English

در نشست اولین دوره جشنواره وب سری و فیلم کوتاه کودک‌آنلاین عنوان شد:

شتاب‌دهنده حوزه تولید محتوا در قالب یک جشنواره/انحصار تولید را می‌شکنیم/پاسخی به خلاء تولید وب سری در کشور

سید جمال هادیان گفت: این جشنواره ابتکار تازه‌ای در دل خود دارد و آن هم حرکت به سوی تولید ایده در زمینه وب‌سری است که این بخش تاکنون در یک فضای رقابتی قرار نگرفته است و به نظر می‌رسد کودک‌آنلاین به دلیل تفاوت ماهوی با جشنواره‌های سینمایی دیگر مورد توجه قرار گیرد.

شتاب‌دهنده حوزه تولید محتوا در قالب یک جشنواره/انحصار تولید را می‌شکنیم/پاسخی به خلاء تولید وب سری در کشور

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج نشست اولین دوره جشنواره وب سری و فیلم کوتاه کودکآنلاین صبح امروز، در محل سالن اجتماعات غدیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات  با حضور سیدجمال هادیان مدیر کل روابط عمومی وزارتخانه و دبیر این جشنوره برگزار شد.

هادیان در ابتدای این نشست گفت: کار بزرگ اشتراکی در حوزه فناوری و فرهنگ و هنر را در دست اقدام داریم و از ۲۴ ساعت گذشته فراخوان آن بر روی سایت مربوطه منتشر شده است.

وی اظهار داشت: شاید فرصت کافی برای نظارت بر حضور فرزندانمان در زیست‌بوم فضای مجازی نداریم و این یک نگرانی جهانی است. برای ما که دارای یک فرهنگ غنی و اسلامی هستیم این نگران کننده است که فرزندانمان از اخبار، محتوا و بازی‌هایی استفاده می‌کنند که تولید ما نیست. این در حالی است که نهادهای متنوعی متولی تولید محتوا برای کودکان هستند؛ اما یک همراستایی برای سازمانهای محتوا محور، برای شناخت استعدادها و کار علمی زیادی در این خصوص انجام نشده است. 

یک رویداد فرهنگی شتاب‌دهنده برای همه ایده‌ها

 

هادیان ادام داد: بر همین اساس تصمیم گرفته‌ایم تا در قالب یک رویداد فرهنگی شتاب‌دهنده برای همه ایده‌ها فرصت بروز و ظهور ایجاد کنیم. بنابراین این جشنواره از هر استعدادی که بتواند کاری برای کودک و نوجوانان انجام دهد حمایت می‌کند تا هرکس از هرکجای ایران و بویژه از نهادهای خصوصی حمایت می‌کند، تا بتوانند به ارائه ایده‌های خود بپردازند.

وی افزود: بر همین اساس می توان گفت که جشنواره‌ای عدالت‌محور است و تلاش می کند تا برای کودکان محتوای جدید و جذاب تولید شود.

هادیان تاکید کرد: مهندس آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس دغدغه‌هایی که در زمینه ارتباط کودکان و نوجوانان با ابزار مدرن ارتباطی دارد، مبتکر تأسیس این جشنواره بوده است و ریاست این جشنواره را به عهده دارد و  من به عنوان دبیر آن، دکتر شیخ‌الاسلام به عنوان دبیر علمی جشنواره فعالیت می کنیم.

هادیان در خصوص نحوه تامین بودجه این جشنواره تصریح کرد: این ایده کاملا اسپانسر محور است و ریالی از بودجه دولتی استفاده نخواهد کرد که در  حال حاضر، حامی اصلی آن اپراتور همراه اول است و تعداد دیگری از حامیان برای همکاری در تولید محتوا اعلام آمادگی کرده‌اند و به تدریج سرمایه گذارن و اسپانسرهای دیگری به آن اضافه می شوند. در واقع می توان اعلام کرد که جشنواره وب‌سری و فیلم کوتاه کودک‌آنلاین، یک جشنواره مردمی بر اساس ایده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

وی با اشاره به این که این جشنواره فرصت‌ساز است تاکید کرد: حتی ستاد جشنواره داخل وزارت‌خانه نیست و تمام عوامل جشنواره خارج از اینجا است و تنها به دلیل رابطه نزدیک مدیر روابط عمومی با وزیر، من دبیر آن هستم.

سید جمال هادیان در ادامه در مورد فراخوان گفت:  همه کسانی که فکر می‌کنند در زمینه بهبود وضعیت حضور کودکان در فضای مجازی ایده دارند، می‌توانند با پر کردن فرم ثبت نام فراخوان متقاضی  شرکت باشند، تا در ادامه و در صورت برگزیده شدن ایده خود، مورد حمایت واقع شوند و حتی آموزش ببینند تا ایده آنها به مرحله تولید برسد.

