طی مراسمی در موزه سینما انجام شد؛
تقدیر از مدیران، اساتید و دانشآموختگان مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی
در نخستین همایش دانشآموختگان مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی باغ فردوس که شب گذشته ۲۴ دیماه ۹۷ در موزه سینما برگزار شد، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی از خانواده شهدا و ایثارگران جنگ تحمیلی که فارغالتحصیل این مرکز آموزشی بودند، تقدیر کرد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی ، در ابتدای این مراسم، رهبر قنبری ضمن تشکر از مسئولانی که در اولین همایش آنها را یاری کرده بودند، گفت: از مدتها پیش با دوستان همکلاسی باغ فردوسی گردهماییهایی داشتیم و حسرت میخوردیم که چرا با حضور آن اساتید خوب و آموزشهایی که دیدیم، عقب ماندیم و سینما مطربخانه شد! این احساسات من را لغزاند تا در نهایت اقدامی در جهت این گردهمایی انجام دهم.
وی افزود: نامهنگاریهایی داشتم از جمله این که به عنوان نماینده این همایش، نامهای به محمدمهدی حیدریان نوشتم که به موزه سینما ارجاع داده شد و با پیگیری اُرد عطارپور، سالن این موزه در اختیار ما قرار گرفت و مقرر شد کتاب یادبودی از باغ فردوس چاپ شود که نام تمامی اساتید در این کتاب نوشته خواهد شد. همینطور طی همکاری با بنیاد سینمایی فارابی پنجاه حلقه از فیلمهای دانشآموختگان باغ فردوس تبدیل به دیجیتال خواهد شد و هر دوشنبه بعدازظهر در سالن سینما تمدن موزه سینما نمایش داده میشود.
قنبری با اشاره به همکاری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی با شورای برگزاری همایش دانشآموختگان مرکز اسلامی باغ فردوس تصریح کرد: دو شهید و ۹ ایثارگر در جمع فارغالتحصیلان باغ فردوس وجود داشتند که بنا شد با همکاری مرکز از آنها تقدیر شود. همچنین دوستان در انجمن سینمای جوان به اختیار خود از برخی بزرگواران فرهنگی که از بنیانگذاران انجمن سینمای جوان یا مدرس آن بودند، تقدیر میکنند.
وی ادامه داد: منوچهر شاهسواری هم در خانه سینما را با سخاوت به روی ما باز کرد و هزینههای اقامت دانشآموختگان شهرستانی را برای یک روز فراهم کرد. همچنین قرار است از هنرجویان این موسسه برای ثبت در تاریخ شفاهی مصاحبههایی گرفته شود.
در ادامه مراسم سیّدمحمدمهدی طباطبایینژاد ، مهدی مسعودشاهی و شهنام صفاجو برای اهدای لوح تقدیر به خانواده شهدا و همچنین ایثارگران روی سن آمدند و با ذکر نام شهید فرامرز بهمنی و سیدمهدی امیرفضلی، از جایگاه این شهدای گرانقدر فارغالتحصیل مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی تقدیر کردند. همایون علیخانی، رسول بابارضا، مجید کاظمی، مجتبی دهقانی، محسن موسویان، غلامرضا کیخواه آریا، محمود مطهر، مهدی خواجهحسینی و علی کوهستانی ایثارگران مدرسه باغ فردوس بودند که در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند.
در ادامهی این مراسم، اشرف ابراهیمزاده، سونیا فتحی، فروزان اشتری و ارد عطارپور برای اهدای لوح تقدیر به خانواده زندهیادان منوچهر عسگرینسب، محمدرضا شریفی، خسرو یحیایی، کیومرث صابری ، نادر ابراهیمی ، منوچهر حقانیپرست، علی معلم، حمید هدینیا، مسعود بهنام و پروانه مژده روی سن آمدند.
هنرجویانی که اساتید خود را فراموش نکردهاند
همسر نادر ابراهیمی پس از دریافت لوح تقدیر گفت: آنچه در اینجا برای من ارزش داشت، حس دانشجویان به استادانشان بود. جالب است که این شاگردان کار کردند و زحمت کشیدند تا حالا به جایی در هنر برسند، اما اولین قدمهای خود را که با آموزش استادان شروع شده فراموش نکردهاند.
سپس سیاوش دولتسرایی پشت تریبون قرار گرفت و با نشان دادن جزوه درسی آن سالهای خود تاریخچهای از مرکز فیلمسازی باغ فردوس بیان کرد. وی گفت: این مرکز از سال ۱۳۶۱ آغاز به کار کرد و ما نخستین دانشجویان آن بودیم. در این آموزشگاه و با وجود کمبود امکانات در آن سالها، امکان ساخت همزمان فیلم برای سه گروه و همینطور تدوین فیلم بصورت همزمان برای سه گروه وجود داشت.
