی فجر برای رونمایی از آثارشان در آن به جای بخش ملی صحت دارد یا خیر، گفت: من چنین خبری را نشنیده ام و گمان هم نمیکنم با توجه به تعداد معدود آثاری که می تواند در آن جشنواره حضور داشته باشد، صحت داشته باشد.
ارسال نظر