دغدغه های پنج مجری نشست های جشنواره فیلم فجر؛
فرزاد حسنی: با سینماگران و خبرنگاران غریبه نیستم / احسان کرمی: مجری نباید به دنبال خودنمایی باشد
منصور ضابطیان، فرزاد حسنی، احسان کرمی، حمیدرضا مدقق و محمود گبرلو پنج مجری هستند که امسال قرار است جلسات نشست فیلمها را مدیریت کنند.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر، منصور ضابطیان، فرزاد حسنی، احسان کرمی، حمیدرضا مدقق و محمود گبرلو پنج مجری هستند که امسال قرار است جلسات نشست فیلمها را مدیریت کنند.
امسال برخلاف رویهای که برگزاری نشست فیلمهای جشنواره در چند سال اخیر داشت و یک مجری مدیریت جلسات را بر عهده میگرفت، پنج مجری این مسئولیت را برعهده دارند. بر همین اساس فرزاد حسنی نشست های روز اول جشنواره و پنج شنبه ۱۸ بهمن ماه را اجرا می کند. محمود گبرلو نیز پنج شنبه ۱۱ بهمن و دوشنبه ۱۵ بهمن ماه به عنوان گرداننده نشست ها در پردیس سینمایی ملت، حضور پیدا می کند. اجرای نشست ها در روزهای جمعه ۱۲ بهمن ماه و سه شنبه ۱۶ این ماه بر عهده منصور ضابطیان خواهد بود و احسان کرمی نیز شنبه ۱۳ بهمن و چهارشنبه ۱۷ بهمن نشست فیلم های به نمایش درآمده را مدیریت خواهد کرد. یکشنبه ۱۴ بهمن و یکشنبه ۲۱ بهمن ماه نیز اجرای نشستها برعهده حمیدرضا مدقق خواهد بود.
این مجریان در گفتوگو با ستاد خبری جشنواره از دغدغههایشان برای اجرا و مدیریت این جلسات گفتند.
منصور ضابطیان: فیلم چالشبرانگیز نشست را جذابتر میکند
منصور ضابطیان درباره اجرای نشستها در جشنواره فیلم فجر گفت: اجرای نشستها در جشنواره فیلم فجر کاملا بستگی به موقعیتی دارد که مجری در آن قرار می گیرد، در مرحله بعد این موضوع به خود فیلمها و عواملی که در نشست شرکت میکنند هم بستگی دارد. مجموع این مسائل را وقتی کنار یکدیگر میگذاریم برای اجرا تعیینکننده است. طبیعی است هر چقدر که یک فیلم چالش برانگیزتر باشد و جمعیت بییشتری در نشست شرکت کنند فضای بهتر و خلاقانهتری در اختیار مجری قرار میگیرد.
او درباره دغدغهها و نگرانیهایش در جمع سینماییها بیان کرد: اجرای این نوع مراسم دو جنبه دارد، اول اینکه شما باید به عنوان کسی که مواضع خودش را به عنوان یک قاضی بی طرف در نظر نمیگیرد اجرا کنی، از طرفی باید فضای آرام جلسه را هم با حضور روزنامه نگاران و شرکت کنندگان حفظ کنی و از سوی دیگر نیز باید این فضا را برای اینکه عوامل و کسانی که در آن نسشت شرکت دارند بتوانند حرف شان را در فضایی آرام بزنند فراهم سازی. این نکات مهمترین چالشهایی هستند که به نظرم مجری در نشستها با آنها مواجه هست.
ضابطیان در پایان اضافه کرد: من وقتی در این موقعیت قرار میگیرم سعی میکنم این تعادل را به عنوان یک فرد بیطرف حفظ کنم و مراقب باشم که کفه هر دو طرف به یک اندازه سنگینی کند.
محمود گبرلو: مجری نشست باید به کمک فیلمسازان و خبرنگاران بیاید
محمود گبرلو امسال در دو نشست پرسش و پاسخ همانند چهار همکار دیگرش حاضر می شود. او درباره این جلسات گفت: جشنواره با شرایطی که دارد برای یک مدیر نشست موقعیت خوبی است و از آنجایی در نشستها افراد مختلف با تفکرات متنوع حضور پیدا میکنند و هر ساعت تیم عوض میشود و هنرمندان با فیلم جدیدشان میآیند طبیعا ما نیز باید گفتوگوهای تازهتری را آغاز کنیم.