دولتسرایی در ادامه افزود: هشت دورهی دو ساله فیلمسازی در باغ فردوس برگزار شد که ۶ دوره برای آقایان و دو دوره برای خانمها بود. ۱۲۴ استاد به بیش از ۲۷۸ دانشآموخته این مرکز فیلمسازی آموختند و ۶ مدیر بر این آموزشگاه مدیریت کردند.
در ادامه مراسم با ذکر یادی، از مدیران اسبق باغ فردوس از جمله محمد اثنیعشری، علی مرادخانی ، محمد اعتصامی، فخرالدین انوار، مهدی مسعودشاهی و نادر طالبزاده تقدیر شد.
فخرالدین انوار: بهترین فارغالتحصیلان از دوره من در باغ فردوس بودند
فخرالدین انوار پس از دریافت لوح خود اظهار کرد: از سال ۶۲ من به باغ فردوس آمدم و دو سال پسران و یک سال دختران امکان آموزش در این مرکز را مییافتند. هر سال از هر استان دو نفر انتخاب میشدند و در این مکان با امکاناتی بینظیر و بدون حاشیه فیلمسازی را یاد میگرفتند. من تلاش کردم در نقش پدر، محیطی صد در صد سالم را برای هنرجویان فراهم کنم و معتقدم بهترین فارغالتحصیلان از آن دوره باغ فردوس بیرون آمدند. لادن طاهری یکی از برجستهترین فارغالتحصیلان این مرکز آموزش و از بهترین مدیران جمهوری اسلامی است که به نظرم میتواند بانی گردآوری مجموعهای از اطلاعات فارغالتحصیلان باغ فردوس شود؛ مرکزی که متأسفانه تعطیل شد.
سپس با دعوت از مهدی مسعودشاهی، سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد، محمدرضا شرفالدین و صادق موسوی ، از برخی اساتید مرکز فیلمسازی باغ فردوس از جمله خسرو سینایی ، بهرام بیضایی و... یادی شد و احمد ضابطیجهرمی، شهابالدین عادل ، بزرگمهر رفیعا، سعید توکلیان و عبدالله اسفندیاری با حضور روی سن، تقدیرنامههای خود را دریافت کردند.
رازی که هنرجویان نمی دانستند
احمد ضابطیجهرمی در سخنانی اظهار کرد: اندوختهای که از پنجاه سال فعالیت در حوزه آموزش به دست آوردم این است که اگر دانشجو را دوست داشته باشید با رغبت به او آموزش میدهید و او هم با رغبت آموزشهای شما را فرا میگیرد؛ در واقع در پرتوی محبت و عشق کامل این آموزشها موثر هستند.
وی افزود: رازی که این دانشجوها نمیدانستند این بود که میان اساتید مرکز فیلمسازی باغ فردوس، محفلهای خصوصی برای تصمیمگیری درباره دانشجویان وجود داشت و با وجود اتحادی بینظیر میان پنج استاد تخصصی تمام تلاش خود را برای بهبود کیفیت آموزش صرف میکردیم. ایمانی بلند برای انجام این کار وجود داشت و ما به این خدمت افتخار میکنیم.
شهابالدین عادل و بزرگمهر رفیعا هم در سخنانی، به ذکر خاطرات خود در این مجموعه آموزشی پرداختند.
بخش پایانی این مراسم که با حضور سیدصادق موسوی برگزار شد، ویژهی تقدیر از برخی دانشآموختگان باغ فردوس بود که بعدها با حضور در دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران در شهرستانها به عنوان مدیر یا مدرس، به امر آموزش هنرجویان شهرستانی پرداختند.
شایان ذکر است در این مراسم که با دیالوگی از فیلم اعتراض مسعود کیمیایی آغاز شد، مدیران و هنرمندانی چون فخرالدین انوار مدیر اسبق سینمایی، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مهدی مسعودشاهی، سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوان، اُرد عطارپور، رهبر قنبری، حسن آقاکریمی، محمدرضا شرفالدین، لادن طاهری مدیر فیلمخانه ملی ایران و موزه سینما، سیاوش دولتسرایی، نادره ترکمانی، ابراهیم مکی، محمود مزرعتی، مهرداد گودرزپور، امیر لطفیان، پرویز جاهد، علیاکبر ولدبیگی، اللهکرم رضاییزاده، حجتالله حافظی، مجتبی محمدی و... حضور داشتند.
ارسال نظر