بیش از ۲۰۰میلیون تومان جایزه در بخش‌های مختلف 

 

دبیر جشنواره در مورد جوایز هم گفت: جشنواره وب‌سری و فیلم کوتاه کودک آنلاین در بخش‌های مختلف بیش از ۲۰۰میلیون تومان جایزه دارد و تنها جایزه اول هر بخش پنجاه میلیون تومان است که سعی کرده ایم نسبت به جشنواره های موجود در کشور جایزه نسبتا خوبی باشد. در عین حال، هم جایزه اهدا می‌شود و هم به ایده‌های منتخب مشاوره و حمایت جهت تولید ارائه می‌شود. بر اساس برنامه اجرایی جشنواره، در یک جشن ایده، به ایده‌های برتر جوایزی اهدا خواهد شد و پس از طی مراحل آموزشی و معرفی ایده‌ها به سرمایه‌گذار و  تهیه کننده، کارها وارد مرحله تولید خواهد شد.

وی گفت: در طول تعطیلات عید از طریق یکی از اپلیکیشن‌ها رای‌گیری مردمی انجام می‌شود تا در اردیبهشت سال ۹۸، مراسم اهدای جایزه به تولیدات برتر نخستین دوره جشنواره برگزار شود.

در نیمه اول اردیبهشت و پیش از نمایشگاه کتاب، نمایش و اکران آثار منتخب را  در قالب یک نمایش عمومی در یکی از پردیس های سینمایی تهران خواهیم داشت.

تلاش برای یک داوری عادلانه در همه بخش‌های جشنواره

 

او تأکید کرد: حداکثر تلاش برای یک داوری عادلانه در همه بخش‌های جشنواره صورت خواهد گرفت. ایده‌ها داوری می‌شود و فقط فیلمسازان و تهیه کنندگان عضو گروه داوری نیستند بلکه افرادی که کارشناس کسب و کار فضای مجازی هستند هم در تیم داوری حضور دارند. بنابراین به همه ایده‌های مناسب، بودجه‌ای اختصاص پیدا می‌کند تا به مرحله اجرا برسند.

در بخش دیگری از این نشست دبیر جشنواره به پرسش‌های خبرنگاران حاضر در نشست پاسخ گفت. او در پاسخ پرسشی در مورد اینکه چنین جشنواره ای به کودکان مناطق محروم چه کمکی می کند، اظهار داشت: نگاه ما از دور با واقعیت موجود متفاوت است ضمن اینکه همه فرزندان این کشور از فقیر و غنی نیاز به آموزش و سرگرمی دارند و مخاطب جشنواره همه کودکان ایران هستند ضمن آن که یکی از اهداف اصلی جشنواره ارتقای سواد رسانه‌ای است.ما باید واقع‌بین باشیم این جشنواره ما مختص کودک و یا بزرگسال، منطقه محروم یا متمول نیست بلکه هدف ما این است که ایده‌ای نادیده‌گرفته نشود.

جشنواره ای با مشاوره متخصصان

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری موج در خصوص اینکه با توجه به عدم موفقیت چشمگیر سینمای کودک و نوجوان کشور، نتیجه کار این جشنواره چگونه ارزیابی می شود گفت: سینمای ایران یکی از پرافتخارترین ها و سرآمد منطقه است و آن را یک سینمای مولف می شناسند. بنابراین ما فکر می کنیم که با ایده های ناب و خوبی روبرو خواهیم شد و  اگر در پایان جشنواره، ده ایده وب‌سری در زنجیره فضای مجازی قرار گیرد ما نظر بخش جالب توجهی از مخاطب کودک را جلب کرده‌ایم.

نشست اولین دوره جشنواره وب سری و فیلم کوتاه کودک‌آنلاین

هادیان در پاسخ به سوال دیگر موج مبنی بر اینکه وزارت ارتباطات که یک ارگان غیر متخصص در امور فرهنگی است چگونه کیفیت آثار تولیدی را تضمین می کند، اظهار داشت: کارهای مقدماتی این جشنواره از حدود دوماه پیش آغاز شده است و در این مدت‌ طی جلسات مختلف درباره ساز و کار اجرایی جشنواره فکر و تصمیم‌گیری شده است و امروز با یک پختگی به میدان آمده‌ایم. به محض دریافت ایده با رییس سازمان سینمایی وقت جلساتی داشتیم و ارشاد جدای از صدور مجوز برای آن ،  نمایندگانی در  شورای سیاستگذاری این جشنواره دارد و از تجربیات آنها استفاده می‌شود.