او ادامه داد: من به عنوان مدیر نشست باید درباره اینکه چطور نشستها را مدیریت کنم فکر کنم تا جلسه هم فضای گرمی داشته باشد و هم سرشار از گفتوگو و تعامل باشد و پرسش و پاسخ نیز بتواند در بستر امن و آرامی اتفاق بیفتد. البته روندی که جلسه طی میکند به فیلمساز و نوع کاری که انجام داده و فکر خود او نیز بستگی دارد و از سوی دیگر سوالهای خبرنگاران و اهالی رسانه نیز در این بحث تاثیرگذار است.
گبرلو با اشاره به غیرقابل پیشبینی بودن جلسات گفت: موضع اهالی رسانه درباره فیلمها مشخص نیست و در طول جلسه نشست است که مشخص میشود آنها چه نظری درباره آثار دارند و همه چیز هم در لحظه اتفاق میافتد، اینجاست که مدیر جلسه باید بستری را فراهم کند تا هم پرسشها مطرح شود و هم صاحبان اثر بتوانند در فضایی مناسب به سوالات پاسخ دهند.
او همچنین از دلهرهاش موقعی که در جمع سینماییها قرار میگیرد گفت و تاکید کرد تاکنون توانسته مسائل را مدیریت کند و در تجربههای قبلیاش همه موارد خوب پیش رفته است.
مجری اسبق برنامه هفت در پایان صحبتهایش بیان کرد: گفتمان شفاهی در این نشستها سخت است و افراد شاید نتوانند در چنین شرایطی اندیشههای خودشان را بیان کنند و این مورد نیز یکی دیگر از دلشورههایی است که ممکن است برای مدیر جلسه وجود داشته باشد و او باید این قدرت را داشته باشد که به کمک فیلمساز و خبرنگاران پرسشگر بیاید.
فرزاد حسنی: باید لینک ارتباطی سینماگران و رسانهها باشم
فرزاد حسنی دیگر مجری که امسال قرار است مدیریت نشستها را بر عهده داشته باشد و اجرای اولین نشست نیز با اوست درباره اینکه یک مجری در جلسات پرسش و پاسخ و فیلمها چقدر جای مانور دارد گفت: شیوه اجرایی هر برنامهای وابسته به روح آن اتفاق است. اتفاقی مثل نشستهای جشنواره فیلم فجر که توام با پرسشگری و بخشی از آن رفع کنجکاوی و یادآوری نکاتی درباره خود فیلم است که توسط خود خبرنگاران صورت میگیرد، ایجاد یک تعامل بین گروه سازنده و اصحاب رسانه را میطلبد. این تعادل اتفاق باید در اولین اکران فیلم، آن هم در جشنواره فیلم فجر که نوبرانه است رخ دهد و همه چیز باید در این مسیر هدایت شود.
او ادامه داد: نوآوری در این جلسات بیشتر در این خلاصه میشود که بتوانیم آنچه خواسته جلسات پرسش و پاسخ است را جامه عمل بپوشانیم و این قرارداد را با خودمان ثبت کنیم که باید حق مطلب ادا شود. فکر میکنم اگر این موارد رعایت شوند کفایت میکند و نوآوری در همان لحظات اتفاق میافتد.
حسنی که سابقه بازیگری در تئاتر و سینما را به غیر از اجرا در کارنامه کاریاش دارد درباره حضورش در جمع سینماییها نیز بیان کرد: من خودم خارج از جمع دوستان سینمایی نیستم و در این سینما کار میکنم و شخصا نیز در همان دایره قرار میگیرم، در زمینه خبر نیز کار من شاخهای از همین حوزه است. بنابراین وقتی در این جمع قرار میگیرم با توجه به اینکه به روحیات همدیگر آشنا هستیم میدانیم هر کدام چه اهدافی را دنبال میکنیم و من تا چه اندازه میتوانم آنجا کمک کنم که چه گروه فیلمساز و چه گروه پرسشگر بتوانند به نتیجه مطلوب خودشان برسند.
این مجری در پایان نیز توضیح داد: مهم این است دوستان خبرنگار، منتقدان و حاضرانی که سوالی در مورد فیلم دارند بتوانند در فضایی مناسب نقدشان را بیان کنند و جلسات نیز به فیلمسازها کمک کند و آنها نیز بتوانند ارتباط خوبی با منتقدان و خبرنگارها در اولین رونمایی فیلمشان برقرار کنند، من سعی میکنم این روند سهولت پیدا کند و لینک ارتباطی سینماگران و رسانهها باشم.
احسان کرمی: در جمع خانوادهام حضور پیدا میکنم
احسان کرمی نیز در اینباره با اشاره به غیرقابل پیشبینی بودن اتفاقات در نشستهای جشنواره گفت: با توجه به اینکه نشستهای جشنواره فیلم فجر یک اتفاق مهم در عرصه فرهنگی است و بخش اعظمی از اتفاقهایی که در این جلسات میافتد غیرقابل پیشبینی هستند و مجری از خیلی سوالها خبر ندارد و ممکن است از واکنش اهالی فیلم نیز بیخبر باشد. نمیشود پیشبینی کرد، همانطور که پیش از این نیز شاهد مواردی بودیم، اتفاقهای عجیب و غریب و ماندگار در نشستهای خبری که چه مثبت و چه منفی به وقوع پیوسته و امسال هم میتواند از این قاعده مستثنی نباشد.
کرمی همچنین افزود: اگر هدفمان را برای کمک به فرهنگ و سینمای ایران و نه خدای ناکرده خودنمایی به عنوان مجری بخشی از این جشنواره بگذاریم در نشستها هم میتوانیم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.
این مجری درباره دغدغههایش در جمع سینماییها بیان کرد: من سالهاست تئاتر کار میکنم و در عرصه سینما هم فعالیتهایی داشتم و حداقل ده سال است که به صورت مداوم با جشنواره همکاری دارم و سعی کردم همیشه کمک این رویداد فرهنگی سینمایی باشم. همچنین بسیاری از سینماییها دوستان نزدیک من هستند و با هم در تئاتر و تلویزیون و سینما کار کردیم و یا خارج از این حیطه افتخار دوستی با آنها را داشتم. بنابراین این حضور برای من حضور در جمع خانوادهام است و چالشی برایم به همراه ندارد.
او در پایان صحبتهایش نیز با تاکید بر اهمیت جشنواره فجر به عنوان مهمترین اتفاق سینمایی و فرهنگی گفت: من در اجرای نشستهای جشنواره فیلم فجر طبیعتا به این فکر نمیکنم که چقدر قدرت مانور دارم و برایم مهم است که به یک اتفاق فرهنگی هنری در سینمای ایران به سهم خودم کمک کنم.
حمیدرضا مدقق: بدون دیدن فیلم جلسه برگزار نمیکنم
حمیدرضا مدقق که این روزها برنامه شهر فرنگ را در شبکه خبر اجرا می کند درباره نشستهای جشنواره فیلم فجر امسال گفت: باید دید امسال قرار است در شکل برگزاری نشستهای جشنواره تغییری ایجاد شود یا خیر. اگر اجرای نشستها به روال سالهای قبل باشد من فکر میکنم خیلی نشود تغییر اساسی در نحوه مدیریت آنها داد و من و چهار نفر از دوستان دیگر باید درباره آن چیزی که بیشتر مدنظر دوستان جشنواره است به توافقی برسیم.
او ادامه داد: اما بر اساس همان ذهنیت سالهای قبل اگر بخواهیم ارزیابی کنیم روندی که جلسات نشستها طی میکند بیشتر از ما، به حاضران در جلسه یعنی از یک طرف خبرنگاران که میتوانند طراح سوالهای خوب باشند و از آن طرف عوامل فیلمها که باید پاسخگوی خوبی باشند و صبر و تحمل بیشتری در مواجهه با خبرنگاران داشته باشند برمیگردد و همه این عوامل در کنار هم باعث میشود تا نشستهای گرم و پرمحتوایی داشته باشیم.
مدقق با اشاره به نقش مجری در این نشستها بیان کرد: طبعا خیلی مهم است که قبل از نشست حتما فیلم را دیده باشیم، این نکته را درباره خودم میگویم، من حتما قبل از جلسات فیلم را میبینیم، دربارهاش مطالعه میکنم و نکاتی که به نظر خودم شاید جذابتر باشد را یادداشت میکنم تا به سمت جلسات پرباری برویم. من همیشه از اینکه اگر فیلمی را ندیدم و دربارهاش اطلاعی ندارم دربارهاش صحبت کنم پرهیز میکنم. موردی هم که به نظر من برای یک مصاحبهگر در چنین جلساتی علاوه بر شناخت کاملش از عوامل لازم است این است که باید به موضوع کاملا مسلط باشد.
او همچنین افزود: از طرفی من معتقدم در نشستها باید به یک عدالت و توازن در طرح پرسشها برسیم، یعنی پرسشهای فنی و حرفهای و جوابهای کوتاه و مرتبط با سوالها که بتوانیم در مدت زمان کوتاهی که در اختیار داریم با ریتمی تند پیش برویم.
ارسال نظر