وی افزود: جشنواره با پشتوانه افراد متخصص این امر شکل گرفته و از تجربه بنیاد سینمایی فارابی و انجمن سینمای جوانان ایران هم استفاده می‌کند، اما باید توجه داشت که این جشنواره ابتکار تازه‌ای در دل خود دارد و آن هم حرکت به سوی تولید ایده در زمینه وب‌سری است که این بخش تاکنون در یک فضای رقابتی قرار نگرفته است و به نظر می‌رسد کودک‌آنلاین به دلیل تفاوت ماهوی با جشنواره‌های سینمایی دیگر مورد توجه قرار گیرد.

او در ادامه پاسخ به پرسش خبرنگاران اظهار داشت: پیش بینی ما این است که بیش از هزار ایده دریافت کنیم و بتوانیم زنجیره‌ای از تولیدات متناسب با سن فرزندان‌مان در فضای مجازی بسازیم.

هادیان در ادامه اظهار داشت: این جشنواره زنجیره بین تصویرگر، نویسنده و فیلمساز تکمیل می‌کند. امروز نویسندگان کتاب کودک و تصویرگران کودک می‌توانند در تولید ایده برای جشنواره مشارکت داشته باشند.

پایان جشنواره و تولید آثار، آغاز توجه به صنایع مجاور

 

او ضمن اظهار این نکته که درباره مالکیت حقوقی ایده‌ها و آثار، برنامه‌ریزی شده و پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته است، در پاسخ به یک خبرنگار دیگر گفت: بخشی از حقوق مادی مربوط به اسپانسر و بخش دیگری برای صاحب ایده است و تا زمانی‌که وب‌سری تولید و پخش می‌شود این ارتباط وجود دارد.

وی در مورد منطق سرمایه گذاری بر روی این ایده ها گفت: سرمایه گذاری خیلی خوبی روی این آثار بویژه وب‌سری‌ها انجام می‌شود که در صورت تداوم تولید، کاملا اقتصادی خواهند بود. ضمن اینکه وقتی از ایده حمایت می شود و به تولید وب‌سری و فیلم می‌انجامد، در نهایت این فرایند به تولید در صنایع مجاور کمک می‌کند و دستیابی به این جایگاه اقتصادی با توجه به اقتصاد مقاومتی و تکیه بر استعدادهای داخلی و اشتغالزایی، حائز اهمیت است. در واقع پس از پایان جشنواره و تولید آثار، تازه به صنایع مجاور، توجه خواهد شد.

هادیان در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری موج در خصوص توجه به تبلیغ و بازاریابی محصولات و عدم کفایت توجه به تولید، به اهمیت بازاریابی برای تولیدات نیز اشاره کرد و گفت: بخش کمپین و بازاریابی و مارکتینگ بسیار مهم است و بر همین اساس تیم تحقیقی، بازار داخلی و خارجی را بررسی کرده‌اند و گزارش داده‌ و خلا این محتوا در بازار داخلی را اعلام کرده‌اند. بر همین اساس برای بازاریابی تولیدات هم کمپین مفصلی تشکیل خواهد شد که درحال حاضر تیم اجرایی  در این زمینه مشغول به کار هستند. نکته دیگری که کمتر در جشنواره‌های دیگر دیده می‌شود 

هادیان افزود: تاکنون بعد از یک توییت وزیر ارتباطات در فضای مجازی و پس از مصاحبه اینجانب درباره شروع به کار جشنواره، ظرف کم‌تر از یک روز، بیش از ۳۰ نفر فرم فراخوان ارائه ایده جشنواره را پر کرده‌اند که این جالب توجه است.

دبیر جشنواره کودک‌آنلاین گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پهنای باندی به استفاده محتواها اختصاص می‌دهد و چه بهتر که این پهنای باند و هزینه‌ای که اختصاص می‌یابد، برای کودک و نوجوان باشد.

او با بیان اینکه جشنواره از تولیدکنندگان وب‌سری به عنوان مشاور و کارشناس استفاده می‌کند، گفت: ابتکار ما شکل دادن به شتاب‌دهنده حوزه تولید محتوا در قالب یک جشنواره است و امیدواریم که انحصار تولید را بشکنیم.

هادیان در پایان ضمن تشکر از اهالی رسانه، از آنها خواست تا به عنوان حامی معنوی این رویداد گسترده در راه برپایی هر چه بهتر آن مشارکت کنند.

 

 

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه